ALLA BILDER

Norra Storgatan 14, 5 rum och kök, 142kvm


Mitt i stadens puls, med inbjudande och väl tilltagna sällskapsytor samt avskild och lugn sovavdelning bjuder denna charmiga cityfemma med hiss in!


MÄKLARE: Hannah Kjell
hannah@3etage.se
Direkt 042-300 30 36
SMS: 0735-179 336
De ståtliga, dubbla spegeldörrarna leder oss in i lägenheten och dess kapprum. Här finns det gott om avhängningsyta och också tillgång till lägenhetens gäst-wc.

Vidare in i lägenheten kommer vi till ett rum som idag används dels som arbetsplats/kontor och dels som gästrum.

Härnäst kommer vi in i det som utgör mittpunken av lägenhetens härligt väl tilltagna samvaroytor, nämligen matsalen! Placerad mitt mellan kök och vardagsrum, samt även mitt i själva lägenheten, så blir detta bostadens naturliga samlingspunkt där kvällen både inleds och avslutas!
Rummet är stort och matplats "modell större" får enkelt plats här.

Invid matsalen, och i delvis öppen planlösning, hittar vi vardagsrummet. Även detta är väl tilltaget och golvet här är likt det i matsalen, fiskbensparkett.

På den andra sidan av matsalen ligger köket. Detta är inrett i samband med att hela fastigheten totalrenoverades under 2009-10 och inredningen går i sobert vita och gråa nyanser. Fullhöjds kyl och frys, inbyggnadsugn, spishäll och diskmaskin utgör den maskinella utrustningen.
Plats finns i köket för en mindre matplats.

Vi tar oss in till sovavdelningen via passage från matsalen och första rummet längs denna är badrummet. I badrummet finns duschyta med glasdörr, tvättpelare samt handfat och wc. Fönster ger både naturligt ljus och vädringsmöjlighet.

I fil här efter ligger lägenhetens två sovrum.
Det första är idag barnrum men rymmer även en dubbelsäng om så önskas.
Sovrum 2 är större än det första och rymmer både en stor skjutdörrsgarderob samt dubbelsäng och exempelvis en mindre arbetsplats eller t ex en barnsäng. Båda sovrummen är lugnt belägna med fönster in mot innergård.

Längst in i passagen utanför sovavdelningen finner vi en rymlig klädkammare med bra förvaring.

Matsal
Entrén
Entréhall och gäst-wc
Detalj matsal
Vy från matsal åt arbetsrum och entré
Fina golv
Del av matsal
Vy från matsal mot vardagsrum
Matsal
Arbetsrum/gästrum
Arbetsrum/gästrum
Vardagsrum
Detalj vardagsrum
Detaljer
Kök
Kök
Passage i sovavdelningen
Badrum med dusch
Detaljer badrum
Passage utanför sovrummen
Sovrum 1
Sovrum 2
Del av sovrum 2
Ståtlig hörnfastighet
Ståtlig hörnfastighet!
Fin entré!
Takvalv i entrén
Mysig innergård
Vy från gården
planlosning
Planlösning
Varje gata i centrum har sin egen atmosfär. I city bor du med stadens shoppingstråk, krogarnas världsmenyer, doften av nybakade bullar, konstutställningar, kultur och nöjen alldeles intill. Här finns både boende mitt i stadens brus som på lugna sidogator. Havet går ända in i centrum och sätter sin prägel på stadslivet. På andra sidan sundet glittrar Danmark.
EKONOMI
Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavgift 5 437 kr
Andel i bostadsrättsföreining 11.82426 %

KOMMENTAR
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 142 m2
Rum 5
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggår 1874
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNADBYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Springpostgränd

Föreningen bildades 2007 men ek.plan registrerades 2009. Föreningen har adress Norra storgatan 14 samt Springpostgränd 1. Föreningen består av 10 lägenheter samt 3 lokaler på entreplan.
Företagsam och drivande styrelse sköter föreningen på ett bra sätt och bland annat har solceller nyligen installerats på delar av taket.

Kort om byggnaden;
Fastigheten bebyggdes 1874-75 och arkitekt var välkände Muritz Frohm. Som byggherre stod läkaren Johan l Hafström.
Hörnbyggnad i tre våningar. Fasader i rödbrunt tegel, gråputsad bottenvåning med en del av den ursprungliga rusticerade putsen kvar närmast skjortfabriken. Hörnet markeras av kolossalpilastrar och en tornöverbyggnad som uppfördes 1883. Ett mindre burspråk har klätts in i panel medan ett större burspråk bredvid (från 1890-talet) är i ursprungligt skick. Gårdsmiljön är relativt orörd med gulflammiga tegelmurar och en loftgångsförsedd utbyggnad i två plan.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Nuvarande ägare har garageplats i närheten av huset och denna plats kan tas över av lägenhetens köpare. Garageplatsen kostar 1 000 kr/månad att hyra.

ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns vindsförråd och Övernattningsrum samt ett gemensamt gym för föreningens medlemmar att nyttja.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Totalrenovering av fastighetenBoarea: 142kvm

Rum: 5

Våning: 2

Antal våningar totalt: 4

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Springpostgränd

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2007 men ek.plan registrerades 2009. Föreningen har adress Norra storgatan 14 samt Springpostgränd 1. Föreningen består av 10 lägenheter samt 3 lokaler på entreplan. Företagsam och drivande styrelse sköter föreningen på ett bra sätt och bland annat har solceller nyligen installerats på delar av taket. Kort om byggnaden; Fastigheten bebyggdes 1874-75 och arkitekt var välkände Muritz Frohm. Som byggherre stod läkaren Johan l Hafström. Hörnbyggnad i tre våningar. Fasader i rödbrunt tegel, gråputsad bottenvåning med en del av den ursprungliga rusticerade putsen kvar närmast skjortfabriken. Hörnet markeras av kolossalpilastrar och en tornöverbyggnad som uppfördes 1883. Ett mindre burspråk har klätts in i panel medan ett större burspråk bredvid (från 1890-talet) är i ursprungligt skick. Gårdsmiljön är relativt orörd med gulflammiga tegelmurar och en loftgångsförsedd utbyggnad i två plan.

Byggnadsår: 1874


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Entréhall med parkettgolv och bra avhängningsmöjligheter. Vid hallen finns även gäst-wc.

GÄST-WC
Helkaklat under husets renovering 2010. Handfat och wc.

ARBETSRUM/GÄSTRUM
Genomgångsrum från entréhallen in till matsalen. Rummet används idag som arbetsrum/kontor men kan även fungera som gästrum eller exempelvis extra tv-rum. Fiskbensparkettgolv.

MATSAL
Stort härligt rum som med sitt läge mitt i lägenheten blir den självklara samlingspunkten vid varje fest! Golvet är fiskbensparkett och på vardera sidan rummet ligger köket och vardagsrummet, tillsammans ger det en härlig samvaroyta.

VARDAGSRUM
Även detta rum är stort och rymligt med fiskbensparkettgolv. Fönster i sydväst ger ett rikt ljusinsläpp.

KÖK
Invid matsalen finns köket. Inredningen går i vitt och grått med maskinell utrustning från 2010 bestående av fullhöjds kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn och diskmaskin. Alla vitvaror kommer från Bosch. I köket finns även yta för en mindre matplats.

BADRUM
Helkaklat badrum som precis som gäst-wc renoverades under 2010. Här finns dusch med glasdörr, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt handfat och wc. För extra komfort finns även golvvärme. Stort fönster ger naturligt ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

SOVRUM 1
Idag är detta rum barnrum men kan också användas som t ex kontor eller gästrum. Fönster in mot lugn och tyst innergård.

SOVRUM 2
Lägenhetens största sovrum. Väl tilltaget med stor skjutdörrsgarderob och plats för extra förvaring eller exempelvis barnsäng. Även sovrum 2 har fönster in mot den lugna gården. Invid sovrum 2 finns också tillgång till en stor klädkammare med gott om plats för förvaring.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.