ALLA BILDER

Himmelriksgränden 4b, 3 rum och kök, 78kvm


Charmig sekelskiftestrea i välskött förening med en underbar innergård. Välbevarade attrabut och såväl renoverat kök som badrum!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
En och en halv trappa upp (hiss finns från markplan) ligger denna charmiga sekelskiftestrea om 78 kvm. Rejäl takhöjd, stuckaturer, pardörrar och en klockren planlösning. Ett renoverat kök för några år sedan med gott om förvaring. Intilliggande vardagsrum ligger mot den charmiga Himmelriksgränden. Pardörrar leder oss till vad som idag används som en underbar matsal med plats för 10-12 gäster. Detta rum kan även användas som sovrum, då får man flytta ut matbordet i vardagsrummet. Lägenhetens master-bedroom med tillhörande walk-in-closet ligger lugnt och mysigt mot gården. Ett rymligt och helkaklat badrum finner vi i mitten av bostaden. Idag finns här ett rejält badkar men detta kan bytas ut mot dusch och tvättpelare.

BRF Himmelriksgränden bildades -06. Fastigheten inhyste på tidigt 1900-tal Chokladfabriken Kärnan. En vacker och ståtlig fastighet i riktigt gott skick. Föreningen kommer inom kort att renovera trapphusen samt byta samtliga entrédörrar i bostäderna till säkerhetsdörrar. Enligt samtal med ordförande är detta inget som kommer påverka de redan låga avgifterna.

Här bor du mitt i centrum i en av Helsingborgs allra charmigaste gränder med det vackraste namnet, Himmelriksgränd. Perfekt för den som vill ha närheten till hela stadens utbud och som behöver komma ut snabbt i Europa via Helsingborgs central. Några av Helsingborgs bästa restauranger ligger runt knuten, bland annat KOL & Cocktails samt Chateau Foret vill vi rekommendera. Bara uppför backen ligger Kärnanparken med vacker natur och magisk utsikt över Centrum och havet.

Totalt sett en riktigt charmig trea i välskött förening belägen i en av stadens charmigaste gränder!

Även här dessa vackra tidstypiska fönster
Underbart vardagsrum
Här bor du precis ovanför huset mittemot
Vardagsrum vy mot entré och kök
Underbara fönster och rejäl takhöjd
Skjutdörrar från förra seklet
Matsal vy mot vardagsrum
Matsal eller sovrum
Kök
Snyggt kök
Gott om förvaring hela vägen upp
Sovrum mot lugn innergård
Sovrumsdetalj
En riktigt stor walk-in-closet!
Helkaklat och lyxigt badrum
Vill man inte ha badkar kan man byta ut detta mot dusch och tvättpelare
Föreningen har en underbar innergård som undertecknad utnyttjat många gånger
Himmelriksgränden
Fasad
Intilliggandes Blomsterhallen
Närliggande och populära KOL & Cocktails
planlosning
Varje gata i centrum har sin egen atmosfär. I city bor du med stadens shoppingstråk, krogarnas världsmenyer, doften av nybakade bullar, konstutställningar, kultur och nöjen alldeles intill. Här finns både boende mitt i stadens brus som på lugna sidogator. Havet går ända in i centrum och sätter sin prägel på stadslivet. På andra sidan sundet glittrar Danmark.
EKONOMI
Utgångspris 2 750 000 kr
Månadsavgift 3 505 kr

KOMMENTAR
värme, vatten och TV.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 78 m2
Rum 3
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggår tidigt 1900-tal
Tv Ingår Tv i avgiften via Telias fiberoptik 17-18 kanaler, internet får man beställa själv, kan även koppla på telefoni. Allt går via telefonjacket.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
kostnaden för hushållsström är beräknad enligt schablon och skiljer sig åt efter förbrukning och kvalité på maskinell utrustning.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Himmelriksgrändens BRF

Föreningen bildades 2006 och består av 16 bostadsrätter. Huset har många vackra och välbevarade detaljer, det inhyste en del av chokladfabriken Kärnan under åren 1919-1958. Dåvarande stadsarkitekt Alfred Hellerström ritade huset. Ett av hans mest kända verk är Rådhuset i Helsingborg och visst kan man se vissa liknelser.

Föreningen har alldeles nyligen renoverat husets trapphus där även samtliga dörrar till bostäderna bytts ut till vita säkerhetsdörrar med inslag av mässing. Detta har bekostats av föreningens yttre fond och kommer inte påverka avgifterna för 2018.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Det finns flera garage i närområdet och går man en kort promenad kan man stå gratis parkerad utomhus.

ENERGIPRESTANDA
130 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Den gemansamma innergården är lättillgänglig från lägenheten. Här har du tillgång till ett stort möblerat träddäck med grillmöjligheter. Undertecknad mäklare har nyttjat denna ett flertal gånger de varma sommarkvällarna. En riktigt mysig oas mitt i city!

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 78kvm

Rum: 3

Våning: 2

Antal våningar totalt: 4

Hiss: JaBostadsrättsförening: Himmelriksgrändens BRF

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2006 och består av 16 bostadsrätter. Huset har många vackra och välbevarade detaljer, det inhyste en del av chokladfabriken Kärnan under åren 1919-1958. Dåvarande stadsarkitekt Alfred Hellerström ritade huset. Ett av hans mest kända verk är Rådhuset i Helsingborg och visst kan man se vissa liknelser. Föreningen har alldeles nyligen renoverat husets trapphus där även samtliga dörrar till bostäderna bytts ut till vita säkerhetsdörrar med inslag av mässing. Detta har bekostats av föreningens yttre fond och kommer inte påverka avgifterna för 2018.

Energideklaration: 130kWh/m² år

Byggnadsår: tidigt 1900-tal


Uppvärmning: Fjärrvärme
ENTRÉ hall med plats för avhängning.

KÖK renoverat kök med gott om förvaring, skåp hela vägen upp till taket. Komplett maskinpark med hel kyl och frys, inbyggd ugn och micro, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

VARDAGSRUM vackra pardörrar in till vardagsrummet. Två stora fönster ger härligt ljusinsläpp och rummet har gott om plats för både soffgrupp och mindre matplats.

SOVRUM/MATSAL skjutdörr mellan vardagsrum och det som idag används som matsal. Här ryms bord för 10-12 personer, alternativt en rejäl dubbelsäng. Magiskt rum med härligt ljus.

SOVRUM det som idag används som master bedroom ligger mot gården. Även detta är rejält till storleken och här får man tillgång till en gigantiskt walk-in-closet som rymmer alla era förvaringsbehov.

BADRUM helkaklat och mycket snyggt badrum. Kommod med dubbla handfat, wc, badkar (kan tas bort och bytas ut mot dusch och tvättpelare) spotlights i taket.

Område.
Lägenheten är belägen på en av Helsingborgs äldsta gator som går från Södra Storgatan upp till den lummiga Slottshagen och Kärnan. Här bor du mitt i gamla staden och hela dess utbud av butiker, restauranger, nöjen osv. En promenad på 2-3minuter tar dig till knutpunkten där du kan åka vidare med tåg, båt och buss. Ett mycket centralt men lugnt boende!

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.