ALLA BILDER

Hälsovägen 5, 3.5 rum och kök, 114kvm


Med sundet och konserthuset i blickgfånget bor man inte bättre. Funkis när det är som bäst med högt i tak, vackra material och rena linjer.


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR
1
S:t Jörgenspalatset är en byggnad utöver det vanliga. Vid uppförandet 1936 var det en av stadens mer påkostade bostadsfastigheter och byggnationen fulländade även funkislinjen med konserthuset och de numera rivna silomagasinen. Utifrån karakteriseras byggnaden av klassiska drag såsom slät och ljus fasad, kubistiska uppbyggnad och platt tak Oavsett yttre definitioner så är insidan något helt utöver det normala. Ett ståtligt trapphus, marmortrappa och dubbla hissar tar emot oss. En av hissarna användes tidigare till personalen men idag tar vi den som är närmst till våning fyra där detta fantastiska boende breder ut sig.

Funkislyx följer sedan som en röd tråd från rum till rum. Linjer och ljus är noga genomtänkt och det fria läget med gavel i söderläge ger en panoramautsikt över diverse Helsingborska landmärken. Boendets hjärta får anses vara kök och vardagsrum som placeras i vinkel längs gaveln. Köket är stort och påkostat samt planerat för både sociala tillställningar och matlagning. Linjen är stilren med inredning från italienska Varenna och exklusiv maskinpark från bl.a. Gaggenau. Att stå vid köksön och titta ut mot sundet, båtarna och staden ger en känsla som verkligen måste upplevas på plats. Mellan kök och vardagsrum har man låtit öppna upp för att få ett trevligt flöde . Dispositionen är utmärkt med naturlig placering av både matplats och soffgrupp. Härifrån nås även balkongen där man än en gång kan njuta av vyerna och utsikten. En klassisk öppen spis ger även det karaktär. Idag får man ej elda i den men föreningen är i utredningsfas för att kunna få tillstånd att använda eldstäderna igen. Dubbla sovrum erbjuds och ligger placerade på motsatta sidor av lägenheten. Båda är av bra storlek och rymmer såväl plats till större av sängar samt förvaring. Från entré når vi även en inre hall som även det kan konverteras om till sovrum, idag passar det utmärkt som dressing rum och kontor. Slutligen erbjuds både stort badrum samt gäst W/C, badrummet är dessutom utrustat med tvätt pelare.

Sammantaget är detta ett mycket speciellt och vackert boende. De sociala avdelningarna är grymt planerade och detaljer såsom öppen spis, högt i tak och genomgående fiskben matchas på ett grymt vis med smakfulla materialval och sköna linjer. Funkis när det är som allra bäst!

Bättre än så här blir det inte
Matplats i trevlig gavel
Funkis när det är som bäst
Detalj
Vardagsrumsdel, trevlig bröstning på fönstret
Vy mot matplats
Den vyn
Mer Helsingborg blir det inte
S:t Jörgens plats
Perfekt planlösning
Vy mot kök från matplats
Titta på detaljerna
Kök från italienska Varenna
Högsta klass
Köksbild
Detalj
Detalj
Tidstypiska sektionsradiatorer
Högt i tak, fiskben och ljusflöde
Det ena av sovrummen
Detalj
Bra ytor
Hall/Entré
Inre hallen
Vy mot kök
Det andra av sovrummen
Stora fönster
Bra plats för förvaring
Fiskbensparkett
Gäst W/C
Badrum som i all sin enkelhet är riktigt snyggt
Detalj
Trapphus
Ljusterapi
Måste upplevas
Utsikt från gemensam terass...
Funkis
Funkis
planlosning
Planlösning
S:t Jörgens plats
Helsingborgs konserthus
Norra hamnen
Fria bad
Pålsjöbaden
EKONOMI
Utgångspris 3 950 000 kr
Månadsavgift 5 850 kr
Andel i bostadsrättsföreining 5.48 %

KOMMENTAR
Inkl värme, vatten, Kabel TV och bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 114 m2
Rum 3.5
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Byggår 1936
Bredband Stadsnät
Tv Ansluten till kabelnät.DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Totalt 250 kr/månBYGGNADSSÄTT
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Funkis

Föreningen bildades 2015 och består av 22 st lägenheter samt 5 lokaler. Vid föreningens bildande så reserverades 5 miljoner av köpeskillingen för diverse underhåll som under 2016 påbörjats såsom relining, fönsterbyte på vissa fasader, målning av trapphus, nya grindar vid entré samt en takterass för föreningens medlemmar. Inga avgifthöjningar planeras och dessutom äger föreningen 2 st av lägenheterna som ej har upplåtits och 3 lokaler som inbringar hyresintäkter.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
5 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

ENERGIPRESTANDA
199 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Trevlig balkong i västerläge. Dessutom förfogar föreningen över en takterrass som i framtiden kommer renoveras.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns källarförråd och tvättstuga och gemensam takterass.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
2016/17
Relining
Fönsterbyte längst Persgatan och innergården
Ny grind på framsidan

I framtiden planeras ommålning av trapphus samt renovering av takterass,

Budgivning pågår

Boarea: 114kvm

Rum: 3.5

Våning: 4

Antal våningar totalt: 6

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Funkis

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2015 och består av 22 st lägenheter samt 5 lokaler. Vid föreningens bildande så reserverades 5 miljoner av köpeskillingen för diverse underhåll som under 2016 påbörjats såsom relining, fönsterbyte på vissa fasader, målning av trapphus, nya grindar vid entré samt en takterass för föreningens medlemmar. Inga avgifthöjningar planeras och dessutom äger föreningen 2 st av lägenheterna som ej har upplåtits och 3 lokaler som inbringar hyresintäkter.

Energideklaration: 199kWh/m² år

Byggnadsår: 1936


Uppvärmning:
Rumsbeskrivning: HALL/ENTRÉ
Fiskbensparkett, slätspacklade samt vitmålade väggar. Snygg och praktisk belysning genom spotts skena. Elutag från Renova serien som är genomgående för hela bostaden.

DRESSINGRUM/KONTOR/SOVRUM
En inre hall som närmast kan beskrivas som ovan. Pefekt soSm extra utrymme och kan anpassas till förvaring, kontor eller ett extra sovrum. Slätspacklade väggar och bevarat originalgolv.

BADRUM
Genomgående matt svarta blandare i badrum. På det handsmidda underredet, av smeden i Väsby, vilar en vask av flodsten från Bali. Klassiskt femton, femton kakel med mörk fog för att upprätthålla funktionalismens goda estetetik Unidrain brunn vid duschhörnan samt praktisk tvättpelare och toalett.

GÄST W/C
Klinker på gäst toaletten är inköpt från ett större palats i Egypten som byggdes på 30-talet. Samma linje på blandare som i badrummet samt vask och toalett.

KÖK
Köket kommer från Italienska Varenna. Stabila stommar och luckor i aluminium och vitt glas. På dessa stommar liggen en 12mm vit, matt Corian bänkskiva från Dupoint. Här i finns en Tysk gashäll från Schott och blandare från Italienska MGS. Den antracit gråa ugnen kommer från Gaggenaus bästsäljande 200 serie med självrengörning. Fläkten, som är re-cirkulerande, är också från Gaggenau. Den är kopplad till ett aktivt kolfilter och styrs med fjärrkontroll för högsta komfort. Självklart finner vi även en integrerad diskmaskin samt en extra stor kyl/frys. Fiskbensparkett samt skena med spotts i tak, genomgående eluttag och släta ljusmålade väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är perfekt disponerat med såvl platts för matplats och soffgrupp. Charmiga funkisdetaljer med öppen spuis, stora fönsterpartier och högt i tak. Fiskbensparkett på golv och släta ljusa väggar. Härifrån når vi även balkongen, Vardagsrummet har en av de trevligaste vyerna man kan ha i Helsingborg med såväl sundet, S:t Jörgens plats och konserthuset i blickfånget. Viktigt att tilägga är att Häslovägen inte märks av och att fönster är dimisionerade för att skapa en tyst och lugn ljudnivå.

SOVRUM 1 OCH 2
Båda sovrummen är väl tilltagna. Fiskbensparkett och släta ljusa väggar. Genomgående eluttag från renova serien och bra möjligheter till förvaring genom garderober.

KVARTER
På gränslandet mellan norr och centrum har man tillgång det mesta som Helsingborg har att erbjuda på bara någon minuts gångavstånd. Kultur, restauranger och shopping när det är som bäst.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.