ALLA BILDER

Persgatan 53, 1 rum och kök, 38kvm


Industrifönster - Nyrenoverat kök - Kvadratsmart - Funkis - Renoverat badrum - tävttmaskin - Balkong - Sovalkov - Takterass - Parkering


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

3
Exklusivt renoverad och optimalt planerad etta på Norr. Nytt kök från Ballingslöv och ett helt nyrenoverat badrum med tvättmaskin. I allrummet finns en Industriglasvägg som skärmar av sovalkoven mot allrummet på ett estetiskt vackert sätt och gör att bostaden känns större och ljusare. I sovalkoven ryms en 180cm stor säng och i allrummet får du plats med både soffa och matbord. I bostaden får du även tillgång till en mysig balkong med morgonsol.

Detta är ett riktigt välskött funkishus som är byggt på 30-talet efter ritningar av Mogens Mogensen. Som medlem i föreningen har du tillgång till en av Helsingborgs coolaste takterrasser, belägen på 5e våningen i klockrent västerläge. Föreningen bildades -08 och under första verksamhetsåret genomgick fastigheten en totalrenovering med bl.a. nya fönster, putsad fasad, el-sanerat, omläggning tak, stambyte vatten och avlopp, renoverat trapphus, tvättstuga, takterrass och installerat säkerhetsdörrar. Under -15 anlades en ny arkitektritad utemiljö och under -16 anslöts fastigheten till stadsnätet.

Här bor du i ett av Helsingborgs attraktivaste områden. Norr är beläget endast ett stenkast från centrum samt Gröningen och Fria bad där bryggor blandas med sandstrand. Intill ligger vackra Margaretaplatsen och i närheten har du några av Helsingborgs bästa restauranger.

Varmt välkomna till ert nya drömhem!

Välkommen till ditt nya drömhem
Vardagsrum med sovalkon
Sovalkov / Vardagsrum
195cm bred!
Detalj!
Vy från sovrum mot vardagsrum och kök
Två eller fyra personer, du väljer!
Matplats och kök
Exklusivt kök från Ballingslöv
Snygga detaljer
Stora funkisfönster
Balkong
Vy från Vardagsrum mot entrén
Entrén med förvaring
Nyrenoverat badrum med bl.a. tvättmaskin och golvvärme
Badrumsdetaljer
Funkis!
Stor gemensam takterrass!
Takterrassen igen
Utsikt från terrassen
Finns förnärvarande en p-plats att hyra fr.o.m. 2/10
Persgatan 53 - Vackert funkishus
Badrocksavstånd till havet
planlosning
---------
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavgift 2 785 kr
Andel i bostadsrättsföreining 3.7972 %

KOMMENTAR
värme, vatten.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 38 m2
Rum 1
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggår 1935
Bredband Ansluten till stadsnätet. Läs mer på www.gemigfiber.nu
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 175 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 275 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
BRF Carolus 26

Föreningen bildades 2008 och består av 18 lägenheter. Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser på gården.

Sedan 2009 har hela fastigheten heltenoverats och är nu i mycket bra skick. El och VA-stambyte har genomförts (relining av avloppsstammarna). Ny elcentral med jordfelsbrytare. Renoverad och toppfräsch tvättstuga. Byte av fönster, balkongdörrar, renoverade balkonger, ny dörr mot innergården. Ny fasadputs/grund samt nytt tak. Under 2015 anlades en ny arkitektritad gård med cykelhus och uteplats. Under 2016 ansluts huset till stadsnätet.

De boende i föreningen förfogar över en gemensam och riktigt stor takterrass, belägen i klockrent västerläge med sol hela dagen.

Föreningen är mycket stabl och har inga beslutade avigoftshöjningar för 2017, enligt samtal med ordförande 2017-08-07

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
4 parkeringsplatser 700 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

ENERGIPRESTANDA
120 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Uteplats 1: Balkong, läge öster.
Uteplats 2: Stor gemensam takterrass som disponeras av föreningens medlemmar via bokningssystem, läge väster.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

ÖVRIGT
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Köpet är alltså inte är klart förrän skriftliga kontrakt är påtecknade av samtliga parter.

Allmän information: Ovanstående uppgifter ang bostadsrätten är grundade på av säljaren och berörd förening lämnad information. Köpare/spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande exempelvis; kommande renoveringar, avgiftsförändringar, lediga p-platser, lägenhetsyta samt månadsavgift. Köpare/spekulant är medveten om att bostadsrätten köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostadsrätten ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en bostadsrätt är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för husets konstruktion.

Sidoverksamhet och tilläggstjänster
För förmedling till säljaren av annonsplats på hemnet.se erhåller 3etage Fastighetsmäklare i Helsingborg AB en administrationsersättning från Hemnet Service HNS AB om 50% av betalningen till Hemnet enligt skalan nedan:
Utgångspris Annonspriser (inkl. moms)
1 - 500 000kr 600 kr
500 001 - 1 000 000 kr 800 kr
1 000 001 - 2 000 000 kr 1000 kr
2 000 001 - 5 000 000 kr 1200 kr
5 000 001 - 9 000 000 kr 1400 kr
9 000 001 kr + 1600 kr
Objekt som saknar pris 1600 kr


RENOVERINGAR
2009
- El och VA-stambyte har genomförts (relining av avloppsstammarna).
- Ny elcentral med jordfelsbrytare.
- Renoverad och toppfräsch tvättstuga.
- Byte av fönster, balkongdörrar, renoverade balkonger, ny dörr mot innergården.
- Ny fasadputs/grund samt nytt tak.

2015
- Anlades en ny arkitektritad gård med cykelhus och uteplats.

2016
- Fastigheten ansluts till stadsnätet.

2017
- Bostaden totalrenoveradesBoarea: 38kvm

Rum: 1

Våning: 3

Antal våningar totalt: 4Bostadsrättsförening: BRF Carolus 26

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2008 och består av 18 lägenheter. Föreningen förfogar över 4 parkeringsplatser på gården. Sedan 2009 har hela fastigheten heltenoverats och är nu i mycket bra skick. El och VA-stambyte har genomförts (relining av avloppsstammarna). Ny elcentral med jordfelsbrytare. Renoverad och toppfräsch tvättstuga. Byte av fönster, balkongdörrar, renoverade balkonger, ny dörr mot innergården. Ny fasadputs/grund samt nytt tak. Under 2015 anlades en ny arkitektritad gård med cykelhus och uteplats. Under 2016 ansluts huset till stadsnätet. De boende i föreningen förfogar över en gemensam och riktigt stor takterrass, belägen i klockrent västerläge med sol hela dagen. Föreningen är mycket stabl och har inga beslutade avigoftshöjningar för 2017, enligt samtal med ordförande 2017-08-07

Energideklaration: 120kWh/m² år

Byggnadsår: 1935


Uppvärmning: Fjärrvärme
ENTRÉ Avhängningsmöjlighet till höger, badrum till vänster. Genomgående i lägenheten ligger ett Amerikanskt enstavs ek-parkettgolv och samtliga väggar är släta och vitmålade 2017.

BADRUM Totalrenoverat 2017. Vita kakelplattor på väggarna och gråa hexagonformade klinkerplattor på golvet. WC, kommod med förvaring under, spegel ovan, dusch med glasvägg, tvättmaskin (Whirlpool), Spotlights i taket och golvvärme.

HALL Två platsbyggda garderober från golv till tak från Ballingslöv, likadana luckor som i köket. Finns ytterligare möjlighet till förvaring och/eller skrivbordshörna.

SOVALKOV Industriglasvägg skärmar av sovalkoven från allrummet på ett estetiskt vackert sätt och gör att lägenhetens upplevs både större och ljusare. 195cm bred så den rymmer en rejäl dubbelsäng!

ALLRUM Med lite fantasi ryms här både en soffa samt en matplats för fyra personer. Tv:n placeras med fördel på väggen mitt emot.

KÖK Exklusivt och stilrent kök från Ballingslöv med gott om förvaring från golv till tak. Vita matta luckor med integrerade handtag, grå bänkskiva samt vitt falsat kakel. Komplett maskinpark består av kyl/frys och diskmaskin från Electrolux, ugn från Miele, häll från Witt (Dansk design) samt fläkt från Franke (konsumentgaranti finns på samtliga vitvaror i köket).

BALKONG Mysig balkong med morgonsol med utsikt mot landborgen i öster och Margaretaplatsen i norr. Trätrall.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.