ALLA BILDER

Mellersta Stenbocksgatan 3, 3.5 rum och kök, 100kvm


Varmt välkommen till denna sekelskiftespärla på Olympia. Trevlig och genomtänkt renovering som tagit vara på charm och känsla på bästa vis!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR
1
Välkommen till Olympia och detta trevliga boende som verkligen är en fröjd för sekelskiftesälskaren. Högt i tak, pardörrar mellan avdelningarna, stuckaturer och vackra golv. Listan kan göras lång med sekelskiftesdetaljer som är det genomgående temat i denna bostad. Även planlösning och läge har väldigt mycket att säga. Våningen placeras på hörna vilket ger gott om ljus genom klassiska och vackra flaggfönster. Planlösningen är både luftig och lyxig med rejäla sociala avdelningar. Från det pampiga trapphuset möts vi av en ljus och trevlig hall. Genom större delen av lägenheten löper ett vitlaserat brädgolv, så även vid entré. Här finner vi även en klädkammare för avhängning av ytterkläder. På vänster han nås badrummet som smakfullt renoverats för att passa in i stilen. Pardörrar tar oss vidare från hall till matrum eller vardagsrum. Det sistnämnda har en oljad fiskbensparkett på golvet och badar i ljus från stora fönsterpartier. Härifrån nås även en mindre balkong där man kan avnjuta morgonkaffet eller ett glas vin. Ännu fler pardörrar leder oss till det större av sovrummen som är rejält och rymmer såväl större dubbelsäng och plats till övrig möblering. Sovrummet nås från både vardagsrum och matsal vilket gör att planlösningen för dessa tre rum går i en cirkel från hall, trevligt och praktiskt. För att nå matsalen från just sovrummet så passeras en mindre hall vari man finner förvaring genom dubbla klädkammare. Matsalen är boendets hjärta och delar av köket och det lilla sovrummet från resterande delar. Rummet är verkligen något speciellt med alla inslag av vad som gör sekelskiftesstil så vackert. En korridor leder oss vidare till köksavdelningen där man även når det mindre av sovrummen. Det lilla sovrummet går att dela av med vägg och kommer då mätas till ca 8 m2, perfekt för ungdom eller barn. Köket är väl tilltaget och går i lantlig stil. Den långa kökslinjen ger gott om arbetsytor och bra förvaring med en familjär matplats för 4-5 personer vid köksfönstret. Stort plus att man även finner en tvättmaskin integrerat i kökets inredning, smart och praktiskt. Alla sekelskiftesvåningar har en pigtrapp, så även denna som på klassiskt vis ringlar sig ner från köket till innergård.

Varmt välkommen på visning med Alexander Persson!


Stor och pampig matsal
Vy mot sovrum och hall
Ljusa ytskikt
Bevarade detaljer
Gång med dubbla klädkammare invid sovrum
Vy mot matplats
Större av sovrummen
Mer detaljer
Sekelskiftes när det är som bäst
Pardörrar på tre ingångar
Vardagsrumsdel
Fiskbensparkett i vardagsrum
Vy mot sovrum
Klassiska flaggfönster
Detaljer
Liten balkong ut mot Olympia
Pardörrar mot hall/entré
Entré
Detaljer
Snyggt badrum
Marockanskt klinker
Kommod
Schyst badplats
Korridor mot andra av sovrummen
Invid kök och med mycket ljusinsläpp
Mindre av sovrummen
Stort och välutrustat kök
Matplats för 4-5 personer
Integrerad disk och tvättmaskin
Svart bänkskiva
Vy mot piggång
Bevarade detaljer
planlosning
Planlösning
Mellersta Stenbocksgatan
Trapphus
I detta stadsnära område är bebyggelsen blandad och husen från olika tidsepoker. Här ligger idrottsanläggningen Olympia med HIF:s hemmaarena, ishall, curling, bowling, tennisbanor med mera. Det finns också många mysiga promenadstråk och det är bara en kort bit till Helsingborgs city.
EKONOMI
Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavgift 4 600 kr
Andel i bostadsrättsföreining 11.038 %INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 100 m2
Rum 3.5
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggår 1905/06
Bredband Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 300 kr/mån
Totalt 300 kr/månBYGGNADSSÄTT
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Stjerneborg

Föreningen har 9 st lägenheter i bostadsrättsform och två lokaler som föreningen idag hyr ut.
Under året planeras mindre reparationsarbeten av taket samt målning av tornets tak. Man planerar även fräscha upp trappuppgångarna.
Inga avgiftsförändringar är beslutade.Föreningen planerar att ev. bygga 9 st parkeringsplatser på framsida, en till var lägenhet.
Föreningen har gjort stora renoveringar i källarutrymme där det bland annat finns mötesrum, cykelförråd, källarförråd samt verkstad med låsbart skåp för varje individuell lägenhet.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Gratis parkering på omkringliggande gator. Föreningen diskuterar att ev. bygga 9 p-platser på framsida.

ENERGIPRESTANDA
181 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong, läge öster.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cyckelförråd samt snckerbod och verkstad i källaren. Till lägenheten hör både ett vindsförråd och källarförråd.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR


Budgivning pågår

Boarea: 100kvm

Rum: 3.5

Våning: 3

Antal våningar totalt: 3Bostadsrättsförening: Brf Stjerneborg

Allmänt om föreningen: Föreningen har 9 st lägenheter i bostadsrättsform och två lokaler som föreningen idag hyr ut. Under året planeras mindre reparationsarbeten av taket samt målning av tornets tak. Man planerar även fräscha upp trappuppgångarna. Inga avgiftsförändringar är beslutade.Föreningen planerar att ev. bygga 9 st parkeringsplatser på framsida, en till var lägenhet. Föreningen har gjort stora renoveringar i källarutrymme där det bland annat finns mötesrum, cykelförråd, källarförråd samt verkstad med låsbart skåp för varje individuell lägenhet.

Energideklaration: 181kWh/m² år

Byggnadsår: 1905/06


Uppvärmning:
HALL/ENTRÈ
Välkommande hall varifrån man når både vardagsrum, matsal och badrum. Vitlaserade brädgolv och släta ljusmålade väggar. Högt i tak och pardörrar. Här finner vi även en klädkammare för förvaring av ytterkläder. (-16)

BADRUM
Snyggt badrum som matchas fint med resterande delar av bostaden. Marockansk klinker på golv med vitt kakel på väggar. Kommod, toalett och snyggt badkar på tidsenliga tassar. För komfortens skull finner vi även golvvärme. (-16)

VARDAGSRUM
Pardörrar placeras i alla rummets öppningar. Fiskbensparkett på golv och släta ljusa väggar. Stuckaturer, högt i tak, och vackra socklar. Härifrån nås även balkongen. Kan även användas till sovrum (-16)

SOVRUM 1
Större av sovrummen. Samma genomgående sekelskiftescharm med pardörrar, stuckaturer och socklar. Plats till såväl stor säng med övrig möblering eller förvaring. I hall mot matsal finner vi dessutom 2 klädkammare för förvaring. Vitlaserade brädgolv och släta ljusmålade väggar. (-16)

MATRUM
Pampigaste rummet som placeras i mitten av lägenheten. Härifrån har man bra kontakt med alla våningens delar och sekelskiftesdetaljerna kommer verkligen på sin plats. Bättre matsal än denna är svår att finna. Samma vitlaserade brädgolv men släta ljusa väggar. (-16)

SOVRUM 2
Utmärkt som ett halvt rum men kan med lätta medel skärmas av med vägg för att skapa ett mindre sovrum för ungdom eller barn. Dubbla ljusinsläpp och lugnt placerat inåt gård. (-16)

KÖK
Stort kök med lång arbetsbänk och gott om förvaring på båda sidor. Inredningen går lantlig stil och kommer från IKEA, både snyggt och klassiskt och med gott om förvaring. En matplats för 4-5 personer återfinns vid köksfönster och här finner vi även en klassisk pigtrapp som leder ner till innergården. Induktionshäll med ugn, kyl/frys, integrerad diskmaskin samt integrerad tvättmaskin.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.