ALLA BILDER

Bärnstensgatan 49A, 4 rum och kök, 93.5kvm


Stor och välplanerad 4:A i populära Ättekulla med inglasad balkong i västerläge! Välkommen på visning i denna inflyttningsklara bostad!


MÄKLARE: Nicklas Lidholm
nicklas@3etage.se
Direkt 042-3003033
SMS: 0735-179333
I de karakteristiska låghusen på populära och lugna Ättekulla finns nu möjligheten att förvärva en stor och välplanerad 4:A.
Bostaden är belägen en trappa upp och har genom åren fräschats upp på ett väldigt genomtänkt och smakfullt sätt. Alla materialval är noga utvalda och det följer en röd tråd genom bostaden. Här erbjuds allt en familj kan önska sig med tre sovrum i bra storlek, WC, badrum, stora sociala umgängesytor och ett modernt kök med goda arbetsytor. Pricken över i:et är den inglasade balkongen som under sommarhalvåret fungerar som ett extra rum.

Sammantaget är detta en perfekt bostad för familjen som letar efter något inflyttningsklart i ett lugnt område!

På populära och trevliga Ättekulla bor du bland grönskande omgivningar där man kan njuta av vackra vyer och promenadstråk. Här bor man tryggt och skönt i de Södra delarna av staden men med närhet till allt.

Välkommen på visning med Nicklas Lidholm!

Snyggt kök
Vardagsrum
Vy från vardagsrum mot hall och kök
Stor hall
Sovrum tre
Sovrum två
Sovrum ett
Badrum
Detalj
Kök med utgång till balkong
Matplats i kök
Kök med vy mot hall och vardagsrum
Stor inglasad balkong i härligt västerläge
andra änden av balkongen
WC
Bärnstensgatan 49A
planlosning
Ättekulla ligger i Helsingborgs södra del. Välj om du vill bo i villa eller lägenhet. I det lilla centrumet finns livsmedelsbutik, pizzeria och annan service. Här finns skolor, förskolor och Ättekulla naturreservat, ett rekreationsområde med promenadstigar, grillplatser och hundhägn. På sluttningarna ovanför Råå ligger Raus med bland annat Raus stenkärlsfabrik, och det är cykelavstånd till havet och Rååns dalgång.
EKONOMI
Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavgift 6 300 kr
Andel i bostadsrättsföreining 0.33356 %

KOMMENTAR
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 93.5 m2
Rum 4
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Byggår 1973
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 350 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 450 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnader är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
HSB BRF ÄTTEKULLA

Brf Ättekulla är Nordvästra Skånes näst största HSB-bostadsrättsförening. Här finns närhet till kommunikationer, grönområden och mataffärer.
Bostadsrättsföreningen bildades år 1973 och de äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter bostadsrätter och lokaler. Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670kvm samt en del smålokaler. Föreningen tar omsorgsfullt hand om dess mark där det är grönskande och lummigt med både grillplatser och lekplatser.
Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd.

Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande:
51 st 1 rok
104 st 2 rok
133 st 3 rok
103 st 4 rok

Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har brandskydd.

För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder:
- Byte av entrépartier samt installation av passersystem
- Stambyte

Övrig info:
- På Bärnstensgatan 15C och 49C finns övernattningslägenheter som medlemmar i brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett.
- På området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen.
- Det finns en bilvårdsplats vid gaveln av 15a.
- Särskilda cykelförråd finns.
- Föreningen har en friskvårdslokal med gym (100kr/mån) och bastu.
- Två stycken grovsoprum finns. Dessa är placerade vid 13A och 45A.
- Informationsblad delas ut mellan 6 och 8 gånger per år. Kvartalsträffarna äger rum i den gemensamma lokalen (i infobladet anges datum för träffarna).
- Samlingslokal med pentry finns i föreningen.
- Det finns en särskild studie- och fritidsorganisatör som bl.a. organiserar ärtkök, kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfattekulla.se

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
232 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
157 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
50 carportplatser. Till carportplatsen är det separat kö.

ENERGIPRESTANDA
148 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Balkong, inglasad, läge väster.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
I föreningen finner vi även cykelförråd, ett förråd tillhörande bostaden, samlingslokal, tvättstuga med torkrum, friskvårdsutrymme, övernatningslägenhet samt flertalet grill- och lekplatser.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Senaste året har följade underhåll utförts:
- Byte av värmekulvert
- Åtgärder av värmeproblem i vissa lägenheter
- Utbyggnad, renovering samt nya träningsmaskiner i friskvårdslokalen
- Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan i nr 9C och byte av torktumlare i nr 13.Boarea: 93.5kvm

Rum: 4

Våning: 2

Antal våningar totalt: 2Bostadsrättsförening: HSB BRF ÄTTEKULLA

Allmänt om föreningen: Brf Ättekulla är Nordvästra Skånes näst största HSB-bostadsrättsförening. Här finns närhet till kommunikationer, grönområden och mataffärer. Bostadsrättsföreningen bildades år 1973 och de äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter bostadsrätter och lokaler. Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670kvm samt en del smålokaler. Föreningen tar omsorgsfullt hand om dess mark där det är grönskande och lummigt med både grillplatser och lekplatser. Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd. Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande: 51 st 1 rok 104 st 2 rok 133 st 3 rok 103 st 4 rok Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har brandskydd. För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder: - Byte av entrépartier samt installation av passersystem - Stambyte Övrig info: - På Bärnstensgatan 15C och 49C finns övernattningslägenheter som medlemmar i brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. - På området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. - Det finns en bilvårdsplats vid gaveln av 15a. - Särskilda cykelförråd finns. - Föreningen har en friskvårdslokal med gym (100kr/mån) och bastu. - Två stycken grovsoprum finns. Dessa är placerade vid 13A och 45A. - Informationsblad delas ut mellan 6 och 8 gånger per år. Kvartalsträffarna äger rum i den gemensamma lokalen (i infobladet anges datum för träffarna). - Samlingslokal med pentry finns i föreningen. - Det finns en särskild studie- och fritidsorganisatör som bl.a. organiserar ärtkök, kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad. Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfattekulla.se

Energideklaration: 148kWh/m² år

Byggnadsår: 1973


Uppvärmning: Fjärrvärme
HALL
Välkomnande hall som är både stor och ljus med anknytning till alla övriga rum i bostaden. Direkt i entrén finns det naturlig plats för avhängning och här finns även plats för kompletterande möbler om så önskas. Tarkettgolv som är genomgående i hall och alla sovrum. Väggarna är vita.

SOVRUM ETT & TVÅ
Ligger till vänster sett från hallen med fönster mot den lugna och gröna baksidan. Båda sovrummen är i bra storlek där både dubbelsäng och kompletterande möblemang får plats. i Anslutning till sovrummen ligger det även en WC och klädkammare.

SOVRUM TRE
Direkt till höger från hallen har vi det sista sovrummet som även det är i bra storlek med fönster mot innergården.

VARDAGSRUM
Vidare in i bostaden når vi vardagsrummet med fint parkettgolv och härligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffhörna och extra matplats om så önskas.

KÖK
Väldigt fräscht kök med en komplett maskinpark i form av diskmaskin, häll, ugn, kyl/frys. Köket renoverades ca 2013. Här finns utrymme för matplats och vi finner även utgången till den inglasade balkongen. Mörkt laminatgolv.

BADRUM
Badrummet har även det fräschats upp med plastmatta och tapet. I övrigt är badrummet utrustat med badkar, WC och praktisk kommod.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.