ALLA BILDER

Wrangelsgatan 12, 3.5 rum och kök, 92kvm


Vacker 20-tals lägenhet med mycket charm och karaktär. Renoverat kök och badrum samt lättillgänglig lummig gård med uteplats!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Denna vackra byggnad är uppförd 1929 i vackert Helsingborgstegel. Här är alla tidstypiska attribut bevarade; gedigen takhöjd, takrosett och stuckaturer, stavparkettgolv, pelarvalv mellan vardagsrum och matsal, djupa fönsternischer och spröjsade fönster samt vackra målade trädörrar. Detta kombineras med ett nyrenoverat kök från -09 samt ett helkaklat badrum med värmeslingor från -13. Här finns dessutom två rejäla sovrum, det ena med egen entré och i båda finns platsbyggd förvaring. Tvättstugan är väl undangömd i en av lägenhetens klädkammare. Förutom en fantastisk bostad så förfogar föreningen över en lättillgänglig innergård med gräsmatta, äppelträd, blomsterrabatter och en uteplats med skorstensgrill.

Sedan föreningen övertog fastigheten Kronan 6 så har man som målbild att rusta upp huset till något alldeles extra. Då huset är klassat som "särskilt värdefull bebyggelse" känner föreningen att det är deras ansvar att ta hand om huset och föra historia vidare. Dom strävar efter ett gott boende, till en rimlig månadspeng där alla skall kunna trivas och känna gemenskap.

Anrika och populära Tågaborg är ett uppskattat läge för varje Helsingborgare. Ett härligt område där flerfamiljshus blandas med vackra villor från förra sekelskiftet. Tågaborg ligger precis ovanför backen, endast 5-10 minuters promenad till Centrum och havet. Flertalet parker finns i närheten och för den motionsglade nås Pålsjö skog inom några minuter. Skolor, dagis, närbutik och restauranger finns det också gott om.

Varmt välkomna att boka visning!

Vardagsrum - pelarvalv - matsal - sovrum
Vardagsrum
Fantastisk matsal ocg vardagsrum som avgränsas av vackert pelarvalv
Vardagsrum
Vardagsrum
Djupa fönsternischer
Helt perfekta stuckaturer
Ett underbart golv
Pelarvalven är magiska
Master bedroom mot gården. Förvaring!
Kök
Med matplats för 2-4 personer
Från köket har man en fin kontakt med gården
Sovrum två
Har egen entré och två mindre klädkammare
Snyggt badrum
En gammal klädkammare utgör tvättstuga i lägenheten
Entré med klädkammare
Föreningens lummiga gård med grillplats och gemensamt möblemang
Vackert 20-tals hus
Wrangelsgatan 12
Charmiga småbutiker på Tågaborg
Här kan man köpa bullarna på helgen
Blomsterhandel på Erik Dahlbergs gata
planlosning
De gamla, fina husen från tidigt 1900-tal ger området i norra centrum sin alldeles egen särskilda charm och du hittar snabbt dina små, personliga kvartersbutiker i de trånga gränderna. Sträck ut dig på en filt i sköna Vikingsbergsparken, ta en löparrunda i Pålsjö skog, ett dopp i havet eller en shoppingrunda i city. Allt finns nära när du bor här!
EKONOMI
Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavgift 4 851 kr
Andel i bostadsrättsföreining 9.66384 %

KOMMENTAR
Ink värme, vatten och kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 92 m2
Rum 3.5
Hiss Ja
Byggår 1929
Bredband Ansluten till stadsnätet och Comhem
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsföreningen

DRIFTKOSTNADBYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glasfönster med spröjs
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
BRF W-tolvan

Bostadsrättsföreningen W-tolvan övertog huset 2005 sedan den förre ägaren Lars-Erik Persson med ålderns rätt valt att dra sig tillbaka. Persson, och före honom hans föräldrar, hade då varit ägare sedan början av 50-talet. Föreningen består av 12 lägenheter. På varje halvplan finns balkonger som är möblerade av föreningen, fria att nyttja för varje medlem.

Vattenstammar är bytta i slutet av 80-talet, avloppsstammar är renoverade med releining 2008. Föreningen håller på att gå igenom samtliga fönster i fastigheten, klart hösten 2017. Med start i november så kommer trapphuset att renoveras och målas om till sitt ursprungliga utseende. Även entrédörren kommer att bytas ut till 1929 års utseende.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
147 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns källarförråd och vindsförråd tillhörande lägenheten. Det finns även cykelförråd och samlingslokal. Extremt välskött innergård med gräsmatta, äppelträd, blomsterrabbatter och en uteplats med skorstensgrill.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 92kvm

Rum: 3.5

Våning: 1Bostadsrättsförening: BRF W-tolvan

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen W-tolvan övertog huset 2005 sedan den förre ägaren Lars-Erik Persson med ålderns rätt valt att dra sig tillbaka. Persson, och före honom hans föräldrar, hade då varit ägare sedan början av 50-talet. Föreningen består av 12 lägenheter. På varje halvplan finns balkonger som är möblerade av föreningen, fria att nyttja för varje medlem. Vattenstammar är bytta i slutet av 80-talet, avloppsstammar är renoverade med releining 2008. Föreningen håller på att gå igenom samtliga fönster i fastigheten, klart hösten 2017. Med start i november så kommer trapphuset att renoveras och målas om till sitt ursprungliga utseende. Även entrédörren kommer att bytas ut till 1929 års utseende.

Energideklaration: 147kWh/m² år

Byggnadsår: 1929


Uppvärmning: Fjärrvärme


Fönster: 2-glasfönster med spröjs
ENTRÉ det finns två entréer till bostaden, en till hallen och en direkt in i sovrum två. Den till hallen är den som används mest frekvent, den andra entrén är perfekt om man har gäster, tonårsbarn eller när man flyttar in och ut möbler. I hallen finns en stor klädkammare och där är plats för att hänga av jackor. Schackrutigt golv och vitmålade väggar.

KÖK renoverat kök med vita luckor i högglans, rejäl träbänkskiva och grått kakel. Spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl/frys, micro, integrerad diskmaskin. Ryms matbord för 4 personer och via vasken har man en underbar kontakt med innergården, här kan man smidigt langa maten till grillplatsen.

BADRUM totalrenoverat badrum från -13 med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Duschhörna, vägghängd toalett, kommod med förvaring, handdukstork, värmeslingor i golvet. Separat tvättstuga via matsalen.

MATSAL OCH VARDAGSRUM rummen avgränsas av vackert pelarvalv. Här ligger ett vackert stavparkettgolv och varenda stuckatur/takrosett i taket är välbevarade. Ryms en rejäl matgrupp för 10 personer, samt en stor soffgrupp.

SOVRUM från matsalen och genom vackra pardörrar nås master bedroom. Ligger lugnt och skönt mot gården. En hel vägg utgör förvaring med platsbyggda garderober med skjutdörrar.

SOVRUM TVÅ även detta sovrum är i bra storlek och rymmer dubbelsäng samt extra möblemang. Två platsbyggda förvaringsutrymmen samt egen entré.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.