ALLA BILDER

Kungsgårdsvägen 7, 154kvm


Mycket trevligt boende som senaste året genomgått stora renoveringar. Dramatisk och smart planlösning som skapar rymd och känsla, Granne med naturen!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

3
Kungsgårdsvägen nämns långt tillbaka i tiden och en bit ner på vägen huserade storheter som Magnus Stenbock och andra grevligheter i Kungsgården som ännu står kvar men idag är i statens ägor. Natur och promenadstråk runt omkring är av bästa kvalitet och placeringen av huset lämpar sig för den som vill ha natur invid tomten men ändå ha närhet till staden och byliv. Huset har senaste tiden konverterats om från hemvärnsgård till bostad och idag finner vi ett modernt hem där fokus har lagts på en trevlig planlösning med öppet i nock, stora fönsterpartier som ger gott om ljus och sociala utrymmen som skall passa den moderna familjen. Nedanplan är utmärkt planerat med badrum och tvättavdelning direkt vid entré. Därifrån går vi vidare till vardagsrumsdelen som skiljs från kök genom specialbyggd trappa. Här befinner vi oss i husets hjärta med ett riktigt häftigt kök och smått dramatisk planlösning som ger rikligt med rymd. Ovan kök är det öppet upp i nock med gott om ljusinsläpp från dels skjutpartier till omkringliggande trädäck samt även från kyrkofönstret som sträcker sig från markplan till taknock. Nedanplan erbjuder även ett bra sovrum med tillhörande walk in closet.
Den specialbyggda trappan tar oss vidare till ovanplan. Här möts vi av ett mindre allrum som är perfekt för soffgruppen och tv:n. Vidare når vi två bra sovrum som passar utmärkt för ungdomarna samt ett mindre sovrum som även passar som arbetsrum eller gästrum Ovanplan har även utrustats med en mindre gästtoalett.
Förutom det mycket trevliga huset som vi precis gått igenom så har även tanke och energi lagts på trädgård och uteplatser. Ett stort trädäck (ca 170m2) omgärdar huset och från vardagsrum/matplats har man en trevlig kontakt med utemiljön genom glasade skjutpartier.

Sammantaget ett riktigt häftigt boende som placeras någonstans mellan natur och by. Grundskola finner vi I Allerum vilket det även finns cykelbana till och utmärkta bussförbindelser med grön och gul busslinje bara 100 meter bort. I omgivningarna finns det gott om naturstråk och för den som älskar golf så har man bara några hundra meters gång till Allerums GK.

Varmt välkommen att boka visning med Alexander Persson!


Riktigt trevligt entréplan
Trappa som väggavskiljare
Vardagsrum mot trädgården
Kök mot matplats
Köks ö när det är som bäst
Trevliga material
Synliga bjälkar och öppet i nock
Vy mot kök från matplats
Skjutpartier mot trädgården
Sovrum på entréplan
Walk in Closet
Badrum på nedanplan
Detaljbild
Tvättrum och förvaring
Allrum på ovanplan med kyrkfönster i bakgrunden
Perfekt som TV avdelning
Sovrum 1 på ovanplan
Detaljbild
Sovrum 2 på ovanplan
Kontor eller barnrum
Detaljer
Liten toalett på ovanplan
Bostaden från gatan
Från insidan
170m2 altan, gott om uteplatser
Trappa till skogspromenaden
Huset från ovan, 170 m2 altan....
.....lite högre.....
....och lite högre.
planlosning
Entréplan
planlosning
Ovanplan
Allerum är lantluft, byskola, rikt föreningsliv och vajande åkrar. Lugnt och vackert med bra transporter till Helsingborg och en 18-hålsbana för den golfintresserade. Norrut går Allerum över till Hjälmshult, båda byarna har anor sedan medeltiden och Allerums kyrka och Hjälmshults kungsgård är spår från denna tid. Områdena är populära bland barnfamiljer.
EKONOMI
Utgångspris 3 495 000 kr
Taxeringsvärde 2 078 000 kr
Byggnadsvärde 1 508 000 kr
Fastställt 2017
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (4 st) 704 000 krINFORMATION
Typ Villa
Boarea 154 m2
Biarea 20 m2
Tomtareal 490 m2
Rum 6
Byggår 1909
Bredband Fiber kan installeras för en kostnad av 21990: -.

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 5 000 kr/år
Värme 12 000 kr/år
Renhållning 2 500 kr/år
Vatten 7 000 kr/år
Totalt 26 500 kr/årBYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Liggande panel
Grund Torpargrund
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Uppvärmning Luft/Luft samt el radiatorer som komplement
Takbeklädnad Profilerad plåt
Ventilation Självdrag
Hängrännor Målad plåt
Fönster 2-glasfönster isoler
Murstock Sten
FASTIGHETSBETECKNING
Hjälmshult 1:32

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
51 kWh

TOMT
Tomtarea 490 m² (friköpt). Mycket trevlig trädgård som erbjuder gott om alternativa uteplatser. Lummig och insynsskyddade avdelningar på det stora träräcket. Biluppställningsplats på framsidan.

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Uppställningsplats

ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
2016Boarea: 154kvm

Sovrum: 3

Rum: 6Energideklaration: 51kWh/m² år

Beskrivning: NEDANPLAN HALL/ENTRÉ Praktisk hall med direkt access till grovkök. Skiffersten på golv samt slätspacklade och målade väggar. Renoverat under 2016/17. TVÄTTRUM Praktisk tvättavdelning med bra förvaring. Grå klinker på golv samt slätspacklade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och väggförvaring. Renoverat under 2016/17. BADRUM Helkaklat badrum. Samma skiffersten på golv som i hall och tvättavdelning samt vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, duschhörna, toalett, vask och handukstork. VARDAGSRUMSDEL Vardagsrum och kök skiljs åt genom trappan, Trevliga sociala ytor runt kaminen (ej besiktigad), På golvet vilar snyggt laserade brädgolv och alla väggar är slätspacklade samt vitmålade. Renoverat under 2016/17. KÖKSDEL Smart kök med välplanerad köksö samt special byggd förvaring under trappan. Schuco glaspartier ut mot trädäck tillsammans med kyrkofönster hela vägen upp i nock gör detta utrymme till något utöver det normala, Samma genomgående brädgolv som resterande delar av nedanplan. Väggarna är slätspacklade och vitmålade. Här finner vi även matplatsen som rymmer 8-10 personer. Renoverat under 2016/17. SOVRUM 1 Bra planerat sovrum. Plats till största av sängar och härifrån når vi även en "walk in closet” som löser förvaringen på ett utmärkt vis. Gråmålade brädgolv samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17. OVANPLAN ALLRUM Litet men smart allrum som passar utmärkt som TV avdelning. Här blickar man ut över kök och matplats och kan njuta av rymd och takbjälkar. Laserade brädgolv på mark samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17. SOVRUM2 & 3 Likstora sovrum som passar perfekt för ungdomarna. Samma genomgående brädgolv på golv samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17. SOVRUM/KONTOR Perfekt som baby rum, kontor eller gästrum. Samma genomgående brädgolv och slätspacklade samt målade väggar. Renoverat under 2016/17. GÄST W/C Ovanplan erbjuder en mindre toalett med vask. Skiffersten på golv och bredspacklade samt vitmålade väggar, Renoverat under 2016/17. TRÄDGÅRD Trädgården är väldigt trevlig med gott om uteplatser på den stora träaltanen (170m2). Skjutdörrar från köksavdelningen gör att man får en trevlig kontakt med intilliggande skog. Här finner vi även ett mindre lusthus för förvaring eller annan användning. Framsidan har ett staket som i framtiden kommer göra trädgården insynsskyddad, här finns även en uppställningsplats för 2 bilar. KVARTER Kungsgårdsvägen placeras lugnt invid naturområde och trevliga promenadstråk. Kungsgården längre ner på vägen har sina anor från medeltiden. Grundskola finner vi I Allerum vilket det även finns cykelbana till och utmärkta bussförbindelser med grön och gul busslinje bara 100 meter bort. För den som älskar golf så har man bara några hundra meters gång till Allerums GK.

Byggnadsår: 1909


Uppvärmning: Luft/Luft samt el radiatorer som komplement


Grund: Torpargrund

Stomme: Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Liggande panel

Takbeklädnad: Profilerad plåt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Målad plåt

Fönster: 2-glasfönster isoler

Ventilation: Självdrag
NEDANPLAN

HALL/ENTRÉ
Praktisk hall med direkt access till grovkök. Skiffersten på golv samt slätspacklade och målade väggar. Renoverat under 2016/17.

TVÄTTRUM
Praktisk tvättavdelning med bra förvaring. Grå klinker på golv samt slätspacklade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och väggförvaring. Renoverat under 2016/17.

BADRUM
Helkaklat badrum. Samma skiffersten på golv som i hall och tvättavdelning samt vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, duschhörna, toalett, vask och handukstork.

VARDAGSRUMSDEL
Vardagsrum och kök skiljs åt genom trappan, Trevliga sociala ytor runt kaminen (ej besiktigad), På golvet vilar snyggt laserade brädgolv och alla väggar är slätspacklade samt vitmålade. Renoverat under 2016/17.

KÖKSDEL
Smart kök med välplanerad köksö samt special byggd förvaring under trappan. Schuco glaspartier ut mot trädäck tillsammans med kyrkofönster hela vägen upp i nock gör detta utrymme till något utöver det normala, Samma genomgående brädgolv som resterande delar av nedanplan. Väggarna är slätspacklade och vitmålade. Här finner vi även matplatsen som rymmer 8-10 personer. Renoverat under 2016/17.

SOVRUM 1
Bra planerat sovrum. Plats till största av sängar och härifrån når vi även en "walk in closet” som löser förvaringen på ett utmärkt vis. Gråmålade brädgolv samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17.

OVANPLAN

ALLRUM
Litet men smart allrum som passar utmärkt som TV avdelning. Här blickar man ut över kök och matplats och kan njuta av rymd och takbjälkar. Laserade brädgolv på mark samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17.

SOVRUM2 & 3
Likstora sovrum som passar perfekt för ungdomarna. Samma genomgående brädgolv på golv samt slätspacklade och vitmålade väggar. Renoverat under 2016/17.

SOVRUM/KONTOR
Perfekt som baby rum, kontor eller gästrum. Samma genomgående brädgolv och slätspacklade samt målade väggar. Renoverat under 2016/17.

GÄST W/C
Ovanplan erbjuder en mindre toalett med vask. Skiffersten på golv och bredspacklade samt vitmålade väggar, Renoverat under 2016/17.

TRÄDGÅRD
Trädgården är väldigt trevlig med gott om uteplatser på den stora träaltanen (170m2). Skjutdörrar från köksavdelningen gör att man får en trevlig kontakt med intilliggande skog. Här finner vi även ett mindre lusthus för förvaring eller annan användning. Framsidan har ett staket som i framtiden kommer göra trädgården insynsskyddad, här finns även en uppställningsplats för 2 bilar.

KVARTER
Kungsgårdsvägen placeras lugnt invid naturområde och trevliga promenadstråk. Kungsgården längre ner på vägen har sina anor från medeltiden. Grundskola finner vi I Allerum vilket det även finns cykelbana till och utmärkta bussförbindelser med grön och gul busslinje bara 100 meter bort. För den som älskar golf så har man bara några hundra meters gång till Allerums GK.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.