ALLA BILDER

Erik Dahlbergs Gata 29 a, 2 rum och kök, 66kvm


Stilsäker och social tvåa med öppen och genomgående planlösning. Stort sovrum med möjlighet att göra dressingroom. En drömlägenhet!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

3
Under 2017 har nuvarande ägare låtit totalrenovera denna läckra tvåa. Med varsam hand, stilsäkra materialval och en finish i högsta klass, har man skapat en social och ljus bostad med en riktigt härlig känsla. Fastigheten uppfördes redan 1937 och detta märks bland annat på den gedigna takhöjden, de stora fönsterpartierna med stenbänkskivor och även trapphuset påminner om byggnadsåret. Detta är en riktigt rymlig tvåa stor nog att rymma ett kärlekspar.

Bostaden är belägen på tredje våningen, hiss finns och den tar dig hela vägen ner till källaren där tvättstugan och förrådet ligger. En mindre förening om 16 lägenheter med väldigt god gemenskap. Föreningen har en stark ekonomi, där man sålde en av sina två resterande hyreslägenheter förra året och amorterade friskt på sina lån. Detta har medfört sjunkande räntekostnader samt en lägre belåningsgrad för föreningen.

Anrika och populära Tågaborg är ett uppskattat läge för varje Helsingborgare. Ett härligt område där flerfamiljshus blandas med vackra villor från förra sekelskiftet. Tågaborg ligger precis ovanför backen, endast 5-10 minuters promenad till Centrum och havet. Flertalet parker finns i närheten och för den motionsglade nås Pålsjö skog inom några minuter. Skolor, dagis, caféer, närbutik och restauranger finns det också gott om.

Detta är en stilsäker tvåa för den eller dom som söker det där lilla extra att komma hem till varje dag. Varmt välkomna!

Öppen planlösning
Härligt ljusinsläpp
Kök
Djupa fönster
högupplösta
Vy mot sovrum
Läckra golv
Industriglasfönster
Stort sovrum
Plats för dubbelsäng och läshörna
Drömlägenhet
Snyggt nyrenoverat badrum
Föreningens gård
30-tals huss
Trapphus med hiss
Erik Dahlbergs gata 29
planlosning
De gamla, fina husen från tidigt 1900-tal ger området i norra centrum sin alldeles egen särskilda charm och du hittar snabbt dina små, personliga kvartersbutiker i de trånga gränderna. Sträck ut dig på en filt i sköna Vikingsbergsparken, ta en löparrunda i Pålsjö skog, ett dopp i havet eller en shoppingrunda i city. Allt finns nära när du bor här!
EKONOMI
Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavgift 3 584 kr

KOMMENTAR
Värme, vatten

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 66 m2
Rum 2
Hiss Ja
Byggår 1937
Tv Huset är anslutet till ComHem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Kronan 18

Föreningen bildades 2007 och innefattar 16 st lägenheter. 15 st är upplåtna med bostadsrätt och 1 st som hyresrätt. Föreningen har en god ekonomi och väl underhållen fastighet. Stambyte 1980-talet, renovering av hiss 2012, renovering av plåttak 2015, putsning av fasad mot gård 2015, renovering av fönster mot gård 2015, renovering av fönster mot gata 2017, putsning av del av fasad mot gata 2017, byte av fjärrvärmeanläggning 2017.
Inga planerade renoveringar.


TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Regelriktig parkerings längs med områdets gator. Finns parkering på Erik Dahlbergs Gata att hyra via Rikshem/kommunen.

ENERGIPRESTANDA
174 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Föreningen har en av stadens vackraste innergårdar som sköts väldigt omsorgsfullt. Vackra busskage och en fint möblerad stenlagd uteplats med goda grillmöjligheter.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 66kvm

Rum: 2

Våning: 3

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Kronan 18

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2007 och innefattar 16 st lägenheter. 15 st är upplåtna med bostadsrätt och 1 st som hyresrätt. Föreningen har en god ekonomi och väl underhållen fastighet. Stambyte 1980-talet, renovering av hiss 2012, renovering av plåttak 2015, putsning av fasad mot gård 2015, renovering av fönster mot gård 2015, renovering av fönster mot gata 2017, putsning av del av fasad mot gata 2017, byte av fjärrvärmeanläggning 2017. Inga planerade renoveringar.

Energideklaration: 174kWh/m² år

Byggnadsår: 1937


Uppvärmning: Fjärrvärme
ENTRÉ Ljus hall med plats för avhängning. Läckra industrifönster adderar en magisk känsla till bostaden. Spotlights i taket. Genomgående i hela lägenheten ligger ett ljust laserat enstavs parkettgolv och samtliga väggar är släta och vitmålade.

VARDAGSRUM ligger i öppen planlösning mot köksdelen. Härligt fönsterparti mot gården och trevliga sällskapsytor.

KÖK helt nytt platsbyggt IKEA-kök från 2017. Gråa luckor, vitt falsat kakel och vit bänkskiva. Komplett utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn och fläkt. Plats för ett rejält matbord.

SOVRUM ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, extra möblemang samt möjlighet att inreda med gott om förvaring. Varför inte skapa ett lyxigt dressing-room som leder vidare till sängdelen?

BADRUM helt nytt och snyggt badrum med vitt kakel på väggarna och Marrakech mönstrat grått klinkergolv. Utrustat med dusch, toalett, kommod och spegel. Spotlights i taket.

OMRÅDE
En av stadskärnans nordliga stadsdelar med anrik bebyggelse från 1900-talets början. Närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö Skog via Landborgspromenaden. Bland övriga grönområden finns vackert belägna Vikingsbergsparken samt närhet till stranden. I området finns närbutiker och en kort promenad tar dig ner till City med allt vad det har att erbjuda.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.