ALLA BILDER

Eksjögatan 26, 105kvm


På eftertraktade Husensjö finner vi detta gedigna stenhus som med sina tidstypiska attribut och välplanerade ytor kan bli en riktig pärla.


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR
1
Drömtillfälle att förverkliga sin bodröm. Ett riktigt gediget stenhus som med sin smarta planering passar perfekt för familjen. 50-tals charmen är genomgående med mängder av tidstypiska detaljer. Källaren är dessutom väl tilltaget med bra takhöjd genom hela planet. Trädgården vrider sig i tre väderstreck och garanterar sol hela dagen. Planlösningen kan disponeras på lite olika vis men ovanplan erbjuder 3 bra sovrum och nedanplan kan öppnas upp genom att riva väggar mellan vardagsrum, matplats och kök. (se alternativ planlösning). Hallen och entrén är smart planerade med både avhängning och klädkammare för förvaring i korridor. Härifrån nås även gäst W/C med möjlighet att bygga ut till ett mindre badrum. Vidare når vi ett stort vardagsrum med stora ljusinsläpp och utgång till altan i soligt västerläge. Tidstypiska detaljer såsom 50-tals stavparkett, djupa nischer, Kolmårdenmarmor och teglad eldstad. Mellan kök och vardagsrum placeras ett matrum som även kan användas som sovrum. Slutligen nås kök som är av enklare standard. Dessa tre rum kan förstås disponeras om efter behov, mest lämpligt vore det att öppna upp för att få en mer social och modern lösning på det hela. Trappen tar oss till ovanplan. Trots ringa storlek så har man här två större och ett mindre sovrum längst avgränsande korridor. Ovanplan erbjuder även separat badrum och toalett. Slutligen når vi källaren. Genom hela planet är det väl tilltagen takhöjd och med sina över 70 m2 så har man gott om utrymme för både förråd, tvättavdelning och andra ting som kan tänkas vara av vikt för nästa ägare. Tidigare nedfart till garage gör att man även kan låta öppna upp för plats till bilen.

Sammantaget ett gediget hus som trots sin ålder är rejält byggt och har väldigt bra förutsättningar. Nästa köpare ska dock räkna med att det mesta behöver ses över såsom tak, dränering, fönster, el och ytskikt. Huset har ej bebotts av ägarna på många år och säljes därmed med friskrivningsklausul.


Eksjögatan 26
Vackra golv och trevlig kontakt med trädgården
Uteplats i västerläge
Vardagsrum, riva vägg på vänsterhand?
Trevlig öppen spis
Djupa nischer och bra ljusinsläpp
Kolmårdenmarmor
Matrummet mellan vardagsrum och kök
Klassisk 50-tals parkett
Matrum vid kök, öppna upp?
Vy mot kök
KöKsbild
Kök mot matplats, riva?
Vy mot hall
Gäst toalett nedanplan
Trapp till ovanplan, bra placering av fönster
Trapp
Ovanplan
Klassisk rumsavskiljning genom korridor
W/C Ovanplan
Badrum Ovanplan
Smart och yteffektivt
Bra storlek och utgång till balkong
Sovrum nr 2
Sovrum nr 3 med ännu en inbyggd säng
Trapp till källare och utgång till altan
Källarplan är riktigt stort och har väl tilltagen takhöjd
planlosning
Entréplan
planlosning
Alternativ Planlösning
planlosning
Ovanplan
planlosning
Källarplan
Uteplats
Möjligheter till extra rum eller garage
Trevlig trädgård som vrider sig från väster till söder och öster
Uteplats och balkong från ovanplan
Uteplats i västerläge
Nära det mesta men ändå lite för sig själv. Så bor du på Husensjö. Området är lugnt och barnvänligt och här finns en park med tennisbanor, skateramp och ett mindre koloniområde. Bebyggelsen är blandad, men de flesta hus är från första hälften av 1900-talet.
EKONOMI
Utgångspris 2 995 000 kr
Taxeringsvärde 2 095 000 kr
Byggnadsvärde 1 146 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (2 st) 415 000 krINFORMATION
Typ Villa
Boarea 105 m2
Biarea 70 m2
Tomtareal 556 m2
Rum 5
Byggår 1955
Bredband ADSL.I kvarteret finns det fiber som går at dra in till huset. För mer info www.gemigfiber.nu
Tv Ansluten till kabelnät.

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 5 500 kr/år
Värme 17 640 kr/år
Renhållning 1 890 kr/år
Vatten 4 935 kr/år
Totalt 29 965 kr/årBYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Tegel
Grund Källare
Stomme Lättbetong
Bjälklag Betong
Uppvärmning Fjärrvärme
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Självdrag
Hängrännor Plåt
Fönster 2-glasfönster
Murstock Betong
FASTIGHETSBETECKNING
Elna 7

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 556 m² (friköpt).Tomten vrider sig i framförallt söder och västerläge. I öster har man även en altan ovan garage. Trädgården är insynsskyddad och trevligt anlagd. I västerläge finner vi även en altan som nås från vardagsrummet.

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Nedfart till källare för bilplats, idag har det dock byggts igen men går att återställa. Vid gatan finns det ett förråd/trädgårdsbod där det tidigare låg ett garage med. Regelriktig parkering längst gatorna.

ÖVRIGA BYGGNADER
Förråd.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR


Budgivning pågår

Boarea: 105kvm

Sovrum: 3

Rum: 5Beskrivning: ENTRÉPLAN HALL/ENTRÉ Äldre standard. Bra planerat med förvaring genom avhängning och klädkammare. Härifrån nås även gäst W/C GÄST W/C Äldre standard. Idag utrustat med toalett och vask. Går att bygga ut om man river ner till intilliggande förråd. Möjlighet till litet badrum därav. KÖK Äldre kök med inredning av trä. Plastmatta på golv och utrustat med häll med ugn, fläkt och kyl & frys. MATRUM Kan bli ett stort öppet kök om man river vägg mellan kök och matrum. Äldre standard med vackert parkettgolv samt tapetserade väggar. Kan även fungera som sovrum. VARDAGSRUM Stort vardagsrum. Tapetserade väggar med vacker parkett på golv. Bra ljusinsläpp gnom fönster och utgång till altan. Mysig öppen spis och gott om tidstypiska detaljer. OVANPLAN HALL Avgränsande hall som även rymmer gott om förvaring. Äldre standard med gott om tidstypiska detaljer såsom snickerier. SOVRUM 1 Större av sovrummen. Smarta detaljer som inbyggd säng. Härifrån når man även en balkong i soligt västerläge. Enklare standard i övrigt. SOVRUM 2 Mindre av sovrummen men i ok storlek. Enklare standard. SOVRUM 3 Sista av sovrummen, bra till storlek och många trevliga samt tidstypiska detaljer. Även här finner vi en inbyggd säng. BADRUM Äldre standard med badkar och vask. W/C Äldre standard med vask och toalett. KÄLLARPLAN Källaren är riktigt stor, ca 70m2. Genom hela planet är det bra takhöjd även för den längsta. Verkstad, garage, badrum, tvättavdelning eller förråd, här kan man få in det mesta och endast fantasin sätter begräsningar.

Byggnadsår: 1955


Uppvärmning: Fjärrvärme


Grund: Källare

Stomme: Lättbetong

Bjälklag: Betong

Fasad: Tegel

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Plåt

Fönster: 2-glasfönster

Ventilation: Självdrag
ENTRÉPLAN

HALL/ENTRÉ
Äldre standard. Bra planerat med förvaring genom avhängning och klädkammare. Härifrån nås även gäst W/C

GÄST W/C
Äldre standard. Idag utrustat med toalett och vask. Går att bygga ut om man river ner till intilliggande förråd. Möjlighet till litet badrum därav.

KÖK
Äldre kök med inredning av trä. Plastmatta på golv och utrustat med häll med ugn, fläkt och kyl & frys.

MATRUM
Kan bli ett stort öppet kök om man river vägg mellan kök och matrum. Äldre standard med vackert parkettgolv samt tapetserade väggar. Kan även fungera som sovrum.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum. Tapetserade väggar med vacker parkett på golv. Bra ljusinsläpp gnom fönster och utgång till altan. Mysig öppen spis och gott om tidstypiska detaljer.

OVANPLAN

HALL
Avgränsande hall som även rymmer gott om förvaring. Äldre standard med gott om tidstypiska detaljer såsom snickerier.

SOVRUM 1
Större av sovrummen. Smarta detaljer som inbyggd säng. Härifrån når man även en balkong i soligt västerläge. Enklare standard i övrigt.

SOVRUM 2
Mindre av sovrummen men i ok storlek. Enklare standard.

SOVRUM 3
Sista av sovrummen, bra till storlek och många trevliga samt tidstypiska detaljer. Även här finner vi en inbyggd säng.

BADRUM
Äldre standard med badkar och vask.

W/C
Äldre standard med vask och toalett.

KÄLLARPLAN
Källaren är riktigt stor, ca 70m2. Genom hela planet är det bra takhöjd även för den längsta. Verkstad, garage, badrum, tvättavdelning eller förråd, här kan man få in det mesta och endast fantasin sätter begräsningar.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.