ALLA BILDER

Strandnäsvägen 14L, 4 rum och kök, 108kvm


Känslan när du kör fram längs grusvägen och Sturenäs Gård uppenbarar sig mitt bland de vajande fälten i det böljande skånska landskapet, obetalbar!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

Högsta budet: 2 900 000kr
2
Med högt läge och utsikt över såväl Öresund, Ven och det omkringliggande, böljande landskapet som är så karaktäristiskt för Glumslöv. Här finner vi Sturenäs gård, idylliskt belägen mitt bland vajande fält skiner den vita byggnaden mot den omgärdande grönskan.
Byggnadens utformning i fyra längor som omgärdar en gemensam gårdsplan minner om den ursprungliga byggnationen på platsen som går tillbaka ända till 1880-talet, en klassisk fyrlängad Skånegård, men nyproducerad!

Parkering sker på någon av de många platserna på den stora gemensamma parkeringen. Härifrån når vi innergården via en överbyggd passage som sparats kvar från den ursprungliga gårdsbyggnationen!

Trots det lugna läget finns det fantastiskt mycket rekreation i det direkta närområdet. Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang. Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.
Utöver detta finns de båda kvalitativa golfbanorna Rya i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen inom 5 minuter med bil.

Sista chansen att förvärva en av dessa unika bostäder. Just detta boende har sin trädgårdstäppa placerad mot föreningens framsida. Öppenheten gör dock att man kan njuta av sol under större delen av dagen. Väl inne i bostaden möts vi av samma trevliga stil som genomsyrar hela området. Massiva brädgolv och trevliga materialval på stengolv, kök och i badrum gör att en trevlig känsla följer med en genom hela boendet. På nedanplan placeras ett påkostat kök som förutom gott om inredning och välutrustad maskinpark även erbjuder en bra matplats. På nedanplan finner vi dessutom ett extra rum som kan slås samman med kök alternativ användas som arbetsrum eller sovrum. Här finns vi även det första av badrummen som förutom snygga material även fungerar som tvätt avdelning. Kontakten med utemiljön är riktigt bra genom dubbla uteplatser, en mot innergården och en vid entrén.

Trappen tar oss till ovanvåningen. Här har man verkligen fått till det genom ljusinsläpp från både öster och väster. Golvytan är väl tilltagen och hela planet känns luftigt med takbjälkar och öppet upp i nock. Här har vi en naturlig placering av vardagsrumsdelen och dessutom bra med plats till övrig möblering. Längst in placeras det största av sovrummen som verkligen är något utöver det vanliga. Rummet badar i ljus och från fönster har vi fin utsikt över omkringliggande omgivningar. Förutom dessa trevliga ytor så finner vi på ovanplan boendets andra badrum, trevligt inrett i snygga stenmaterial och påkostad inredning. Sist och minst hittar vi det sista av rummen som närmast kan beskrivas som barnrum alternativ som ett lyxigt dressing rum.

Sammantaget ett unikt och mycket speciellt boende. Med rustika och genomtänkta material har man verkligen lyckats ta tillvara på möjligheterna att skapa ett drömhem utöver det vanliga. Välkommen till ett boende med "Country Club" känsla och ett härligt lugn mitt i de vajande fälten!

Välkommen till Strandnäsvägen 14L
Kök från entré
Trevligt kök i lantlig stil
Detalj
Kök mot entré
Matplats i kök
Matplats
Stensatt uteplats på innergården
Sovrum/Kontor på nedanplan
Trevliga genomgående golv
Detalj
Entré
Badrum/Tvättavdelning på nedanplan
Trapp till ovanplan
Ljus och luftig planlösning
Öppet i nock med synliga bjälkar
Vardagsrumsdel
Gott om ytor
Vy över innergården
Lyxigt och drömskt sovrum
Gott om ljusinsläpp
Fina vyer från andra våningen
Förvaring
Vy mot trapp
Mindre sovrum/dressingrum
Badrum på ovanplan
Badrum på ovanplan
planlosning
Nedanplan
planlosning
Alternativ planlösning
planlosning
Ovanplan
Egen trädgårdstäppa
Stensatt vid entré
Vy från söder
Vy från öster
Öppna fält
Innergård
Örenäs, en av de närmsta grannarna
Idyllen Ålabodarna
Ålabodarnas hamn
Vajande fält inpå knuten
Omgivningar
Landskrona GK i Borstahusen
Mellan Landskrona och Helsingborg ligger det populära villasamhället Glumslöv med fantastiska Glumslövsbackar och Hilleshögs dalar nedanför. Här finns livsmedelsbutik, förskola, skola f-9 och en aktiv idrottsklubb. Pågatåget och bussen stannar i byn. Nedanför ligger Ålabodarna, en mysig fiskeby där du kan köpa dagens fångst året runt.
EKONOMI
Utgångspris 2 900 000 kr
Månadsavgift 5 335 kr
Andel i bostadsrättsföreining 8.9925 %INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Boarea 108 m2
Rum 4
Hiss Nej
Byggår 2017
Bredband Fiber
Tv FiberDRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 40 kr/mån
Totalt 290 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
De 40 kronorna i försäkring är kostnad för bostadsrättstillägget och alltså inte hela hemförsäkringspremien. Premien är enligt schablon och kan skilja sig något mellan olika försäkringsbolag. Beakta att även de 400 kronorna för hushållsström är beräknat efter schablon och kan skilja efter användning och elavtal.

BYGGNADSSÄTT
Ventilation Mekanisk frånluft
Fönster 3-glasfönster isoler
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Sturenäs Gård

Föreningen registrerades 2015 och inflyttning skedde år 2017.
Fastigheten är bebyggd med ett ursprungligt bostadshus från 1880, innehållande 2 bostäder som blivit totalrenoverat under 2016. De resterande tre längorna är helt nyproducerade och färdigställda i början av 2017, dessa tre längor är uppdelade i 10 st radhus. Alla föreningens bostäder är upplåtna med bostadsrätt.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
Stor gemensam parkeringsyta med plats för alla föreningens boende samt även ett större antal gästparkeringsplatser.

ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Uteplats 1: Uteplats, läge norr mot innergården. Nås via dubba altandörrar från köket.
Uteplats 2: Trädgård, läge öster och söder med stensatt uteplats invid huset.

Föreningen har även en stor tomt som kan disponeras av medlemmarna.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd och förråd.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR


Array

Boarea: 108kvm

Rum: 4

Våning: 1Bostadsrättsförening: Brf Sturenäs Gård

Allmänt om föreningen: Föreningen registrerades 2015 och inflyttning skedde år 2017. Fastigheten är bebyggd med ett ursprungligt bostadshus från 1880, innehållande 2 bostäder som blivit totalrenoverat under 2016. De resterande tre längorna är helt nyproducerade och färdigställda i början av 2017, dessa tre längor är uppdelade i 10 st radhus. Alla föreningens bostäder är upplåtna med bostadsrätt.

Byggnadsår: 2017


Uppvärmning:


Fönster: 3-glasfönster isoler

Ventilation: Mekanisk frånluft
HALL
Med gott om plats för avhängning samt viss möjlighet till möblering. Golvet i hallen är fint klinkerlagt med golvvärme inunder för extra komfort, vilket det är genomgående på hela entréplan.

KÖK
Stort och rymligt kök med matplats och stora dubbeldörrar ut till mindre och stensatt uteplats mot den gemensamma innergården.
Golvet är massiv furu som är lutat och oljat i ljus nyans. Likadant golv ligger även genomgående i resten av bostadsytorna.
Köksinredningen är från Ballingslöv i Pärlgrått och bänkskiva i oljad helstavs ek. Den maskinella utrustningen är från Siemens bestående av kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll och integrerad diskmaskin.

ALLRUM / SOVRUM
Rummet är tänkt som allrum eller sovrum. Man kan dock få bättre kontakt med köket genom att öppna upp genom vägg. På så vis kan man få en mer sammanhängande och öppen planlösning om behov för det finns.

BADRUM
Helkaklat och riktigt rymligt med golvvärme, dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

OVANPLAN

VARDAGSRUM
Mycket trevligt vardagsrum med stora golvytor. Öppet upp i nock och takbjälkar tillsammans med gott om ljusinsläpp och burspråk ger en spännande och användbar planlösning. Vardagsrumsdelen placeras naturligt på vänsterhand. Gott om plats till läshörnor och övrig möblering finns. Samma genomgåendegolv och standard som resterande delar bostaden.

SOVRUM
Stort sovrum som närmaste beskrivs som lyxigt. Fönster ger förutom gott om ljus även en trevlig vy över kringliggande omgivningar. Idag finner vi förvaring genom garderober som även kan utökas vid behov.

SOVRUM/DRESSINGRUM
Mindre av sovrummen som kan fungera för övernattning alternativt barnrum. Om behov ej finns för sovrum så har man här ett riktigt trevligt dressing rum.

BADRUM OVANVÅNING
Även på ovanvåningen finns ett stort och helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handfat och wc.

Område.
Närmsta granne är Örenäs slott och ett par hundra meters promenad bort ligger det idylliska fiskeläget Ålabodarna med båtplatser, salta bad och restaurang.
Tåg från Glumslövs station tar dig snabbt till såväl Helsingborg, Köpenhamn och Malmö/Lund.
Inom ett par kilometer nås både Rya Golfbana i Rydebäck och Landskrona GK i Borstahusen.
I Glumslöv finns både dagis, skola, kyrka och livsmedelsaffär.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.