ALLA BILDER

Hövitsmansgatan 9, 5 rum och kök, 168kvm


Äntligen finns en av Olympias mest spektakulära bostad nu till försäljning. En riktig sekelskiftesdröm med två ingångar, den ena med hiss fr. markplan


MÄKLARE: Hannah Kjell
hannah@3etage.se
Direkt 042-300 30 36
SMS: 0735-179 336
Välkommen till Olympia och detta spektakulära boende som verkligen är en fröjd för sekelskiftesälskaren. Fastigheten uppfördes redan 1907 och i bostaden finner vi många välbevarade attribut; gedigen takhöjd, pardörrar, stuckaturer, kakelugnar, djupa fönsternischer och vackra tidsenliga golv. Listan kan göras lång med sekelskiftesdetaljer som är det genomgående temat i hela bostaden. Bostaden är placerad på första våningen med fönster från tre olika väderstreck vilket bidrar till ett underbart ljusinsläpp. Planlösningen känns luftig och lyxig på samma gång med rejäla sociala avdelningar.

Bostaden disponeras över 168 kvadratmeter med två egna ingångar där hiss fr. markplan finnes från ena ingången. Under de senaste åren har stora renoveringar genomgåtts i bostaden och är idag en riktig guldgruva. Bostadens kök är välutrustat och exklusivt renoverat, bland annat inrett med en massiv granitbänkskiva och påkostade vitvaror. Ett av badrummen har moderniserats och blivit både ändamålsenligt och stilfullt. Den imponerande takhöjden är ca 3,3m i majoriteten av rummen med unika och bevarade takstuckaturer. Ett fantastiskt hem helt enkelt i ren sekelskiftesanda som måste upplevas på plats!

Varmt välkomna på visning med Hannah Kjell!

Ett magiskt rum med flera användningsområden
Här finner vi flera sekelskiftesattribut
Idag används det till ett stort och härligt vardagsrum
Pampigt!
Fantastiska lampstuckaturer
Bostadens andra stora rum når vi från vardagsrummet
Ännu ett fantastiskt rum med flera pampiga fönsterpartier
Så vackert!
Detalj
Brädgolv, tak- och lampstuckaturer, kakelugn, pardörrar och flera anrika attribut
Originalgolv
En av bostadens kakelugnar
Från både vardagsrummet och matsalen når man ett av bostadens härliga sovrum
Unikt på många sätt...
.. med flera vackra detaljer såsom ännu en kakelugn
Detalj kakelugn
Bostadens matplats, så otroligt vackert golv
Vyn fr. matplatsen
Från matplatsen når vi bostadens läckra kök
Ett Tibrokök med en lantlig modern touch
Kökets tegelvägg knackades fram vid köksrenoveringen 2012
Fina platsbyggda hyllplan i kök
Kökets förvaring i mycket god i form av både under- och högskåp
Bostadens vackra passage leder till båda badrummen
Ett exklusivt badrum med duschhörna, vägghängd toalett och smakfulla materialval
Stilfullt!
Fräscht och helkaklat badrum i sobra färger
Bostadens andra hall som bland annat leder oss till de två sista rummen
Ett perfekt rum med god förvaring
Det andra rummet som idag används till både klädkammare och kontor
Detaljbild
De pampiga pardörrarna som välkomnar oss bostaden
Hövitsmansgatan 9
Fastighetens ena entré
Husets trapphus är mycket ståtligt
Föreningens innergård och baksida
planlosning
I detta stadsnära område är bebyggelsen blandad och husen från olika tidsepoker. Här ligger idrottsanläggningen Olympia med HIF:s hemmaarena, ishall, curling, bowling, tennisbanor med mera. Det finns också många mysiga promenadstråk och det är bara en kort bit till Helsingborgs city.
EKONOMI
Utgångspris 3 750 000 kr
Månadsavgift 7 004 kr

KOMMENTAR
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 168 m2
Rum 5
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggår 19291907
Bredband Fiber finns indraget till fastigheten
Tv Fiber finns indraget till fastighetenDRIFTKOSTNAD
Hushållsström 550 kr/mån
Hemförsäkring 250 kr/mån
Totalt 800 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Olympiaärlan

Brf Olympiaärlan består av 10 st lägenheter. Föreningens fastighet är väl underhållen och en större renovering (inklusive stambyte) genomfördes 1988.
De senaste åren har taket setts över och målats om på sina ställen där behov har funnits. Under de kommande tre åren planerar föreningen att renovera fasaden.

I januari 2017 sänktes avgifterna med 18 %.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Föreningen har 6 st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.
Regelriktig parkering gäller i övrigt runt om i området.

ENERGIPRESTANDA
129 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och en mycket fin övernattningslägenhet som går att hyra mot en mindre kostnad för föreningens medlemmar.

Föreningen har även en trivsam innergård för medlemmarna att nyttja. Här samlas man gärna och avnjuter eftermiddagskaffen tillsammans på helgerna.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 168kvm

Rum: 5

Våning: 1

Antal våningar totalt: 4

Hiss: JaBostadsrättsförening: Olympiaärlan

Allmänt om föreningen: Brf Olympiaärlan består av 10 st lägenheter. Föreningens fastighet är väl underhållen och en större renovering (inklusive stambyte) genomfördes 1988. De senaste åren har taket setts över och målats om på sina ställen där behov har funnits. Under de kommande tre åren planerar föreningen att renovera fasaden. I januari 2017 sänktes avgifterna med 18 %.

Energideklaration: 129kWh/m² år

Byggnadsår: 19291907


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Längre hall med avhängning direkt till höger samt genom klädkammaren till vänster. Klädkammaren blev renoverad för ett par år sedan där man då valde att lägga ett Victoran floortail golv och hyllplan platsbyggdes. Redan här slås vi av bostadens magiska takhöjd och på golvet vilar original brädgolvet som är majoriteten av bostaden.

SOVRUM 1
Ett perfekt sovrum med ett fantastiskt fönsterparti. Stort och lättmöblerat med god förvaring i form av en hel garderobsvägg. Vitmålade väggar samt en rutig fondtapet.

KLÄDKAMMARE/KONTOR
Mindre rum som idag används till kontor och klädkammare. Brädgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Bostadens största och mest spektakulära rum. Fantastiskt på alla sätt med generös takhöjd, välbevarade stuckaturer, lamprosett, originalbrädgolv, imponerande fönsterparti med djupa rejäla fönsternischer. Är ni svaga för pampiga stora möbler är detta rummet att placera dessa i, här finns det plats för allt.

SALONG
Ett rum i riktig sekelskiftesanda. Genom gedigna pardörrar möts vi av detta häpnadsväckande rum med ett ljuvligt burspråk, kakelugn och samtliga av de tidigare attribut som nämnts. I denna vackra miljö avnjuter man gärna en middag tillsammans med sina nära och kära.

SOVRUM 2
I andra delen av bostaden finner vi ännu ett sovrum, här med två stora fönsterpartier. Ett lättmöblerat och mycket vackert rum med en egen kakelugn. Förvaring i form av en bredare garderob.

MATSAL
Bostadens matsal når man från två håll, dels från det nyss nämnda sovrummet men också från bostadens passage/hall. Intill fönsterpartiet finner vi en naturlig matplats som rymmer upp till 10 personer. I denna delen av bostaden lät man göra en omfattande renovering 2012. Samtliga golv i hall, kök och matrum flytspacklades och därefter la man in ett otroligt vackert golv som kallas för Victoran floortail. Allt för att följa bostadens röda tråd.

KÖK
Stilfullt Tibrokök som sattes in 2012. Ett klassiskt snyggt kök med vita profilerade skåpsluckor, svart granitbänkskiva och påkostade vitvaror. Vid renoveringen knackades originalväggen fram och är idag en läcker detalj i köket. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, dubbelvask i porslin, fläkt och diskmaskin. För de som gärna använder husets hiss kommer man istället in genom köket.

BADRUM
Ett rejält badrum med halvkaklade väggar i vitt och blått. Badrummet är utrustat med hörnbadkar, kommod, toalett och förvaringsskåp.

DUSCHRUM
Bostadens andra badrum blev smakfullt renoverat 2011 i de klassiska färgerna svart och vitt. Rummet breddades för att skapa ytterligare en duschmöjlighet. Badrummet är utrustat med en duschvägg, vägghängd toalett, vask, förvaring- och spegelskåp.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.