ALLA BILDER

Föreningsgatan 25 B, 2 rum och kök, 65.5kvm


I sann Mid Century-anda presenterar vi denna underbara gaveltvåa i populära Brf Jägaren på Tågaborg. Renoverat kök och badrum samt balkong!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Mid Century (Mitten på 1900-talet) är ett begrepp som runt om i världen är mycket populärt. I detta inkluderas arkitektur, inredning, grafisk design, mode och mycket mer, från tidseran mellan 1935-1965. Denna lägenhet tar oss tillbaka till 50-talet, men med en blandning och mix av alla dagens smarta och praktiska finesser.

Detta är en rejäl gaveltvåa om hela 65,5 kvm med en mycket praktisk och tilltalande planlösning. Bostaden har blivit löpande renoverad med bland annat ett nytt kök från Marbodal (-12). Givetvis med den populära Perstorpsskivan Virrvarr som bänkskiva. Här finns även ett stort vardagsrum med stavparkettgolv och en mysig balkong, ett rymligt sovrum med gott om förvaring, samt ett badrum som renoverades i samband med att föreningen genomförde stambyte -06.

Lägenheten är belägen i välskötta HSB Brf Jägaren på Tågaborg, endast en backe upp från staden och havet samt med vackra Vikingsbergsparken ett stenkast bort. Detta är en välskött förening från 1958 med extremt god ekonomi och fördelar som garage, festlokal, bastu och en liten "snickeboa".

Detta är en bostad som passar både en och två personer. En bostad med känsla som man kan flytta in direkt och slippa någon renovera. Varmt välkomna på visning!

Soffa
Stavparkettgolv / burspråk
Stora fönster
Brio grundades 1884 och har sålt träleksaker sedan 1902 - Svenska klassiker
Balkong
Balkongrenovering pågående
Nya fönster i hela fastigheten
Vardagsrum med snygg fondtapet
Sidebord troligtvis från Troeds, formgivare Nils Jonsson
Vardagsrum
Bumlingen formgiven 1962 av Anders Pehrson
Ystad Metall Liljan formgavs av Ivar Ålenius Björk 1939
Kök mot matplats
Kök från Marbodal renoverat -12.
Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr återfnins som bänksskiva i köket
Stringhyllan slog igenom stort vid H55 utställningen
Bowie av Claesson Koivisto Rune för David Design 2000-tal
Hall med förvaring
Sovrum rymmer dubbelsäng
Myranstolen formgavs av Arne Jacobsen 1952
Vy från sovrum mot hall och vardagsrum
Rymlig entré
Hatthylla
Badrum
Brf Jägaren
Brf Jägaren
Föreningsgatan 25b
Närliggande Gröningen med badbrygga.
Och 8 min gång till City!
Vikingsbergsparken i närheten
planlosning
De gamla, fina husen från tidigt 1900-tal ger området i norra centrum sin alldeles egen särskilda charm och du hittar snabbt dina små, personliga kvartersbutiker i de trånga gränderna. Sträck ut dig på en filt i sköna Vikingsbergsparken, ta en löparrunda i Pålsjö skog, ett dopp i havet eller en shoppingrunda i city. Allt finns nära när du bor här!
EKONOMI
Utgångspris 1 850 000 kr
Månadsavgift 3 456 kr
Andel i bostadsrättsföreining 0.98403 %

KOMMENTAR
Ink Värme, vatten och kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 65.5 m2
Rum 2
Hiss Ja
Byggår 1958-59
Bredband Bredband: Com Hem och bredbandsbolaget
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 200 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 300 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Beräknat enligt Schablon. Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Jägaren

Fastigheten byggdes åren 1958-59 av Göran Bengtssons byggnadsfirma på Råå för HSB Helsingborgs räkning. Föreningen innehar 95 bostadsrättslägenheter fördelade enligt följande:
1 rok 4 st, 2 rok 29 st, 3 rok 50 st, 4 rok 8 st, 5 rok 4 st

I fastigheten finner vi även ett garage med 56 garageplatser avsedda för boende i föreningen.

En mycket stabil och trygg förening. Se årsredovisningen för mer information och besök gärna föreningens hemsida www.brfjagaren.se

Renoveringar:
2017 Renovering av Balkongplattorna i hela fastigheten.
2017 Byte av belysning i trapphusen till mer energisnål belysning.
2015 Nya fönster, 3-glas, monterade i hela fastigheten.
2008 Målning av balkonger och yttre ej teglade fasader samt träanläggningar.
2007-08 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar av stål. Installation av postboxar.
2006-07 Stambyte, byte av samtliga stammar i fastigheten, installation av nya helkaklade badrum. Renovering av fastighetens elnät och byte av elskåp i lägenheterna med installation av jordfelsbrytare. Målning av trappuppgångar, källare, tvättstugor och övriga lokaler, byggnad av bastu samt gästlägenhet.
2004 renovering av burspråk, samt installation av bredbandsnät.
2002 renovering av fastighetens värmesystem, bland annat ny värmeväxlare.
1991 installation av hissar och nya entrépartier.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
56 garageplatser. Hyrs till en kostnad om cirka 350kr/mån. Fn ca ½ - 1års kö.

ENERGIPRESTANDA
129 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong, läge norr.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Vindsförråd tillhör lägenheten. Man har även möjlighet att hyra mindre förråd i föreningen om så önskas (beroende på tillgänglighet). Det finns 4 stycken tvättstugor i föreningen, 6 stycken torkrum och 2 stycken strykrum. Gemensamma cykelförråd finns också. För de boende finns även en festlokal, en gästlägenhet, en bastu och en mindre snickeriverkstad.


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 65.5kvm

Rum: 2

Våning: 2

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Jägaren

Allmänt om föreningen: Fastigheten byggdes åren 1958-59 av Göran Bengtssons byggnadsfirma på Råå för HSB Helsingborgs räkning. Föreningen innehar 95 bostadsrättslägenheter fördelade enligt följande: 1 rok 4 st, 2 rok 29 st, 3 rok 50 st, 4 rok 8 st, 5 rok 4 st I fastigheten finner vi även ett garage med 56 garageplatser avsedda för boende i föreningen. En mycket stabil och trygg förening. Se årsredovisningen för mer information och besök gärna föreningens hemsida www.brfjagaren.se Renoveringar: 2017 Renovering av Balkongplattorna i hela fastigheten. 2017 Byte av belysning i trapphusen till mer energisnål belysning. 2015 Nya fönster, 3-glas, monterade i hela fastigheten. 2008 Målning av balkonger och yttre ej teglade fasader samt träanläggningar. 2007-08 Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar av stål. Installation av postboxar. 2006-07 Stambyte, byte av samtliga stammar i fastigheten, installation av nya helkaklade badrum. Renovering av fastighetens elnät och byte av elskåp i lägenheterna med installation av jordfelsbrytare. Målning av trappuppgångar, källare, tvättstugor och övriga lokaler, byggnad av bastu samt gästlägenhet. 2004 renovering av burspråk, samt installation av bredbandsnät. 2002 renovering av fastighetens värmesystem, bland annat ny värmeväxlare. 1991 installation av hissar och nya entrépartier.

Energideklaration: 129kWh/m² år

Byggnadsår: 1958-59


Uppvärmning: Fjärrvärme


Fönster: 3-glasfönster
ENTRÉ / HALL via hallen nås samtliga rum i lägenheten. Plats för avhängning direkt till höger och platsbyggda garderober till vänster. Nylagt -14 enstavs parkettgolv som sträcker sig in till matplatsen. Vitmålade väggar.

VARDAGSRUM rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp och matplats eller läshörna för den som vill. Burspråk och stora fönster ger härligt ljusinsläpp. Här ligger ett välbevarat stavparkettgolv, väggarna är vita förutom en snyggt tapetserad fondvägg. Utgång till balkong.

KÖK för att nå köket passeras matplatsen som rymmer ett rejält matbord. Målad röd fyrkant ger liv åt rummet. Nyrenoverat kök från -12 från Marbodal. Vita matta luckor med titthål och klassisk 50-tals bänkskiva Virrvarr från Perstorp. Integrerad diskmaskin, kyl och frys, ugn i arbetshöjd och induktionshäll med fläkt (Samtliga från Siemens -12). Snygg linoleum matta (forbo marmoleum click) på golvet från -12.

SOVRUM rymmer dubbelsäng. Förvaring ges via garderober längs ena väggen. Laminatgolv och vitmålade väggar.

BADRUM helkaklat badrum renoverat -06 i samband med att föreningen genomförde stambyte. Grått klinkergolv och vita kaklade väggar. Vägghängd toalett, kommod, spegelskåp ovan, duschhörna med skjutdörrar, plats för tvättmaskin.

KVARTER
Tågaborg med sin placering strax norr om centrum är en av stadens mer attraktiva delar. Området erbjuder gott om serviceutbud med Stattena centrum på gångavstånd och mysiga bagerier och butiker i närliggande kvarter. Placeringen vid landborgen gör att man snabbt kan nå flertalet parker, vackra villakvarter och Pålsjöskog.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.