ALLA BILDER

Svartmesgatan 4, 139kvm


Ett av de mycket populära skifferhusen finns nu till salu! Ritat av Gert Wingårdh med fingertoppskänsla för såväl det estetiska som det praktiska!


MÄKLARE: Alexander Persson
alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331
I Mariastadens yttre del med närhet till kanalen, grönområden och skolor, ligger detta unika boende ritat av Wingårdh Arkitekter. Husets yttre är en fröjd för ögat med sin läckra och unika design och dess fasader klädda i exklusiv skiffer. Därav namnet "Skifferhusen".

Totalt disponeras huset över 139 kvm på två plan och en liten fram- och baksida att ta hand om. Detta är ett lättskött hem med härligt öppna och ljusa sällskapsutrymmen med fönster från golv till tak som ger ett naturligt ljusinsläpp i hela bostaden. Designen från husets yttre harmonierar väl även med det inre och materialvalen är genomgående ljusa i klassisk nordisk ton.

Entréplan bjuder också ett kök med en välutrustad köksö klädd i vitt glas. Från husets sociala ytor på entréplan når man husets härliga baksida med stor uteplats och gräsmatta för lek.
Även på husets framsida finns en midre uteplats och en del trädgård bredvid den praktiska biluppställningsplatsen som rymmer två bilar direkt utanför entrén.
Härifrån når man även det praktiska och stora förrådet till höger om entrédörren.
Dessutom finns på entréplan också ett helkaklat badrum med praktisk dusch.

På ovanvåningen hittar vi sen familjens egen yta fördelad över tre till fyra bra sovrum, ett stort badrum med tvättavdelning och mycket bra förvaring. Nuvarande ägare disponerar det ena rummet här uppe som allrum/tv-rum men det fungerar även utmärkt som sovrum vid behov.

Ta chansen att komma och titta på detta unika och lättskötta boende, kontakta Andreas Schultz för att boka visning!

Trädgård och uteplats
Härlig matplats!
Flödande ljus
Del av kök
Del av köksinredning
Kök
Kök
Matplats
Detalj
Soffhörna
Soffhörna
Vy från entrén in mot soffhörnan
Detalj hall
Hall ovanvåning
Ovanvåningens allrum
Infälld belysning i trappan
De stora fönsterpartierna ger mycket ljus
Stora sovrummet
Tillgång till stor klädkammare
Ett av barnrummen
Ett av barnrummen
Badrum ovanvåning
Tvättavdelning ovanvåning
Badrum entréplan
Uteplats med trädäck
En entré utöver det vanliga
Bilplats och entré
Trädgård i sydväst
Området från ovan
Delar av Mariastaden
planlosning
Entréplan
planlosning
Ovanvåning
EKONOMI
Utgångspris 4 695 000 kr
Taxeringsvärde 2 534 000 kr
Byggnadsvärde 1 569 000 kr
Fastställt 2015
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Pantbrev (3 st) 3 310 800 krINFORMATION
Typ Villa
Boarea 139 m2
Tomtareal 259 m2
Rum 5
Byggår 2008
Bredband Fiber via Stadsnätet finns indraget i fastigheten
Tv Fiber via Stadsnätet finns indraget i fastigheten

BOAREAN
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

DRIFTKOSTNAD
Hushållsström 12 000 kr/år
Värme 12 000 kr/år
Samfällighetsavgift 3 600 kr/år
Vatten 2 705 kr/år
Hemförsäkring 4 500 kr/år
Totalt 34 805 kr/årBYGGNADSSÄTT
Vatten Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Skifferplattor
Grund Platta på mark
Stomme Betong
Bjälklag Betong
Uppvärmning Fjärrvärme
Takbeklädnad Papp
Ventilation Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Hängrännor Plåt
Fönster Energiglas, aluminiumklädda
FASTIGHETSBETECKNING
Basilikan 32

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
96 kWh

TOMT
Tomtarea 259 m² (friköpt).
Både entrésidan och baksidan har en trevlig trädgårdsyta och plats för utemöblemangen!

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS
Biluppställningsplats på egna tomten med plats för 2 bilar.

ÖVRIGA BYGGNADER
Varmförråd finns direkt utanför entrén och ytterligare förråd finns i separat byggnad en liten bit bort.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 139kvm

Sovrum: 4

Rum: 5Energideklaration: 96kWh/m² år

Beskrivning: HALL Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster eller genom hallens tre garderober som vi finner ett par steg framåt. Klinkergolv vid dörren som sedan övergår i ett fint vitpigmenterat ekparkettgolv som det även är genomgående i husets alla övriga bostadsytor. KÖK Stilfullt Ballingslövskök inrett med vita skåpsluckor och markerande rostfria handtag. Precis som resten av bostaden är köket smakfullt inrett med ett liggande, smalt fönster mellan under- och överskåp. Köket är välutrustat och erbjuder både god förvaring men också bra arbetsytor tack vare den generösa köksön. Köksön blir också oftast samlingspunkten för en välkomstdrink med gästerna. Köksön är klädd i vitt glas. Kökets maskinpark består av; fullhöjds kyl och frys i rostfritt, spishäll, fläkt samt integrerad ugn, micro och diskmaskin. VARDAGSRUM OCH MATPLATS Ett underbart ljust och socialt rum. Starkt bidragande till denna känsla är de stora fönstren från golv till tak ut mot trädgården. Här ryms såväl den stora soffgruppen som den stora matgruppen. Varma dagar står altandörren öppen och trädäcket samt trädgården utanför blir då en naturlig del av hela bostaden. BADRUM Tidlöst helkaklat badrum i vitt och svart. Utrustat med dusch, kommod, infälld spegel, platsbyggt hyllplan, vägghängd toalett, handdukstork samt golvvärme. OVANVÅNING ALLRUM Ett stort och lättmöblerat rum med flera möbleringsmöjligheter. Nuvarande ägare använder rummet som allrum men det skulle även passa utmärkt som sovrum. På hela ovanvåningen vilar genomgående vitpigmenterat parkettgolv och väggarna är släta, målade. SOVRUM Sovrummen är idag tre till antalet men kan som sagt enkelt bli fyra. Två barnrum i varsitt vädersträck samt ett större föräldrasovrum med gott om plats till dubbelsäng och tillgång till en mycket rymlig klädkammare. BADRUM Familjevänligt badrum med delvis avskild tvättavdelning. Badrummet är helkaklat med svart klinker på golv och vitt kakel på vägg. Välutrustat med badkar, kommod, infälld spegel, vägghängd toalett, handdukstork, golvvärme och ett fönster i taket som släpper in gott om dagsljus. Område. I Mariastaden, som är en av Helsingborgs yngre stadsdelar, bor du granne med Pålsjö Skog med sina många trevliga promenadstråk och motionsslingor. Öresund ligger även det på bekvämt avstånd liksom de goda pendlingsmöjligheterna från Maria Station. Inom området finns även bland annat en välsorterad ICA-butik, café, restaurang, olika skolor, dagis och ridhus/stall.

Byggnadsår: 2008


Uppvärmning: Fjärrvärme


Grund: Platta på mark

Stomme: Betong

Bjälklag: Betong

Fasad: Skifferplattor

Takbeklädnad: Papp

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Plåt

Fönster: Energiglas, aluminiumklädda

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till vänster eller genom hallens tre garderober som vi finner ett par steg framåt.
Klinkergolv vid dörren som sedan övergår i ett fint vitpigmenterat ekparkettgolv som det även är genomgående i husets alla övriga bostadsytor.

KÖK
Stilfullt Ballingslövskök inrett med vita skåpsluckor och markerande rostfria handtag. Precis som resten av bostaden är köket smakfullt inrett med ett liggande, smalt fönster mellan under- och överskåp. Köket är välutrustat och erbjuder både god förvaring men också bra arbetsytor tack vare den generösa köksön. Köksön blir också oftast samlingspunkten för en välkomstdrink med gästerna. Köksön är klädd i vitt glas. Kökets maskinpark består av; fullhöjds kyl och frys i rostfritt, spishäll, fläkt samt integrerad ugn, micro och diskmaskin.

VARDAGSRUM OCH MATPLATS
Ett underbart ljust och socialt rum. Starkt bidragande till denna känsla är de stora fönstren från golv till tak ut mot trädgården. Här ryms såväl den stora soffgruppen som den stora matgruppen. Varma dagar står altandörren öppen och trädäcket samt trädgården utanför blir då en naturlig del av hela bostaden.

BADRUM
Tidlöst helkaklat badrum i vitt och svart. Utrustat med dusch, kommod, infälld spegel, platsbyggt hyllplan, vägghängd toalett, handdukstork samt golvvärme.

OVANVÅNING

ALLRUM
Ett stort och lättmöblerat rum med flera möbleringsmöjligheter. Nuvarande ägare använder rummet som allrum men det skulle även passa utmärkt som sovrum. På hela ovanvåningen vilar genomgående vitpigmenterat parkettgolv och väggarna är släta, målade.

SOVRUM
Sovrummen är idag tre till antalet men kan som sagt enkelt bli fyra.
Två barnrum i varsitt vädersträck samt ett större föräldrasovrum med gott om plats till dubbelsäng och tillgång till en mycket rymlig klädkammare.

BADRUM
Familjevänligt badrum med delvis avskild tvättavdelning. Badrummet är helkaklat med svart klinker på golv och vitt kakel på vägg. Välutrustat med badkar, kommod, infälld spegel, vägghängd toalett, handdukstork, golvvärme och ett fönster i taket som släpper in gott om dagsljus.

Område.
I Mariastaden, som är en av Helsingborgs yngre stadsdelar, bor du granne med Pålsjö Skog med sina många trevliga promenadstråk och motionsslingor. Öresund ligger även det på bekvämt avstånd liksom de goda pendlingsmöjligheterna från Maria Station.
Inom området finns även bland annat en välsorterad ICA-butik, café, restaurang, olika skolor, dagis och ridhus/stall.

VI VET VAD DIN BOSTAD ÄR VÄRD.

Vill du veta? Boka kostnadsfri värdering.