ALLA BILDER

Drottninggatan 57, 3 rum och kök, 117kvm


Exklusiv och social sekelskiftesvåning på attraktiva Norr, en bostad med en känsla och finish utöver det vanliga! Finns bygglov för balkong!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Drottninggatan 57 uppfördes redan 1905, byggmästare var Anders J Ahlström. Huset är i fem våningar med rikligt dekorerad fasad. Här ligger en sekelskiftesvåning utöver det vanliga. Nuvarande ägare har totalrenoverat bostaden med en känsla och finish som är svår att hitta. Dom har hela tiden haft husets historia i kombination med dagens moderna krav, i tankarna vid ombyggnationen. Här blandas en öppen social planlösning med välbevarade detaljer från förra sekelskiftet.

Ett exklusivt HTH-kök är hjärtat i bostaden. Runt den maffiga marmor-skivan med infälld induktionshäll och inbyggd fläkt samlas gästerna. Här har man en underbar kontakt med både matplatsen och vardagsrumsdelen. Tre stora fönsterpartier med djupa fönsternischer ger bostaden ett härligt ljusinsläpp och som extra krydda är den gamla kakelugnen perfekt placerad i mitten av rummet.

I Master bedroom ligger en lyxig heltäckningsmatta och även här finns en kakelugn. Bakom ett grått sammetstyg från golv till tak gömmer sig en hel garderobsvägg som räcker till förvaring för både honom och henne. Från sovrummet finns bygglov att bygga balkong. Denna placeras mot väster och har en härlig kontakt med föreningens lummiga gård. Sovrum två är även det i bra storlek. Här finns en egen entré och gott om garderober som utgör förvaring.

Bostadens badrum går i exklusiva nordiska material. Beiget klinkergolv och gråa stora kakelplattor på väggarna. Inbyggda rör, dimbara spotlights och riktigt snygga blandare i roséguld. Ägarna har inte lämnat något åt slumpen, gästtoaletten har mörkblå målade väggar och på golvet ligger marmor-plattor i hexagon form. Riktigt läckert!

Detta är en bostad för den medvetne Helsingborgaren som söker en känsla och kvalité som är svår att finna. En bostad utöver det vanliga, helt enkelt. Välkomna att boka privat visning med Martin Persson.

Matplats och kök
Matplats och kök
Exklusivt HTH-kök
Djupa fönsternischer
med bågade spröjsar
Köksö i kontakt med matplats och vardagsrum
Infälld induktionshäll och nedsänkt fläkt i marmorskivan
Matplats framför den ståtliga kakelugnen
Matplats och kakelugn
Vardagsrum och matplats i öppen planlösning
Läckra fönster och pampig takhöjd
Bostaden är en dröm att inreda
Social och öppen planlösning
Vackra detaljer från sekelskiftet
Hall skiljer sociala ytor från sovrummen
Pampigt sovrum med exklusiv heltäckningsmatta och kakelugn
Och en hel garderobsvägg göms bakom sametstyget
Sovrum två går i vinkel. Egen entré och gott om förvaring.
Helkaklat och lyxigt badrum
Med snygga detaljer
Gästtoalett
Med snygga detaljer
Drottninggatan 57 - Byggt 1905
Helsingborgs konserthus
Norra hamnen
Fria bad
Pålsjöbaden
planlosning
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 4 295 000 kr
Månadsavgift 5 546 kr

KOMMENTAR
Ink värme, vatten och kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Sekelskiftesfastighet
Boarea 117 m2
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggår 1905
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt säljarens uppmätning. Enligt föreningens register är bostaden 113 kvm.

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glasfönster med spröjs
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Hilltorp Norra nr 2

BRF Hilltorp Norra 2 bildades 2016 och består av 12 lägenheter. Föreningen upplåter 10 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt ( en på ca 147 kvm samt en på ca 113 kvm). Initialt ett dolt värde på X antal miljoner för föreningen. Bsotadsrättilläggsförsäkring ingår i avgiften.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Bygglov för att bygga balkong mot gårdssidan med utgång från sovrummet finns. Se mer under fliken "dokument".

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 117kvm

Rum: 3

Våning: 1

Antal våningar totalt: 5Bostadsrättsförening: Brf Hilltorp Norra nr 2

Allmänt om föreningen: BRF Hilltorp Norra 2 bildades 2016 och består av 12 lägenheter. Föreningen upplåter 10 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt ( en på ca 147 kvm samt en på ca 113 kvm). Initialt ett dolt värde på X antal miljoner för föreningen. Bsotadsrättilläggsförsäkring ingår i avgiften.

Byggnadsår: 1905


Uppvärmning: Fjärrvärme


Fönster: 3-glasfönster med spröjs
ENTRÉ / HALL
Rymlig entré med plats för avhängning. Inbyggda spotlights. Genomgående ligger ett ljuslaserat enstavs parkettgolv i samtliga rum (förutom master bedroom) och i de flesta rum har man en pampig takhöjd på 3,35m.

VARDAGSRUM
Dubbla pardörrar leder oss in till vardagsrummet som ligger öppet mot köksdelen. I centrum finns en läcker gammal kakelugn, i taket finns rosetter och stuckaturer, samt fönsternischerna är djupa och möblerbara.

KÖK
Exklusivt HTH-kök med genomgående vitvaror från Siemens. Social köksö helt kläd i en mörk marmorskiva (Petit grey marmor) med inbyggd fläkt och nedfälld induktionshäll. Här finns även vask och diskmaskin integrerad. Centrerad förvaring bakom köksö med vinkyl, dubbla ugnar samt kyl och frys. Väggbelysning adderar en magisk kvällsbelysning.

MASTER BEDROOM
Ett riktigt maffigt rum med lyxig heltäckningsmatta och bakom sammetstyget gömmer sig en hel vägg med garderobsförvaring till både honom och henne. Läcker kakelugn höjer mysfaktorn. Från detta rum finns bygglov att bygga en balkong mot föreningens innergård.

SOVRUM TVÅ
Rum i vinkel som är i bra storlek. Fyra garderober utgör förvaring. Till detta rum finns en egen entré, troligtvis en gammal pig-entré.

BADRUM
Badrummet går i exklusiva nordiska material. Beiget klinkergolv och gråa stora kakelplattor på väggarna. Inbyggda rör, dimbara spotlights och riktigt snygga blandare i roséguld. Utrustat med dusch, toalett och kommod med grå marmorskiva.

GÄSTTOALETT
Gästtoaletten har mörkblå målade väggar och på golvet ligger marmor-plattor i hexagon form. Riktigt läckert! Utrustat med toalett och vask.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.