ALLA BILDER

Tågagatan 18a, 144kvm


Samtida townhouse på norr med egen innergård i söderläge. Löpande renoverat & i bra skick. Entréplan kan göras om till något riktigt coolt. GARAGE!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
Välkommen till norr och detta townhouse som placeras på mycket spännande läge med badrocksavstånd till havet och strand. Bostaden har löpande renoverats och är i genomgående bra skick. Med sina 3 våningsplan så har vart etage sin användning vilket gör hemmet smart planerat och användbart. Entréplan kan med fördel öppnas upp för att på så vis skapa en öppen miljö med uteplatsen integrerad i planlösningen. (se planskiss exempel). Dagens disposition med sammanhängande vardagsrum och matplats samt separerat kök fungerar även det då vart utrymme är funktionellt och fräscht. Från entréplan nås även uteplatsen som verkligen är en behållning att tillgå och dessutom är ytters ovanligt med tanke på läget mitt i staden. Genom en bakingång kan man även nå garaget härifrån. Nedanplan erbjuder även bra förvaring samt en gäst W/C. Andra våningen fungerar som bostads del med 3 bra sovrum. Genomgående parkettgolv och trevlig utsikt från alla rum. Förutom sov avdelning så finner vi ett större badrum samt grovkök. Högst upp har ägaren låtit inreda till bostads del. Idag fungerar det som allrum men självklart kan man disponera det på annat vis. Hemmakontor, ännu ett sovrum eller vardagsrum, här får fantasin avgöra vad det skall användas till. Oavsett så är det en härlig plats att befinna sig i. Söderut är det en trevlig utsikt över innergårdar och mot landborgen. Från andra sidan skymtar vi sundet och gott om ljusinsläpp gör detta till en ljus och harmonisk plats att vistas på.

Sammantaget ett unikt boende på mycket trevligt läge på norr. Placeringen med närhet till allt staden har att erbjuda är unik i sitt slag. Bara några hundra meter till såväl skola, restauranger och hav gör detta till den perfekta bostaden för den urbana familjen. Entréplans möjligheter och den supercoola uteplatsen får sätta punkt för detta hus som kommer bli väldigt uppskattat av nästa ägare!

Varmt välkommen att boka visning med Alexander Persson


Altan i söderläge
Öppen matplats och vardagsrumsdel
Lugnt placerat innåt gården
Matplats invid kök, rivningsbar vägg däremellan
Utgång till innergården
Njut av härliga sommardagar
Detalj
Över 100 m2 mitt i stan!
Mysigt och privat
Kök
Kök mot matplats
Rivningsbar vägg mellan matplats och kök
Hall/Entré
Gäst W/C på nedanplan
Trapp till ovanplan
Rumsavskiljande hall och genomgående parkettgolv
Stort sovrum, används idag som vardagsrum
Vy ner mot uteplatsen
Andra av sovrummen innåt gården
Mindre av sovrummen
Helkaklat badrum
Grovkök
Trapp till tredje våningen
Ljust och trevligt
Vy över innergårdar och mot landborgen
Vardagsrum, hemmakontor eller sovrum?
Kupa mot tågagatan
Bra ljusinslääpp och....
...glimt av sundet!
planlosning
Entréplan
planlosning
Alternativ planlösning
planlosning
Plan 2
planlosning
Plan 3
Innergården är en pärla
Bakomliggande Nyborgsvägen
Här finner vi bakingång samt boendets garage!
Baksida
Framsida
Bli inte förvånad om du ser folk promenera till och från havet i badrockar året om. Längs kusten finns två kallbadhus som lockar till vinterbad. På Gröningen samlas alla åldrar för picknick, äventyrsgolf, boule och bus på piratlekplatsen och längs med hela strandvägen finns sköna sittplatser och härliga krogar. Endast ett stenkast bort ligger city med sitt kultur-, nöje och shoppingutbud. Vill du bo på första parkett mot havet så har du kommit rätt. Här finns livsnjutningen precis utanför dörren; marinan med flotta yachter sommartid, krogar, kaféer och gallerier. Här bor du granne med Dunkers kulturhus, Helsingborgs stadsteater, Konserthuset, strandpromenaden och city. På andra sidan sundet glittrar Helsingör. Bättre kan det inte bli.I södra Helsingborg ligger Planteringen som fått sitt namn från de stora tallplanteringarna från 1800-talet som skulle binda flygsanden i området. I dag finns här lägenheter, villor och radhus i brokig blandning. En livsmedelsbutik och vårdcentral ligger i norra delen och vandringsleden Tallskogsleden sträcker sig genom två skogar från Raus plantering i norr till Råå fiskeläge i söder. Miatorp ligger mellan Planteringen och Råå och bebyggelsen består främst av villor från 20-talet och framåt.
EKONOMI
Utgångspris 5 750 000 kr
Taxeringsvärde 3 117 000 kr
Byggnadsvärde 1 578 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (15 st) 3 310 500 krINFORMATION
Typ Villa
Byggnadstyp 2 ½ plan
Boarea 144 m2
Tomtareal 112 m2
Rum 5
Byggår 1982
Bredband Bredband. Leverantör: Com Hem.
Tv Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

BOAREAN
Areauppgifter enligt mätning

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 3 500 kr/år
Värme 9 000 kr/år
Renhållning 2 100 kr/år
Samfällighetsavgift 4 300 kr/år
Vatten 4 000 kr/år
Hemförsäkring 3 500 kr/år
Totalt 26 400 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
I samfällighet ingår garage, kabeltv, bredband, utomhusel samt städning.

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Grund Platta på mark
Stomme Tegel/Trä
Bjälklag Trä
Uppvärmning Fjärrvärme
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Hängrännor Plåt
Fönster 3-glasfönster isoler
FASTIGHETSBETECKNING
Barck 42

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 112 m² (friköpt). Stensatt uteplats i söderläge. Trevlig sol under dagen och perfekta grillplatsen. Här finner vi även ett mindre försåd samt bakingång från garage.

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Eget garage, ny automatisk port 2015

ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
2003Boarea: 144kvm

Sovrum: 3

Rum: 5Beskrivning: ENTRÉPLAN Hall/Entré Stensatt golv, tapetserade väggar och golvvärme. Bra förvaring genom garderober. Härifrån nås vardagsrum, gäst W/C samt kök. (-07) Gäst W/C Helkaklat med klinker i grå nyanser och vitt kakel på väggar. Brunn finns för dusch om man vill disponera om det till ett badrum. Idag finner vi tvätt kommod med förvaring, toalett, bra förvaring genom inredning. (-06) KÖK HTH kök från 1997 som sedan kompletterats med nyare maskinpark. Inredningen går i vitt med laminatbänkskiva. På golvet placeras samma sten som i hall och entré med bekväm golvvärme inunder. Maskinpark bestående av fullhöjds kyl & frys, induktionshäll, ugn, fläkt och Micro. Väggen mot vardagsrum är ej bärande vilket möjliggör en öppen planlösning mot vardagsrum. Vardagsrum/Matplats. Stor öppen samvaroyta som disponerar såväl matplats som soffgrupp. Trevliga fönsterpartier mot innergården. Planlösningen kan med fördel disponeras om och öppnas upp så att kök, vardagsrum och matplats flyter ihop med uteplatsen. Parkettgolv och tapetserade väggar. UTEPLATS Uteplatsen stensattes delvis 2015 då även ett insynsskyddade plank byggdes och trevlig belysning installerades. Uteplatsen är skyddad från vind och blir riktigt varm under soldagarna. Placeringen i söder gör detta till en given solplats. Förutom detta så finner vi även ett förråd samt en bakingång som leder till Nyborgsvägen där även bostadens garage finns. OVANPLAN Sovrum 1 Hela ovanplan fick nya ytskikt 2012 med bla genomgående parkettgolv. Direkt åt vänster placeras ett av de större sovrummen som ligger inåt gården. Fungerar även som vardagsrum om man så vill. Förvaring genom garderober. (-12) Sovrum2 Det andra av de större sovrummen placeras även det inåt gården. Även här ligger det parkettgolv och förvaring finner vi genom garderober. (-12) Sovrum3 Mindre av sovrummen. Samma parkettgolv som i resterade delar av planet. (-12) Badrum Helkaklat badrum med klinker på golv och kaklade väggar. Bra förvaring genom inredning. Utrustning genom tvätt kommod med vask, toalett, dusch samt hadukstork. (-06) Grovkök Tvätt avdelning samt teknikrum för fjärrvärmecentral. Bra planerat med bänk, tillhörande förvaring samt vask. Tvättmaskin och torktumlare. Plastmatta på golv samt våtrumstapeter på väggar. Vindsplan Har konverterats om till boyta 2008/09. Idag fungerar det som ett allrum men kan disponeras om till sovrum eller hemmakontor om så viljes. Parkett på golv och laserad panel längst snedtak, Här finner vi även 2 mindre förråd till förvaring. Takfönster tillsammans med kupan gör att det är ett mycket trevligt ljus genom hela planet. Ytan är ca 32 m2.

Byggnadsår: 1982


Uppvärmning: Fjärrvärme


Grund: Platta på mark

Stomme: Tegel/Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Tegel

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Plåt

Fönster: 3-glasfönster isoler

Ventilation: Mekanisk frånluft
ENTRÉPLAN

Hall/Entré
Stensatt golv, tapetserade väggar och golvvärme. Bra förvaring genom garderober. Härifrån nås vardagsrum, gäst W/C samt kök. (-07)

Gäst W/C
Helkaklat med klinker i grå nyanser och vitt kakel på väggar. Brunn finns för dusch om man vill disponera om det till ett badrum. Idag finner vi tvätt kommod med förvaring, toalett, bra förvaring genom inredning. (-06)

KÖK
HTH kök från 1997 som sedan kompletterats med nyare maskinpark. Inredningen går i vitt med laminatbänkskiva. På golvet placeras samma sten som i hall och entré med bekväm golvvärme inunder. Maskinpark bestående av fullhöjds kyl & frys, induktionshäll, ugn, fläkt och Micro. Väggen mot vardagsrum är ej bärande vilket möjliggör en öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum/Matplats.
Stor öppen samvaroyta som disponerar såväl matplats som soffgrupp. Trevliga fönsterpartier mot innergården. Planlösningen kan med fördel disponeras om och öppnas upp så att kök, vardagsrum och matplats flyter ihop med uteplatsen. Parkettgolv och tapetserade väggar.

UTEPLATS
Uteplatsen stensattes delvis 2015 då även ett insynsskyddade plank byggdes och trevlig belysning installerades. Uteplatsen är skyddad från vind och blir riktigt varm under soldagarna. Placeringen i söder gör detta till en given solplats. Förutom detta så finner vi även ett förråd samt en bakingång som leder till Nyborgsvägen där även bostadens garage finns.

OVANPLAN

Sovrum 1
Hela ovanplan fick nya ytskikt 2012 med bla genomgående parkettgolv. Direkt åt vänster placeras ett av de större sovrummen som ligger inåt gården. Fungerar även som vardagsrum om man så vill. Förvaring genom garderober. (-12)

Sovrum2
Det andra av de större sovrummen placeras även det inåt gården. Även här ligger det parkettgolv och förvaring finner vi genom garderober. (-12)

Sovrum3
Mindre av sovrummen. Samma parkettgolv som i resterade delar av planet. (-12)

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golv och kaklade väggar. Bra förvaring genom inredning. Utrustning genom tvätt kommod med vask, toalett, dusch samt hadukstork. (-06)

Grovkök
Tvätt avdelning samt teknikrum för fjärrvärmecentral. Bra planerat med bänk, tillhörande förvaring samt vask. Tvättmaskin och torktumlare. Plastmatta på golv samt våtrumstapeter på väggar.

Vindsplan
Har konverterats om till boyta 2008/09. Idag fungerar det som ett allrum men kan disponeras om till sovrum eller hemmakontor om så viljes. Parkett på golv och laserad panel längst snedtak, Här finner vi även 2 mindre förråd till förvaring. Takfönster tillsammans med kupan gör att det är ett mycket trevligt ljus genom hela planet. Ytan är ca 32 m2.
VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.