ALLA BILDER

Lilla möllevångsgatan 8, 2.5 rum och kök, 77kvm


Slottshöjdens Trendigaste bostad. Välbevarade 30-tals detaljer blandas med industriglasfönster och vinkyl. Ett hem med en magisk känsla!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
Totalrenoverad med en känsla och genomgående röd tråd som är svår att finna i lägenheter i Helsingborg. Mixen mellan 30-talets charm och helt rätt material- och färgval, är nyckeln till att denna bostad har en magisk känsla utöver det vanliga.

I vardagsrumsdelen finns stora sällskapsytor. Industriglasväggen skärmar praktiskt av biblioteksdelen (kan även användas som matplats) mot resterande ytor. På golvet ligger vitlaserad fiskbensparkett och i taket finns läckra takrosetter. I köket vill man umgås och njuta av ett gott vin framför den öppna vinkylen. Brädgolv från byggnadsåret matchas mot moderna vita luckor, så klart är maskinparken komplett. I sovrumsdelen kopplar man av med den grågröna kulören på väggarna. Här finns en walk-in-closet, stor nog för både honom och henne. I badrummet ligger en snygg metallic-brons-färgat klinkergolv. Komplett utrustat och förberett för tvättmaskin!

Välmående förening som under året kommer renovera taket, sätta in nya entrédörrar samt installera ett nytt supermodernt passagesystem. Detta kommer finansieras via egna medel och skall ej påverka avgifterna.

Sammantaget en bostad för den eller dom som söker något extra, något med karaktär och själ. Här trivs man. Boka visning med Martin Persson!

Biblioteksdelen
Läckra industriglasfönster
Koppla av med ett samtal på tu man hand
Bibliotek/matsal mot vardagsrum
Ihop med en rökig whisky blir samtalet djupare
Magiskt ljusinsläpp
Här ryms soffgrupp för 8-10 personer
Möblera fönsternischerna
Vy från vardagsrum mot biblioteksdelen
Vitlaserad fiskbensparkett!
Vy mot sovrummet
Lugnt beläget mot gården
Klädkammaren är stor nog till alla hennes kläder och samtliga skor
Köket!
En fröjd att laga mat och börja kvällen här
Fyll vinkylen med dina favoritviner
Eller ta en tripp till Nord-västra Frankrike och fyll den med Champagne
Här ryms bord för fyra
Kök med skafferi
Förberett för tvättmaskin som ställs på klinkergolvet i Metallic-brons
Välkommen in!
Entré
Läckert 30-tals hus på populära Slottshöjden
Entrésidan
Trevlig gård
Trevlig gård
planlosning
Högt uppe på landborgen i centrums centrala delar ligger Slottshöjden. Följer du Nedre Långvinkelsgatan eller terrasstrapporna från tornet Kärnan så kommer du rakt ner i centrum. Öresundparken brer ut sig i all sin grönska och landborgen bjuder på fantastisk utsikt över sundet och Danmark. Här möter gammalt nytt i en skön atmosfär.
EKONOMI
Utgångspris 2 075 000 kr
Månadsavgift 3 728 kr
Andel i bostadsrättsföreining 6.3578 %

KOMMENTAR
Ink värme, vatten, kabel-TV och bredband. Obligatoriskt tillägg på 20 kr för försäkring tillkommer.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 77 m2
Rum 2.5
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggår 1936
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt säljaren. Enligt föreningens register är lägenheten 75kvm.

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Uven 10

Föreningen bildades 2011 och består av 17 lägenheter, 15 stycken är upplåtna med bostadsrätt och 2 stycken med hyresrätt. Dessa får betraktas som ett dolt värde i föreningen och kommer inbringa ett stort kapital när dessa säljs.

Fönsterna renoverades 2011 med nya aluminiumbågar och isolerglas på utsidan. 2012 lät föreningen renovera gården och anlägga en uteplats med grillmöjlighet. Stammarna är renoverade i mitten på 80-talet.

Viktiga händelser under 2018:
Vi kommer lägga om taket under sommaren (finansieras med obundet kapital från kassan och påverkar ej månadsavgift eller kräver ny kredit), byggstart 28 maj. Vi kommer också byta ut entrédörren samt uppgradera med automatisk dörröppning, RFID-taggar istället för nycklar till entrédörr, baksida samt källardörr. Vi kommer installera ett modernt porttelefonsystem så man kan öppna entréporten med sin mobiltelefon. Under våren uppgraderades tvättstuga med ny torktumlare och ett torkskåp. Detta finansieras också med medel från kassan och påverkar varken kreditnivåer eller månadsavgifter

Ekonomin i föreningen är i övrigt god med bra likviditet och god soliditet. Inga avgiftshöjningar är planerade.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Regelriktig parkering (mestadells sju-dygns-parkeringar) längs med områdets gator. Finns flertalet föreningar i närheten som hyr ut garageplatser.

ENERGIPRESTANDA
155 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Mindre balkonger finns på vart halvplan innåt gården och delas mellan medlemmarna. Dessutom finns en nyanlagd innergård med grillplats.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 77kvm

Rum: 2.5

Våning: 1

Antal våningar totalt: 5Bostadsrättsförening: Uven 10

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2011 och består av 17 lägenheter, 15 stycken är upplåtna med bostadsrätt och 2 stycken med hyresrätt. Dessa får betraktas som ett dolt värde i föreningen och kommer inbringa ett stort kapital när dessa säljs. Fönsterna renoverades 2011 med nya aluminiumbågar och isolerglas på utsidan. 2012 lät föreningen renovera gården och anlägga en uteplats med grillmöjlighet. Stammarna är renoverade i mitten på 80-talet. Viktiga händelser under 2018: Vi kommer lägga om taket under sommaren (finansieras med obundet kapital från kassan och påverkar ej månadsavgift eller kräver ny kredit), byggstart 28 maj. Vi kommer också byta ut entrédörren samt uppgradera med automatisk dörröppning, RFID-taggar istället för nycklar till entrédörr, baksida samt källardörr. Vi kommer installera ett modernt porttelefonsystem så man kan öppna entréporten med sin mobiltelefon. Under våren uppgraderades tvättstuga med ny torktumlare och ett torkskåp. Detta finansieras också med medel från kassan och påverkar varken kreditnivåer eller månadsavgifter Ekonomin i föreningen är i övrigt god med bra likviditet och god soliditet. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Energideklaration: 155kWh/m² år

Byggnadsår: 1936


Uppvärmning: Fjärrvärme
INGÅNGEN
Avhängning direkt på höger hand. Vitbetsat brädgolv från byggnadsåret sträcker sig ut i köksdelen. Vita släta väggar.

KÖKET
Här startar man kvällen. Köket ligger i vinkel. Topprenoverat 2016 med komplett maskinell utrustning. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn och micro. Inbyggd vinkyl med industriglasfönster, plats för cirka 100-150 flaskor. I köket ryms matbord för fyra personer. Skafferi.

BIBLIOTEK/MATSAL
Hjärtat i bostaden är biblioteket som även kan användas som matsal. Grå fondvägg och som gjort för att sitta att diskutera världsliga problem fram till småtimmarna. Den slipade och vitlaserade fiskbensparketten sträcker sig ut i vardagsrumsdelen. Industriglasfönsterna adderar en magisk känsla åt detta rum. Takrosetter.

VARDAGSRUM
Stort nog att rymma matplats plus soffgrupp i denna del. Riktigt härligt ljusinsläpp via de stora fönster och de djupa fönsternischerna är en dröm för den inredningstokiga. Samma grå fondvägg som i biblioteksdelen.

SOVRUM
Avkoppling. Mot innergården. Grå-gröna släta väggar och ljuslaserad fiskbensparkett. Härliga ytor med plats för extra möblemang. Stor klädkammare till både honom och henne.

BADRUM
Metallic-brons klinkergolv och vita kaklade väggar. Utrustat med dusch, kommod, toalett samt förberett för tvättmaskin. Spotlights i taket och golvvärme.


KVARTER
Slottshöjden är en stadsdel nära Helsingborgs centrum, belägen uppe på landborgen i anknytning till Helsingborgs slott (Kärnan). Tidigare hette stadsdelen Möllevången men bytte namn till Slottshöjden efter en tävling i Helsingborgs Dagblad 1945. Området ligger delvis på de gamla befästningsverken som legat runt slottet. Bebyggelsen är blandad med fastigheter från såväl sekelskiftet fram till 60-tal. Kvarteren erbjuder gott om närservice genom affär, krogar och caféer. På gångavstånd hittar vi även motionsstråk och grönområden. Bäst av allt är ändå att man på cykel kan rulla ner till centrum på under 3 minuter.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.