ALLA BILDER

Allerums Kyrkväg 54, 118kvm


Ytterst välrenoverat hus med hela 4 sovrum, stora sällskapsytor och lättskött trädgård med nybyggt garage. Granne med hagar och öppna landskap!


MÄKLARE: Martin Persson
martin@3etage.se
Direkt 042-3003038
SMS: 0735-179338
BUDGIVNING

BUDGIVNING PÅGÅR

3
Varmt välkomna till Allerums Kyrkväg 54 och detta extremt välrenoverade hus som omgärdas av hästhagar och öppna landskap.

Fastigheten har under de senaste årtiondet genomgått en totalrenovering. Invändigt har man band annat moderniserat planlösningen och skapat 4 rejäla sovrum, öppen social planlösning och dubbla badrum. Lägg där till en totalrenoverad källare med bra takhöjd och som går att utnyttja både som extra sovrum/gästrum, förvaring, gym och samt med stor tvättavdelning. Utvändigt är taket renoverat, dränering är utförd, nya fönster, helt nytt värmesystem 2015, fasaden putsad och ett nytt garage är byggt -15. Huset är med andra ord inflyttningsklart och i väldigt gott skick.

Allerum är beläget på behagligt avstånd från Helsingborgs centrum endast en kort färd på cirka 10 minuter med bil. Stadsbuss nummer 3 går hela dagen till och från byn samt en cykeltur bort kan man njuta av vacker natur via Svedbergskulle och Larödsskogen. Bad och fiske finns i havet vid Domsten eller Hittarp. I Allerum finns dagis och skola, gott föreningsliv samt en utmanande golfbana. Vid den nybyggda idrottshallen finns gott om barnaktiviteter och Friskis & Svettis.

Uppskattar du vackra vyer och hög standard på boendet då är detta hus något för er. Varmt välkomna att boka visning med Martin Persson.

Allerums Kyrkväg 54
Öppna fält och vackra vyer
Nybyggt garage och entré
Välkomna in till hall i vinkel med förvaring
Entréplan är helt i öppen planlösning
Härlig kontakt med uteplatsen
Plats för stort matbord
Vy från matplatsen mot köket
Kök med social bardisk
Kök!
I köket har man en extremt läcker vy över fälten
Bardisk och matplats
Öppen planlösning
Braskamin värmer gott på vintern
Snygga detaljer och härligt ljusinsläpp
Plats för större soffgrupp
Detaljbild
Stora fönster
Badrum entréplan
Detaljbild
Trappa upp och ner
Master bedroom
Gott om förvaring
Ett rum att trivas i!
Sovrum 2
Sovrum 3 med balkong
Lyxigt badrum med dusch och bubbel-bad
Dubbelvask till hela familjen
Högst upp finns ytterligare 1-2 sovrum
Perfekt utrymme med möjligthet till dubbla sovrum
Gästrum?
Välkomna ner till den fräscha källaren - groventré
Träningsrum
Stor tvättstuga
Hobbyrum
planlosning
Entréplan
planlosning
Ovanplan
planlosning
Vind
planlosning
Källare
Allerum är lantluft, byskola, rikt föreningsliv och vajande åkrar. Lugnt och vackert med bra transporter till Helsingborg och en 18-hålsbana för den golfintresserade. Norrut går Allerum över till Hjälmshult, båda byarna har anor sedan medeltiden och Allerums kyrka och Hjälmshults kungsgård är spår från denna tid. Områdena är populära bland barnfamiljer.
EKONOMI
Utgångspris 3 795 000 kr
Taxeringsvärde 1 654 000 kr
Byggnadsvärde 991 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (15 st) 2 975 000 krINFORMATION
Typ Villa
Boarea 118 m2
Biarea 70 m2
Tomtareal 1299 m2
Rum 5
Byggår 1952
Bredband ADSL. Leverantör: Telia. Fiber håller på att dras in och skall vara klart när som helst. Säljaren står för anslutningsavgiften.
Tv Telia boxer.

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Värme 15 000 kr/år
Renhållning 2 350 kr/år
Vatten 2 400 kr/år
Hemförsäkring 5 500 kr/år
Sotning 500 kr/år
Totalt 25 750 kr/år

DRIFTSKOSTNADER
I uppvärmningskostnaden så ingår hushållselen.

BYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, enskilt avlopp. Går att koppla på till kommunalt avlopp.
Fasad Puts
Grund Källare
Stomme Siporex
Bjälklag Betong och trä
Uppvärmning Luft/vatten med vattenburen golvvärme på entréplan. Braskamin.
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Självdrag
Hängrännor Målad Plåt
Fönster Isolerglasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Bröda 3:7

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
229 kWh

TOMT
Tomtarea 1 299 m² (friköpt). Lättskött trädgårdstomt med stor uppfart. Tomten gränsar till hästhagar och öppna landskap. Häck och staket avgränsar tomten. Finns servitut för väg till grannens fastighet.

UTEPLATS
Terrass om ca 12 m², läge sydväst.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Nybyggt garage från 2015.
Uppfart med plats för 2-3 bilar.

ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 118kvm

Sovrum: 4

Rum: 5Energideklaration: 229kWh/m² år

Beskrivning: ENTRÉPLAN ENTRÉ/HALL: genomgående på detta plan ligger ett parkettgolv och samtliga väggar är vitmålade. I hallen erbjuds förvaring vid garderober. På hela entréplan är det vattenburen golvvärme. KÖK: snyggt vitt kök med grått kakel och träbänksskiva. Social köksö med häll och bardel. Vasken är smart placerad vid fönsterparti där du kan njuta av utsikten mot närliggande hage och de öppna landskapen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, micro, diskmaskin. Matplats med plats för stort bord! VARDAGSRUM: ligger öppet mot matplatsen och mitt i rummet står en härlig braskamin. Magiskt fönsterparti med utgång till det stora trädäcket som är i klockrent västerläge. I vardagsrummet ryms en stor soffgrupp. BADRUM: helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc och tvättställ. ÖVRE PLAN SOVRUM 1: målade väggar och parkettgolv. SOVRUM 2: riktigt master bedroom med målade väggar och vitmålat brädgolv. Här ryms både dubbelsäng, extra möblemang och en hel vägg är fylld med garderober. SOVRUM 3: lite mindre sovrum men som är praktiskt uppbyggt med "sovalkov". Utgång till balkong. Målade väggar och parkettgolv. BADRUM: lyxigt helkaklat badrum med både dusch och badkar. Dubbelvask, inbyggd förvaring och tvättmaskin. Här finns även en toalett, spotlights i taket och ett fönster. VINDSPLAN SOVRUM 4: ljust målade väggar och heltäckningsmatta. KLÄDKAMMARE: ljust målade väggar och heltäckningsmatta. KÄLLARE: nås både inifrån huset samt via egen entré. Genomgående ligger ett mörkgrått klinkergolv och samtliga väggar är släta och vitmålade. TVÄTTSTUGA: dubbla tvättmaskiner och torktumlare, vask samt stor arbetsbänk. Gott om förvaring. HOBBYRUM/GYM: ett rejält rum med förvaring längs med ena väggen. Används idag som enklare gym. MATKÄLLARE: stort förvaringsutrymme direkt när man kommer ner. VERKSTAD: perfekt utrymme för den händige med arbetsbänk och vask samt mycket förvaring.

Byggnadsår: 1952


Uppvärmning: Luft/vatten med vattenburen golvvärme på entréplan. Braskamin.


Grund: Källare

Stomme: Siporex

Bjälklag: Betong och trä

Fasad: Puts

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, enskilt avlopp. Går att koppla på till kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Målad Plåt

Fönster: Isolerglasfönster

Ventilation: Självdrag
ENTRÉPLAN

ENTRÉ/HALL: genomgående på detta plan ligger ett parkettgolv och samtliga väggar är vitmålade. I hallen erbjuds förvaring vid garderober. På hela entréplan är det vattenburen golvvärme.

KÖK: snyggt vitt kök med grått kakel och träbänksskiva. Social köksö med häll och bardel. Vasken är smart placerad vid fönsterparti där du kan njuta av utsikten mot närliggande hage och de öppna landskapen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, micro, diskmaskin. Matplats med plats för stort bord!

VARDAGSRUM: ligger öppet mot matplatsen och mitt i rummet står en härlig braskamin. Magiskt fönsterparti med utgång till det stora trädäcket som är i klockrent västerläge. I vardagsrummet ryms en stor soffgrupp.

BADRUM: helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc och tvättställ.


ÖVRE PLAN

SOVRUM 1: målade väggar och parkettgolv.

SOVRUM 2: riktigt master bedroom med målade väggar och vitmålat brädgolv. Här ryms både dubbelsäng, extra möblemang och en hel vägg är fylld med garderober.

SOVRUM 3: lite mindre sovrum men som är praktiskt uppbyggt med "sovalkov". Utgång till balkong. Målade väggar och parkettgolv.

BADRUM: lyxigt helkaklat badrum med både dusch och badkar. Dubbelvask, inbyggd förvaring och tvättmaskin. Här finns även en toalett, spotlights i taket och ett fönster.


VINDSPLAN

SOVRUM 4: ljust målade väggar och heltäckningsmatta.

KLÄDKAMMARE: ljust målade väggar och heltäckningsmatta.


KÄLLARE: nås både inifrån huset samt via egen entré. Genomgående ligger ett mörkgrått klinkergolv och samtliga väggar är släta och vitmålade.

TVÄTTSTUGA: dubbla tvättmaskiner och torktumlare, vask samt stor arbetsbänk. Gott om förvaring.

HOBBYRUM/GYM: ett rejält rum med förvaring längs med ena väggen. Används idag som enklare gym.

MATKÄLLARE: stort förvaringsutrymme direkt när man kommer ner.

VERKSTAD: perfekt utrymme för den händige med arbetsbänk och vask samt mycket förvaring.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.