ALLA BILDER

Drottninggatan 53 A, 2.5 rum och kök, 66kvm


Social funkislägenhet på 4:e våningen på Norr. Attribut som högt i tak, fiskbensparkett och stora fönster, samt renoverat kök och badrum!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Välkomna till denna genomgående funkislägenhet belägen på fjärde våningen (hiss). Välbevarade attribut från 30-talet med rejäl takhöjd, takrosetter, stora fönsterpartier och djupa fönsternischer samt fiskbensparkett. Detta kombineras med ett riktigt snyggt renoverat kök och ett helkaklat badrum. Social planlösning med möjligheter att umgås i stora sällskap. Som pricken över i:et finns här en härlig balkong i västerläge.

Drottninggatan 53 är byggt redan 1936 och är ett av få funkishus i Helsingborg. En fantastisk fastighet med mycket karaktär och vackra detaljer och som är i riktigt god kondition. Föreningen tillåter Juridisk person i den mån den ej riskerar att bli oäkta. Huset är beläget på anrika Norr, endast en kort promenad från stranden, Norra hamnen och stadens puls. Här bor man även med närhet till restauranger i toppklass och med tillgång till ett brett kulturliv.

Detta är en bostad för den medvetna Helsingborgaren som värdesätter känsla och kvalité. En bostad att umgås och trivas i, tillsammans med vänner och familj. Ni är varmt välkomna att boka visning!

Föreningens gemensamma gård
Funkis-trapphus
Bo ett stenkast från Öresund
Drottninggatan 53 A-B
Norra hamnen
Fria bad
planlosning
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 2 550 000 kr
Månadsavgift 3 522 kr
Andel i bostadsrättsföreining 2.8662 %

KOMMENTAR
Ingår värme, vatten och Kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 66 m2
Rum 2.5
Våning 4 av 7
Hiss Ja
Byggår 1936
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem & Bredbandsbolaget.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Hilltorp Södra 1

Föreningen som bildades 2006 består av 35 lägenheter, varav 33 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter, samt 3 lokaler. Besök gärna föreningens hemsida www.hilltorp.se.

Vad som gjorts i huset är:
1994-95 byttes vattenstammar i kök och badrum,
1998-99 byttes fönster och balkongerna gjöts om,
2007 renoverades avloppsstammar i kök och badrum via relining och alla badrum renoverades.
2008 kaklades tvättstugan om.
2009 säkerhetsdörrar installerade.
2014 automatisering av porten och passagesystem, reparation av hängrännor.
2015 trappahusen ommålade.
2016 nya fönster i trapphusen samt renovering av tak.

Inga kommande avgiftshöjningar.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
141 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong om ca 4 m², läge väster. Plats för två stolar och bord.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal/festlokal och tvättstuga med torkrum. Mycket trevlig innergård med stor gemensam sittgrupp.

ÖVRIGT
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Köpet är alltså inte är klart förrän skriftliga kontrakt är påtecknade av samtliga parter.

Allmän information: Ovanstående uppgifter ang bostadsrätten är grundade på av säljaren och berörd förening lämnad information. Köpare/spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande exempelvis; kommande renoveringar, avgiftsförändringar, lediga p-platser, lägenhetsyta samt månadsavgift. Köpare/spekulant är medveten om att bostadsrätten köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostadsrätten ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en bostadsrätt är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för husets konstruktion.

Sidoverksamhet och tilläggstjänster
För förmedling till säljaren av annonsplats på hemnet.se erhåller 3etage Fastighetsmäklare i Helsingborg AB en administrationsersättning från Hemnet Service HNS AB om 300 kr inklusive moms.

RENOVERINGAR
Boarea: 66kvm

Rum: 2.5

Våning: 4

Antal våningar totalt: 7

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Hilltorp Södra 1

Allmänt om föreningen: Föreningen som bildades 2006 består av 35 lägenheter, varav 33 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter, samt 3 lokaler. Besök gärna föreningens hemsida www.hilltorp.se. Vad som gjorts i huset är: 1994-95 byttes vattenstammar i kök och badrum, 1998-99 byttes fönster och balkongerna gjöts om, 2007 renoverades avloppsstammar i kök och badrum via relining och alla badrum renoverades. 2008 kaklades tvättstugan om. 2009 säkerhetsdörrar installerade. 2014 automatisering av porten och passagesystem, reparation av hängrännor. 2015 trappahusen ommålade. 2016 nya fönster i trapphusen samt renovering av tak. Inga kommande avgiftshöjningar.

Energideklaration: 141kWh/m² år

Byggnadsår: 1936


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL parkettgolv som leder in i köket. Klädkammare.

KÖK beläget direkt till höger. Vita luckor med integrerade handtag, granitbänkskiva och vitt kakel. Gott om förvaring och praktiskt bardel att inta frukosten vid. Komplett maskinpark bestående av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och ugn.

BADRUM renoverat i samband med att föreningen genomförde releining -07. Riktigt snyggt med grå klinker på golvet samt vita kaklade väggar. Dusch med glasdörrar, kommod, spegelskåp, wc och spotlights i tak.

MATSAL/VARDAGSRUM vidare når vi matsalen som vävs samman med vardagsrummet. Ett härligt rum med mycket rymd, plats för båda stort matsalsmöblemang och enorm soffgrupp. Vacker fiskbensparkett och ljust målade väggar förutom en gråmålad fondvägg.

SOVRUM lugnt beläget mot innergården. Rymmer en rejäl dubbelsäng, byrå samt gott om förvaring via en hel vägg fylld med skjutdörrsgarderob. Brädgolv och ljust målade väggar. Utgång till balkong.

BALKONG belägen i väster mot innergården med plats för två stolar samt bord. Trätrall.

OMRÅDE
Området Norr stoltserar med några av stadens mest vackra och välbevarade fastigheter från sekelskiftet. Här får du närhet till både hav, natur & city samt flertalet av stadens hetaste restauranger. Landborgspromenaden ligger endast ett par trappsteg bort och stranden, med den nyrenoverade strandpromenaden når man enkelt till fots. Även stadens utbud ligger inom bekvämt avstånd (ca 1 km) och i närområdet finns livsmedelsaffären ICA Hamilton. Bättre läge i staden får man leta efter!

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.