ALLA BILDER

Michael Löfmans gata 6, 3 rum och kök, 100kvmMÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
VISNING

Onsdag 17 Oktober
Kontakta Martin Persson för att boka tid för privat visning

Tisdag 23 Oktober
Kontakta Martin Persson för att boka tid för privat visning

Villa Hälsolid är ståtligt beläget ovanför Hälsans backar. Här erbjuds en förtrollande sekelskifteslägenhet med alla rätta attribut. Hiss från markplan och parkering finns!

Såtligt beläget ovanför Hälsans backar, alldeles intill den vackra Vikingsbergsparken och endast en kort promenad från centrum, ligger Villa Hälsolid. Fastigheten är byggd 1904 i fransk nyrokoko med en dragning åt jugend. Det räknas som en särskild värdefull bebyggelse i Helsingborgs bevarandeplan.

Här ligger denna magiska bostad där samtliga attribut från förra sekelskiftet är bevarade. Genomgående fiskbensparkett, takrosetter och stuckaturer, fungerande kakelugn, vackra pardörrar och högt i tak, för att nämna några. Under 2008 blev huset exklusivt renoverat och idag är planlösningen praktisk med gott om förvaring och ett stort badrum med egna maskiner. Nuvarande ägare har nyligen satt in ett exklusivt kök från Ballingslöv, renoverat alla ytskikt och installerat en kakelugn i det vackra vardagsrummet. Genom höga spröjsade fönster och gavelläget får man ett udnerbart ljusinsläpp i samtliga rum. Denna bostad har verkligen en magisk känsla som är svår att fånga på bild.

Med andra ord en lägenhet utöver det vanliga med vackra originaldetaljer och underbar atmosfär. Varmt välkomna på visning!

Kök
Nytt från Ballingslöv
Med bänkskiva och ständskydd i granit
Plats för matgrupp i köksdelen
Vy från köksdelen mot vardagsrummet
Skjutdörrar avgränsar kök från vardagsrum
3,5 m i takhöjd och takrosetter
Pampigt vardagrum
Vardagsrum mot köksdelen
Fungerande kakelugn...
med vackra detaljer
Fiskbensparkett genom hela bostaden
Gråa släta väggar
Ljusinsläppet i denna bostad är verkligen magiskt
Matsalen
Här ryms bord för upp till 8 personer
Matsalen ligger in till sovrummet
Massiva dörrar
Magiskt sovrum
Platsbyggd förvaring
Plats för byråer
Vackra fönster i badrummet
Badrum med tävttpelare
Badrumsdetaljer
Tidsenliga strömbrytare
Större entré med klädkammare
Gemensam balkong - två bostäder per våningsplan
Balkong med kvällssol
Hiss
Såväl trapphus och entré är exklusivt renoverat, hiss finns!
Villa Hälsolid
Ståtlig fastighet anno 1904
Villa Hälsolid
Ståtligt belägen ovanför Hälsans backar
planlosning
Michael Löfmans g 100 kvm
planlosning
Gemensam balkong våningsplan 2. Kvällssol!
De gamla, fina husen från tidigt 1900-tal ger området i norra centrum sin alldeles egen särskilda charm och du hittar snabbt dina små, personliga kvartersbutiker i de trånga gränderna. Sträck ut dig på en filt i sköna Vikingsbergsparken, ta en löparrunda i Pålsjö skog, ett dopp i havet eller en shoppingrunda i city. Allt finns nära när du bor här!
EKONOMI
Utgångspris 4 495 000 kr
Månadsavgift 3 990 kr

KOMMENTAR
I avgiften ingår värme och vatten.

INFORMATION
Typ Bostadsrätt
Byggnadstyp Flerfamiljhus
Boarea 100 m2
Rum 3
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Byggår 1904
Bredband Bredband. Leverantör: Stadsnätet
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Stadsnätet

BOAREAN
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 300 kr/mån
Hemförsäkring 150 kr/mån
Totalt 450 kr/mån

DRIFTSKOSTNADER
Driftkostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

BYGGNADSSÄTT
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glasfönster med spröjs
FASTIGHETSBETECKNING


BOSTADSRÄTTSFÖRENING
Brf Villa Hälsolid

Villa Hälsolid är uppfört 1904 efter ritningar av Alfred Hellerström (alt Malmöarkitekten Alfred Arwidius). Föreningen består av 7 lägenheter, samtliga upplåtna, samt 1 lokal som hyrs ut. Föreningen har en inhängnad parkeringsplats med automatisk grind med plats för 9 bilar (endast till för föreningens medlemmar). Utöver det förfogar föreningen över en större parkeringsplats där man får in gott om intäkter.

Villa hälsolid totalrenoverades mellan 2008 - 2010, renovering omfattade tak, samtliga fönster, avlopps- och vattenstammar, el-installationer, fasad, installation av hiss, etc. 2015 slutfördes ombyggnad av gårdsmiljö, innebärande stensättning mark, byggnation miljöhus, staket, samt i ordningställande av parkeringsplatser. Fastigheten är i genomgående i riktigt gott skick.

TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS
9 inhägnade parkeringsplatser. Går att hyra för 400 kr/mån. Utanför inhägningen finns ytterligare platser att hyra.

ENERGIPRESTANDA
149 kWh

TOMT


UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG
Gemensam balkong på våningsplanet som delas med den andra lägenheten. Kvällssol.

BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns källarförråd. Vacker omgivning med mycket grönska.

ÖVRIGT
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Köpet är alltså inte är klart förrän skriftliga kontrakt är påtecknade av samtliga parter.

Allmän information: Ovanstående uppgifter ang bostadsrätten är grundade på av säljaren och berörd förening lämnad information. Köpare/spekulant uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande exempelvis; kommande renoveringar, avgiftsförändringar, lediga p-platser, lägenhetsyta samt månadsavgift. Köpare/spekulant är medveten om att bostadsrätten köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostadsrätten ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en bostadsrätt är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för husets konstruktion.

Sidoverksamhet och tilläggstjänster
För förmedling till säljaren av annonsplats på hemnet.se erhåller 3etage Fastighetsmäklare i Helsingborg AB en administrationsersättning från Hemnet Service HNS AB om 50% av betalningen till Hemnet enligt skalan nedan:
Utgångspris Annonspriser (inkl. moms)
1 - 500 000kr 600 kr
500 001 - 1 000 000 kr 800 kr
1 000 001 - 2 000 000 kr 1000 kr
2 000 001 - 5 000 000 kr 1200 kr
5 000 001 - 9 000 000 kr 1400 kr
9 000 001 kr + 1600 kr
Objekt som saknar pris 1600 kr

RENOVERINGAR
Fastigheten genomgick en totalrenovering under 2008-2010.Boarea: 100kvm

Rum: 3

Våning: 3

Antal våningar totalt: 4

Hiss: JaBostadsrättsförening: Brf Villa Hälsolid

Allmänt om föreningen: Villa Hälsolid är uppfört 1904 efter ritningar av Alfred Hellerström (alt Malmöarkitekten Alfred Arwidius). Föreningen består av 7 lägenheter, samtliga upplåtna, samt 1 lokal som hyrs ut. Föreningen har en inhängnad parkeringsplats med automatisk grind med plats för 9 bilar (endast till för föreningens medlemmar). Utöver det förfogar föreningen över en större parkeringsplats där man får in gott om intäkter. Villa hälsolid totalrenoverades mellan 2008 - 2010, renovering omfattade tak, samtliga fönster, avlopps- och vattenstammar, el-installationer, fasad, installation av hiss, etc. 2015 slutfördes ombyggnad av gårdsmiljö, innebärande stensättning mark, byggnation miljöhus, staket, samt i ordningställande av parkeringsplatser. Fastigheten är i genomgående i riktigt gott skick.

Energideklaration: 149kWh/m² år

Byggnadsår: 1904


Uppvärmning: Fjärrvärme


Fönster: 2-glasfönster med spröjs
Genomgående ligger fiskbensparkett i hela lägenheten. Samtliga väggar är släta och målade. Rummen har cirka 3,5 meter i takhöjd med vackra takrosetter och stuckaturer. Samtliga dörrar är massiva och inramade med detaljer. Djupa möblerbara fönstersmygar med spröjsade fönster samt höga golvlister.

ENTRÉ med plats för avhängning och stor klädkammare. I trapphuset finns hiss från markplan och gemensam balkong som endast utnyttjas av de boende i denna bostad.

KÖK helt nyrenoverat mörkgrått kök från Ballingslöv med bänkskiva och stänkskydd i granit. Plats för matgrupp om fyra personer. Nya vitvaror ugn, micro, induktionshäll och diskmaskin från Siemens -18. Kyl och frys från Electrolux.

MATSAL bakom köket finns idag ett större utrymme som används som matsal. Här ryms bord för 6-8 personer.

VARDAGSRUM kök och vardagsrum avgränsas via vackra pardörrar. Vardagsrummet är en magisk känsla och nuvarande ägare har nyligen installerat en kakelugn som dessutom fungerar!

SOVRUM underbart gavelrum med fönster i två väderstreck. Väl tilltaget med plats för king-size-säng och extra möblemang. Platsbyggda garderob. Gråa, släta, målade väggar.

BADRUM vita kaklade väggar, grått/bronsfärgat golv. Samtliga rör är inbyggda i väggen. Dimmbara spotlights, golvvärme, kommod med förvaring, vägghängd wc, dusch med glasdörrar, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. Fyra läckra små-fönster!

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.