ALLA BILDER

Södra Vallgatan 4, 3 rum och kök, 115kvm


Detta är en verkligt unik etagelägenhet för er som letar efter något utöver det vanliga! Ovanvåningens hotellkänsla är oslagbar! P-plats kan hyras!


MÄKLARE: Andreas Schultz
andreas@3etage.se
Direkt 042-3003034
SMS: 0735-179334
Välkommen in i denna helt unika lägenhet! Byggd i två etage med ett entréplan som gjort för umgänge och fest och en avskild och privat ovanvåning med master bedroom och maximal hotellkänsla!

Vid entrén finns avhängningsmöjlighet och plats för skoförvaring. Rakt fram från entrén kommer vi in i lägenhetens entréplan och samvaroutrymmen. Tar vi istället trappan uppåt till höger så kommer vi upp till den mer privata ovanvåningen med sovrum, badrum och förvaringsutrymmen.
Trappan upp är nästan ett rum i sig själv med belysning längs trappstegen och en mysig platsbyggd läshörna vid ett litet fönster där trappan svänger.

På entréplan finns tre rum i fil med det som idag fungerar som matsal i mitten. För den som är i behov av ett ytterligare sovrum finns möjlighet att istället använda matsalen som vardagsrum och ha matplatsen i köket, som ligger intill. På så sätt kan rummet längst till vänster, som idag fungerar som vardagsrum/tv-rum, istället användas som sovrum.
Mellan vardagsrummet och matsalen finns en praktisk gäst-wc på ena sidan passagen mellan rummen och en mindre klädkammare på andra sidan.
Från matsalen finns utgång till den rymliga balkongen på husets sydväst-gavel. Här är det sol under många av dagens timmar och utsikt längs gatan ner mot Slottshagen.
Köket finns längst till höger av de tre rummen i fil och här är ytan väl tilltagen. Köksinredningen går i vitt och det finns både gott om förvaringsutrymme och arbetsyta.
I köket finns också yta för matplats och fönster med utsikt över föreningens trädgård.

Trappan upp till ovanvåningen är rustik i målad sten med mattklädda steg och längs väggen är det infällda spotlights.
Väl uppe slås man av den lyxiga känslan som sovrummet bjuder och givetvis de tre stora takfönstren direkt ovanför sängen!
På golvet ligger en tjock heltäckningsmatta i ljusbeige nyans och på vardera sida om rummet finns stora utrymmen till förvaring. Utrymmet på ena sidan är såpass stort att det enkelt går att använda som kontor eller kanske barnrum. Här finns också ett litet fönster för naturligt ljus.
I taket är det infällda spotlights på hela våningsplanet.
På ena sidan av rummet ligger det stora badrummet som verkligen ger hela ovanvåningen en känsla av ett hotellrum!
Badrummet är helkaklat och inrett med både dusch och hörnjacuzzi!
Givetvis är det golvvärme för extra komfort.

Välkommen att boka visning av detta helt unika boende, missa inte chansen!

Hörnläge!
Magisk sängplats!
Master bedroom
Master bedroom
Master bedroom
Extrarum/kontor eller kanske klädkammare
Klädkammare/garderob
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Passage mellan vardagsrum och matsal
Wc
Wc
Matsal
Matsal
Matsal och utgång till balkong
Matsal
Matsal
Kök
Del av köksinredning
Del av köksinredning
Kök
Trappan upp
Vilohörna i trappen!
Trappan upp
Badrum
Badrum
Villa Heleneborg
Balkongen
Huset och trädgården
Entré
Gemensam trädgård, sommarbild
planlosning
Entréplan
planlosning
Ovanvåning
I detta stadsnära område är bebyggelsen blandad och husen från olika tidsepoker. Här ligger idrottsanläggningen Olympia med HIF:s hemmaarena, ishall, curling, bowling, tennisbanor med mera. Det finns också många mysiga promenadstråk och det är bara en kort bit till Helsingborgs city.
EKONOMI
Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavgift 5 018 kr
Andel i bostadsrättsföreining 17.3791 %INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 115 m2
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Byggår 1904
Bredband ADSL.
Tv TV-antenn.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 350 kr/mån
Hemförsäkring 40 kr/mån
Totalt 390 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
De 40 kronorna i försäkring är kostnad för bostadsrättstillägget och alltså inte hela hemförsäkringspremien. Premien är enligt schablon och kan skilja sig något mellan olika försäkringsbolag. Beakta att även de 350 kronorna för hushållsström är en schabloniserad summa.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Staren 15

Föreningen är belägen på Södra Vallgatan 4. Tomtens areal är 776m2 och Boarea är 655m2 samt lokalarea på 60m2.
Föreningen består av 6st lägenheter varav samtliga 6 är upplåtna med bostadsrätt.
Enl. föreningen genomfördes stambyte 1987.
Under hösten 2017 har en totalrenovering av fasaden genomförts på huset som innefattat både omputsning och ommålning.
De boende i föreningen hjälps åt med skötsel av huset, vilket innebär att bl a gräsklippning, snöskottning och trappstädning delas upp mellan de boende efter schema. På så sätt kan kostnaderna och månadsavgifterna hållas på en låg nivå.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
P-plats finns att hyra separat vid ett av husen i grannskapet! Kostnad 800 kr/månad.

ENERGIPRESTANDA
216 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Rejäl balkong som nås från rummet som idag används som matsal. Balkongen ligger i sydvästläge med utsikt längs gatan ner mot Slottshagen.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.
Gemensam trädgård med utemöblemang och gräsmatta.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Under 2017 genomfördes en totalrenovering av fasaden med både omputsning och ommålning.Boarea: 115kvm

Rum: 3

Våning: 3

Antal våningar totalt: 3Bostadsrättsförening: Staren 15

Allmänt om föreningen: Föreningen är belägen på Södra Vallgatan 4. Tomtens areal är 776m2 och Boarea är 655m2 samt lokalarea på 60m2. Föreningen består av 6st lägenheter varav samtliga 6 är upplåtna med bostadsrätt. Enl. föreningen genomfördes stambyte 1987. Under hösten 2017 har en totalrenovering av fasaden genomförts på huset som innefattat både omputsning och ommålning. De boende i föreningen hjälps åt med skötsel av huset, vilket innebär att bl a gräsklippning, snöskottning och trappstädning delas upp mellan de boende efter schema. På så sätt kan kostnaderna och månadsavgifterna hållas på en låg nivå.

Energideklaration: 216kWh/m² år

Byggnadsår: 1904


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Naturligt avgränsad hall från själva bostadsutrymmet med plats för avställning av skor och avhängningsmöjlighet av ytterkläder. Härifrån går också trappan upp till ovanvåningen.

MATSAL
Rakt fram från hallen kommer vi in i rummet som idag används som matsal. Ett stort och trevligt rum med högt i tak och tillgång till en stor balkong i sydvästläge med många soltimmar och utsikt mot Slottshagen. Rummet går även att använda som vardagsrum för att få ett ytterligare sovrum i det som idag är vardagsrum. Golvet i matsalen är fin fiskbensparkett.

VARDAGSRUM
Även detta är stort, rymligt och med högt i tak och precis som i matsalen är det fiskbensparkettgolv. Rummet går att använda som sovrum för den som har behov av ett extra sådant. Taket är fint inramat av stilig stukatur!

WC
I passagen mellan matsal och vardagsrum finns fräsch och praktisk gäst-wc med naturstensgolv, wc och handfat.

KÖK
Även bostadens kök är väl tilltaget med gott om både skåp och arbetsutrymme samt yta för ett större matplatsmöblemang. Golvet här är parkett och skåpsinredningen är i högblankt vitt. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, spishäll samt fläkt.

TRAPPA
Trappan upp till ovanvåningen är rustik i målad sten med mattklädda steg, trappräcke i smidesjärn och infälld belysning längs sidan. Där trappan svänger finns en platsbyggd vilohörna med ett litet fönster ut mot föreningens trädgård.

OVANVÅNING
Bostadens mest unika och exklusiva rum! Stort och luftigt Master bedroom med riktig hotellkänsla! Ljus heltäckningsmatta och mörkare väggar samt de tre riktigt stora takfönstren just ovanför sängen talar för sig själv. Tänk att somna med natthimlen som tak direkt ovanför sängen!
På ena sidan rummet finns idag ett mindre rum med snedtak och framtagna blälkar som lämpar sig perfekt som exempelvis kontor, barnkammare eller exempelvis stor klädkammare. Rummet har ett mindre fönster för naturligt ljusinsläpp.
På andra sidan rummet finns en stor klädkammare/garderob med gott om förvaringsyta.
Hela ovanvåningen har infällda spotlights i taket.

BADRUM
Byggt "En Suite" med direkt entré från sovrummet! Likaså här är hotellkänslan påtaglig med inredning i mörka nyanser, golvvärme och spotlights i taket. Dessutom finns både hörnjacuzzi samt stor takdusch. Riktigt lyxig känsla helt enkelt!

Område.
Olympia omfattar stadscentrums östa del ovanför Landborgen med en lång rad vackra patriciervillor från 1900-talets början. I området finns närbutiker och mindre matställen men en promenad på 10 minuter tar dig till stadskärnan. Bra möjligheter till rekreation ges via Olympiaområdets idrottsanläggningar och motionsslingor. I direkt närhet till fastigheten finns busshållsplats.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.