ALLA BILDER

Strandnäsvägen 14 h, 4 rum och kök, 104kvm


Känslan när du kör fram längs grusvägen och Sturenäs Gård uppenbarar sig mitt bland de vajande fälten i det böljande skånska landskapet, obetalbar!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
Med högt läge och utsikt över såväl Öresund, Ven och det omkringliggande, böljande landskapet som är så karaktäristiskt för Glumslöv. Här finner vi Sturenäs gård, idylliskt belägen mitt bland vajande fält skiner den vita byggnaden mot den omgärdande grönskan.
Byggnadens utformning i fyra längor som omgärdar en gemensam gårdsplan minner om den ursprungliga byggnationen på platsen som går tillbaka ända till 1880-talet, en klassisk fyrlängad Skånegård, men nyproducerad!

Parkering sker på någon av de många platserna på den stora gemensamma parkeringen. Härifrån når vi innergården via en överbyggd passage som sparats kvar från den ursprungliga gårdsbyggnationen! Från innergården sker sedan entrén till bostaden.
Trots det lugna läget finns det fantastiskt mycket rekreation i det direkta närområdet. Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang. Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.
Utöver detta finns de båda kvalitativa golfbanorna Rya i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen inom 5 minuter med bil.

Entrén till bostaden sker som sagt skyddat via den gemensamma innergården. Entréplans yta är fördelad över en rymlig hall som möter besökaren, ett stort öppet kök med inredning som harmonierar väl med byggnadernas karakär och stil samt ett stort vardagsrum. Dessutom finns ett rymligt och helkaklat badrum med både duch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I både kök och hall är det ett brett, ljust brädgolv medan golvet i hall och badrum är klinkerbelagt. Hela golvytan i entréplan är försedd med vattenburen golvvärme.
Utanför köket finns en mindre uteplats åt den skyddade gården i norrläge och via dubbla altandörrar från vardagsrummet kommer man ut till den stensatta uteplatsen och vidare till trädgårdstäppan som ligger rakt i söder med mycket sol och trivsam utsikt.

På ovanvåningen är det ett likadant brädgolv som det på entréplan och rumsfördelningen är idag ett mindre allrum med en härlig takfönsterbalkong rakt i söder!
Utöver allrummet finns ett stort sovrum samt ett något mindre. Båda med plats för såväl säng samt förvaring i både garderob och byrå.
Även på ovanvåningen finns ett stort och helkaklat badrum med golvvärme och dusch till förfogande.

Välkommen till ett boende med "Country Club" känsla och ett härligt lugn mitt i de vajande fälten!

Entré
Södersidan
Vardagsrum
Del av vardagsrum
Matplats i vardagsrum
Del av vardagsrum
Uteplats och trädgård i söder
Entré
Vy från kök
Kök
Uteplats entrésidan
Badrum entréplan
Detalj ovanvåning
Ovanvåning
Allrum / sovrum ovanvåning
Takbalkong
Sovrum 1
Detalj sovrum
Sovrum 2
Badrum ovanvåning
Dusch ovanvåning
Den idylliska gården
Örenäs, en av de närmsta grannarna
Idyllen Ålabodarna
Ålabodarnas hamn
Vajande fält inpå knuten
Omgivningar
Landskrona GK i Borstahusen
planlosning
Entréplan
planlosning
Ovanvåning
Mellan Landskrona och Helsingborg ligger det populära villasamhället Glumslöv med fantastiska Glumslövsbackar och Hilleshögs dalar nedanför. Här finns livsmedelsbutik, förskola, skola f-9 och en aktiv idrottsklubb. Pågatåget och bussen stannar i byn. Nedanför ligger Ålabodarna, en mysig fiskeby där du kan köpa dagens fångst året runt.
EKONOMI
Utgångspris 3 100 000 kr
Månadsavgift 5 157 kr
Andel i bostadsrättsföreining 8.6595 %

KOMMENTAR
I avgiften ingår värme, vatten, sophantering och fastighetsunderhåll.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 104 m2
Rum 4
Hiss Nej
Byggår 2017
Bredband Fiberanslutning
Tv Fiberanslutning

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 400 kr/mån
Hemförsäkring 40 kr/mån
Totalt 440 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
De 40 kronorna i försäkring är kostnad för bostadsrättstillägget och alltså inte hela hemförsäkringspremien. Premien är enligt schablon och kan skilja sig något mellan olika försäkringsbolag. Beakta att även de 400 kronorna för hushållsström är beräknat efter schablon och kan skilja efter användning och elavtal.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft
Fönster 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Sturenäs Gård

Föreningen registrerades 2015 och inflyttning skedde år 2017.
Fastigheten är bebyggd med ett ursprungligt bostadshus från 1880, innehållande 2 bostäder som blivit totalrenoverat under 2016. De resterande tre längorna är helt nyproducerade och färdigställda i början av 2017, dessa tre längor är uppdelade i 10 st radhus. Alla föreningens bostäder är upplåtna med bostadsrätt.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Stor gemensam parkeringsyta med plats för alla föreningens boende samt även ett större antal gästparkeringsplatser.

ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Uteplats 1: Uteplats, läge norr mot innergården. Nås via dubba altandörrar från köket.
Uteplats 2: Trädgård, läge söder och med stensatt uteplats invid huset.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 104kvm

Rum: 4Bostadsrättsförening: Brf Sturenäs Gård

Allmänt om föreningen: Föreningen registrerades 2015 och inflyttning skedde år 2017. Fastigheten är bebyggd med ett ursprungligt bostadshus från 1880, innehållande 2 bostäder som blivit totalrenoverat under 2016. De resterande tre längorna är helt nyproducerade och färdigställda i början av 2017, dessa tre längor är uppdelade i 10 st radhus. Alla föreningens bostäder är upplåtna med bostadsrätt.

Byggnadsår: 2017


Uppvärmning: Fjärrvärme


Fönster: 3-glasfönster

Ventilation: Mekanisk frånluft
HALL
Med gott om plats för avhängning samt viss möjlighet till möblering. Golvet i hallen är fint klinkerlagt med golvvärme inunder för extra komfort, vilket det är genomgående på hela entréplan.

KÖK
Stort och rymligt kök med matplats och stora dubbeldörrar ut till mindre och stensatt uteplats mot den gemensamma innergården.
Golvet är massiv furu som är lutat och oljat i ljus nyans. Likadant golv ligger även genomgående i resten av bostadsytorna.
Köksinredningen är från Ballingslöv i Pärlgrått och bänkskiva i oljad helstavs ek. Den maskinella utrustningen är från Siemens bestående av kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll och integrerad diskmaskin.

ALLRUM / SOVRUM
Rummet är tänkt som allrum eller sovrum. Man kan dock få bättre kontakt med köket genom att öppna upp genom vägg. På så vis kan man få en mer sammanhängande och öppen planlösning om behov för det finns.

BADRUM
Helkaklat och riktigt rymligt med golvvärme, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

OVANPLAN

VARDAGSRUM
Mycket trevligt vardagsrum med stora golvytor. Öppet upp i nock och takbjälkar tillsammans med gott om ljusinsläpp och burspråk ger en spännande och användbar planlösning. Vardagsrumsdelen placeras naturligt på vänsterhand. Gott om plats till läshörnor och övrig möblering finns. Samma genomgåendegolv och standard som resterande delar bostaden.

SOVRUM
Stort sovrum som närmaste beskrivs som lyxigt. Fönster ger förutom gott om ljus även en trevlig vy över kringliggande omgivningar. Idag finner vi förvaring genom garderober som även kan utökas vid behov.

SOVRUM/DRESSINGRUM
Mindre av sovrummen som kan fungera för övernattning alternativt barnrum. Om behov ej finns för sovrum så har man här ett riktigt trevligt dressing rum.

BADRUM OVANVÅNING
Även på ovanvåningen finns ett stort och helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handfat och wc.

Område.
Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang.
Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.
Inom ett par kilometer nås både Rya Golfbana i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen.
I Glumslöv finns både dagis, skola, kyrka och livsmedelsaffär.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.