ALLA BILDER

S:t Peders gata 15, 3 rum och kök, 76kvm


Topprenoverad gaveltrea i nästan obelånade BRF Olympia. Mysig balkong i söder och goda parkeringsmöjligheter. Låg avgift och Hiss!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Topprenoverad gaveltrea på ypperligt läge på Olympia. Bostaden har de senaste åren genomgått en totalrenovering med bland annat nytt kök och badrum 2013. Idag har man en öppen och social planlösning med stora umgängesytor samt två sovrum i bra storlek. Bostaden är mycket praktiskt med gott om förvaring. Förutom detta kan man även njuta av en solig söderbalkong samt en möblerbar loftgång med kvällssol.

Lägenheten är belägen i en av Helsingborgs äldsta föreningar med totalt cirka 350 000:- kr i lån, därav har bostaden en extremt attraktiv avgift. Lägenheten ligger på andra våningen (hiss finns från markplan) och föreningen erbjuder, förutom 10 parkeringsplatser och 5 garage att hyra, även 12 parkeringsplatser där först till kvarn gäller, dvs är platsen ledig, vilket dom oftast är, så får man som boende i föreningen ställa sig där.

Olympia är dessutom ett av Helsingborgs i särklass mest attraktiva bostadsområden med närhet till så gott som allt. Till Knutpunkten, Campus, city och havet går ni på 10-15 min. HIF spelar sina hemmamatcher på andra sidan gatan och på det omåttligt populära caféet Två systrar kan du köpa frukostbullarna.

Varmt välkomna på visning!

Detalj
Balkong i söderläge
Balkong
Vardagsrum
Vardagsrum / del av sovrum
Stort sällskapsrum med matplats och vardagsrum samt balkong
Stor matplats
Vy från soffa mot kök
Matplats / badrum / sovrum
Exklusivt kök
Goda arbetsytor och komplett maskinpark
Kök
Det stora sovrummet
Kajsa och Nils Strinning formgav Strinhyllan
Gott om förvaring i sovrummet
Ännu mer förvaring
Sovrum två ligger i andra änden av lägenheten
Sovrum två
Entré med förvaring och platsbyggd honörs-hylla
Exklusiva strömbrytare med dimmer
Snyggt renoverat badrum
Badrumsdetalj
Entré via loftgång. Möbleringsmöjlighet med kvällssol.
Obelånade Brf Olympia
S:t peders gata 13-15, näst intill obelånad förening
Möjlighet till parkering och hiss från markplan!
Intillliggande vackra Kärnan parken
Närhet till Kärnanparken
Närhet till Kärnanparken
planlosning
I detta stadsnära område är bebyggelsen blandad och husen från olika tidsepoker. Här ligger idrottsanläggningen Olympia med HIF:s hemmaarena, ishall, curling, bowling, tennisbanor med mera. Det finns också många mysiga promenadstråk och det är bara en kort bit till Helsingborgs city.
EKONOMI
Utgångspris 2 470 000 kr
Månadsavgift 2 713 kr
Andel i bostadsrättsföreining 2.09281 %

KOMMENTAR
Ink värme, vatten och kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 76 m2
Rum 3
Hiss Ja
Byggår 1956
Bredband Bredband. Com hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Com hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 200 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 300 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enksilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Olympia i Helsingborg

Föreningen äger fastigheten Sköldenborg 8 i Helsingborg med adress: S:t Peders gata 13-15. Bostadsrättsföreningen registrerades 1955 och byggnaderna är uppförda året därpå, 1956. Föreningen betstår av 40 bostadsrätter samt 3 bostadsrättslokaler. Vidare finns 5 garageplatser samt 10 parkeringsplatser för uthyrning och 12 parkeringsplatser där först till kvarn gäller för de boende i huset.

Den ekonomiska förvaltningen sköts utav BoNea Förvaltning AB medan den tekniska utav Anderssons Fastighetsförvaltning AB.

I övrigt är det en oerhört stabil förening med mycket god ekonomi. Föreningen har endast 1 lån kvar om ca 350 000kr vilket innebär att efter att det lånet är avbetalt är föreningen skuldfri.

Planerat underhåll:
Föreningen planerar att se över fastighetens fönster. De fönster som behöver bytas ut kommer således att bli utbytta.

Genomförda renoveringar:
2014-2015: Nytt tak, nya hängrännor, nya vindskivor, ny plåt till takkuporna, fönsterbleck och stuprör byttes ut.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
12 parkeringsplatser till de boende i huset (avgiftsfria), först till kvarn gäller.
5 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
10 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kostnad cirka 200:-/mån.

ENERGIPRESTANDA
151 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong i söderläge.
Möjlighet att ställa möbler på loftgången, läge norr, kvällssol.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

ÖVRIGT
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Köpet är alltså inte är klart förrän skriftliga kontrakt är påtecknade av samtliga parter.

Allmän information: Ovanstående uppgifter ang bostadsrätten är grundade på av säljaren och berörd förening lämnad information. Köpare/spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande exempelvis; kommande renoveringar, avgiftsförändringar, lediga p-platser, lägenhetsyta samt månadsavgift. Köpare/spekulant är medveten om att bostadsrätten köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostadsrätten ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en bostadsrätt är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för husets konstruktion.

Sidoverksamhet och tilläggstjänster
För förmedling till säljaren av annonsplats på hemnet.se erhåller 3etage Fastighetsmäklare i Helsingborg AB en administrationsersättning från Hemnet Service HNS AB om 50% av betalningen till Hemnet enligt skalan nedan:
Utgångspris Annonspriser (inkl. moms)
1 - 500 000kr 600 kr
500 001 - 1 000 000 kr 800 kr
1 000 001 - 2 000 000 kr 1000 kr
2 000 001 - 5 000 000 kr 1200 kr
5 000 001 - 9 000 000 kr 1400 kr
9 000 001 kr + 1600 kr
Objekt som saknar pris 1600 kr

RENOVERINGAR
Bostaden totalrenoverades 2013Boarea: 76kvm

Rum: 3

Våning: 2

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Olympia i Helsingborg

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Sköldenborg 8 i Helsingborg med adress: S:t Peders gata 13-15. Bostadsrättsföreningen registrerades 1955 och byggnaderna är uppförda året därpå, 1956. Föreningen betstår av 40 bostadsrätter samt 3 bostadsrättslokaler. Vidare finns 5 garageplatser samt 10 parkeringsplatser för uthyrning och 12 parkeringsplatser där först till kvarn gäller för de boende i huset. Den ekonomiska förvaltningen sköts utav BoNea Förvaltning AB medan den tekniska utav Anderssons Fastighetsförvaltning AB. I övrigt är det en oerhört stabil förening med mycket god ekonomi. Föreningen har endast 1 lån kvar om ca 350 000kr vilket innebär att efter att det lånet är avbetalt är föreningen skuldfri. Planerat underhåll: Föreningen planerar att se över fastighetens fönster. De fönster som behöver bytas ut kommer således att bli utbytta. Genomförda renoveringar: 2014-2015: Nytt tak, nya hängrännor, nya vindskivor, ny plåt till takkuporna, fönsterbleck och stuprör byttes ut.

Energideklaration: 151kWh/m² år

Byggnadsår: 1956


Uppvärmning: Fjärrvärme
ENTRÉ
Entré med plats för avhängning direkt till höger samt platsbyggda garderober på vänster hand. Genomgående ligger parkettgolv som sträcker sig ut genom vardagsrum och köksdel.

BADRUM
Renoverat 2013. Exklusivt badrum med grått kakel och klinker, inbyggda spotlights i taket samt golvvärme. Badkaret är ett poolspa med bubblor och andra funktioner. Duschvägg i glas. Wc, vask med förvaring under och spegel ovan, samt förvaringsskåp.

KÖK
Renoverat 2013. Snyggt kök från HTH med luckor i valnöts med infällda handtag, granitbänkskiva och grått kakel. Komplett maskinpark med helt ny diskmaskin -17 (Siemens), kyl/frys -13 (Husqvarna), Spis/ugn -13 (LG) samt fläkt -13 (Gorenje).

VARDAGSRUM/MATPLATS
Ligger i vinkel och har fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Stora ytor som ger möjlighet att möblera med rejäl soffgrupp, lounge och matbord för alla era vänner. Genomgående vita målade väggar. Från vardagsrummet når man den mysiga balkongen i söderläge!

SOVRUM ETT
Stort sovrum lugnt beläget mot gårdssida. Här finns en hel vägg fylld med skjutdörrsgarderob, samt ytterligare en garderob med skjutdörrar i andra hörnan av rummet. Gråa målade väggar.

SOVRUM TVÅ
Ligger i andra änden av lägenheten och är i bra storlek. Vita målade väggar och parkettgolv.

OMRÅDE
Olympia omfattar stadscentrums östra del ovanför Landborgen med en lång rad vackra patricievillor från 1900-talets början. I området finns närbutiker och mindre matställen men en promenad på 10minuter tar dig till stadskärnan. Bra möjligheter till rekreation ges via Olympiaområdets idrottsanläggningar och motionsslingor. Underbara Slottshagen finns som nära granne.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.