ALLA BILDER

Persgatan 51, 2 rum och kök, 66kvm


Rymlig och riktigt fräsch funkistvåa med stort kök och helkaklat badrum. Belägen på badrocksavstånd från havet och ett stenkast från stadens puls!


MÄKLARE: Emma Selenius
emma@3etage.se
Direkt 042-3003032
SMS: 0735-179332
Välkomna till en mycket rymlig och fräsch tvåa på ett av stadens attraktivaste lägen. Stort socialt kök med plats för matbord om 8-10 personer, vardagsrum med läcker utsikt mot landborgen samt ett sovrum som rymmer dubbelsäng och skrivbord. Utöver det finns här dubbla klädkammare och ett helkaklat och renoverat badrum. Med andra ord en klockren tvåa!

Fastigheten Carolus 24 på Persgatan 51 uppfördes redan 1936 i klassisk funkis-stil. Ursprungligen ett trevåningshus men som på 80-talet fick vinden inredd. Arkitekten Mogens Mogensen är välbekant för många Helsingborgare och står bakom många av de funktionalistiska byggnaderna i staden.

Här bor du i ett av Helsingborgs attraktivaste områden. Norr är beläget endast ett stenkast från centrum samt Gröningen och Fria bad där bryggor blandas med sandstrand. Intill ligger vackra Margaretaplatsen och i närheten har du några av Helsingborgs bästa restauranger.

Varmt välkomna att boka visning med Emma Selenius!

Läckert vardagsrum
Ljusa kulörer
Härligt ljusinsläpp
Genom de nya fönsterna har man utsikt mot Landborgen
Vardagsrum mot sovrum
Fönsterbräden från -36
Sovrum
Även här är kontakten med Landborgen mycket trevlig
Skrivbordshörna samt klädkammare!
Stort kök!
Ryms matbord för många gäster
Detaljbild
Vitt och snyggt
Vy från kök mot hallen
Vy mot hallen
Smart öppen förvaring!
Helkaklat badrum
I hallen finns ytterligare en klädkammare
Läckert trapphus
Persgatan mot Margaretaplatsen
Gården med p-platser och garage
planlosning
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavgift 3 994 kr
Andel i bostadsrättsföreining 7.86127 %

KOMMENTAR
Ingår värme, vatten och kabel-tv

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 66 m2
Rum 2
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggår 1936
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 250 kr/mån
Hemförsäkring 100 kr/mån
Totalt 350 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaderna är individuella och skiljer sig åt efter enskild förbrukning.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Norra Portalen

Bostadsrättsföreningen Norra Portalen bildades 2004 och förvärvade fastigheten Carolus 24 under 2005. Här finns sammanlagt 11 lägenheten med en boarea om 846 kvm. Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens medlemmar delar på ansvaret för trappstädning. Fastigheten är uppförd i funktionsalistisk stil i början på 30-talet men blev totalrenoverad omkring 1982 med bland annat byte av vattenstammar, fönster, hiss m.m. Utöver det finns fem parkeringsplatser och två garage med separat kö.

2016 bytte man fönster pånytt.

Inga kommande avgiftshöjningar enligt årsredovisning fr 2017

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
2 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
5 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

ENERGIPRESTANDA
137 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

ÖVRIGT
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Köpet är alltså inte är klart förrän skriftliga kontrakt är påtecknade av samtliga parter.
Allmän information: Ovanstående uppgifter ang bostadsrätten är grundade på av säljaren och berörd förening lämnad information. Köpare/spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande exempelvis; kommande renoveringar, avgiftsförändringar, lediga p-platser, lägenhetsyta samt månadsavgift. Köpare/spekulant är medveten om att bostadsrätten köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostadsrätten ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en bostadsrätt är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för husets konstruktion.

RENOVERINGAR
Boarea: 66kvm

Rum: 2

Våning: 1

Antal våningar totalt: 4

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Norra Portalen

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Norra Portalen bildades 2004 och förvärvade fastigheten Carolus 24 under 2005. Här finns sammanlagt 11 lägenheten med en boarea om 846 kvm. Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningens medlemmar delar på ansvaret för trappstädning. Fastigheten är uppförd i funktionsalistisk stil i början på 30-talet men blev totalrenoverad omkring 1982 med bland annat byte av vattenstammar, fönster, hiss m.m. Utöver det finns fem parkeringsplatser och två garage med separat kö. 2016 bytte man fönster pånytt. Inga kommande avgiftshöjningar enligt årsredovisning fr 2017

Energideklaration: 137kWh/m² år

Byggnadsår: 1936


Uppvärmning: Fjärrvärme
Rumsbeskrivning: ENTRÉ hall med plats för avhängning plus extra förvaring via klädkammare.

KÖK stort kök med plats för matbord för 8-10 personer. Vita luckor och grå laminatbänkskiva. Maskinpark består av hel kyl och frys, diskmaskin, ugn med häll och fläkt. Laminatgolv i klinkerimitation och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM även vardagsrummet är av större modell och här möbleras idag stor soffa framför det härliga fönsterpartiet. Väldigt trevlig kontakt med den grönskande Landborgen.

SOVRUM här får du enkelt plats med en dubbelsäng och skrivbordshörna. Ytterligare en klädkammare.

BADRUM helkaklat i brunt och vitt. Utrustat med dusch, toalett och handfat.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.