042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30
Söndag
28/4

12:00 - 12:30


BILDER

Sjögatan 9

Viken, Viken

Stor familjevilla med en total boarea om 286m2. Endast hundratalet meter från havet gör detta till ett riktigt trevligt läge i Gamla Viken.

Endast 150 meter från havet hittar vi detta generösa boende i gamla Viken. Här bor man på gångavstånd till det bästa av byn. Vikens hamn med myllrande restaurangliv, nybakade bullar på morgonen och sandstränder eller för den delen gräsa brygga på sommaren. En fantastisk plats i Kullabygden helt enkelt.
Huset är riktigt stort med en total boendeyta om nästan 300m2. Boendet omgärdas av en stor tomt som skyddats av genom mur för att på så vis skapa en riktigt bra uteplats i västerläge. På den stora altanen har det dessutom sänkts ner en jacuzzi som passar bra under årstider som denna.
Väl inne i bostaden tar en större entré emot oss. Härifrån nås även gäst W/C samt ännu ett rum som kan användas som sovrum eller kontor. Därefter når vi vardagsrum och matplats. Ytorna är riktigt stora och genom lågt bröstade fönsterpartier får man trevlig kontakt med trädgården samt rikligt med ljusinsläpp. Planlösningen går i vinkel vilket leder till en naturlig möblering. Från matplats gå det att öppna upp mot kök vilket gör att man kan skapa en öppen och modern planlösning. Centralt placerad finner vi eldstaden som ger extra myskänsla i vintermörkret. Köket är fräscht och stort med gott om arbetsytor samt en riktigt bra köksö, helt anpassat för stora middagsbjudningar och matlagning helt enkelt.
Därefter nås ovanplan. De två mindre sovrummen placeras på södergaveln medan det större av sovrummen ligger på motsatta sidan. Mellan sovrummen kan man njuta av ett rejält allrum. Ovanplan har även ett större badrum som är helkaklat och funktionellt med en bra planering.
Slutligen når vi källaren. Bra takhöjd gör denna dela av huset till funktionell och användningsbar. Gille stugan är riktigt stor och härifrån nås även ett större sovrum. Vid trappen har ett specialbyggt vinrum byggts, perfekt för den vinintresserade. Tvättavdelningen är även den bra planerad med gott om plats för ändamålet. Från denna del av källaren nås även ännu ett badrum samt bastun.

Sammanfattningsvis ett perfekt boende för familjen. Placeringen med närhet en till havet gör detta till ett riktigt spännande läge i gamla Viken. Varmt välkommen att boka visning med ansvarig mäklare!

VISA BESKRIVNING
ENTRÉPLAN

Hall/Entré
Stor entré som praktiskt delar av bostadens olika delar. Trapphuset tar oss upp på ovanplan och ner i källarplanet. Härifrån når man även kök, v-rum, gäst W/C och sovrum/kontor. Praktisk klinker på golv som sedan löper vidare in i kök, i övrigt fräscha väggar och tak Renoverat -07/08

Gäst W/C
Nyare gäst W/C. Snyggt renoverat med klinker på golv och kaklade väggar. Dessutom påkostad inredning. Renoverat -07/08

Vardagsrum/Matrum
Boendets hjärta och en mycket trevlig avdelning. Genom vinkel så får man perfekt disposition för såväl matplats som soffavdelning. Stora fönsterpartier i västerläge ger mycket trevligt ljus. (Helautomatiska markiser) Trädgården är ständigt närvarande och träaltanen med nedfälld jacuzzi nås genom altandörren. Vill man går det att öppna upp ytterligare mot kök för att på så sätt skapa ännu mer öppen yta. Sist men minst så viktigt, den centralt placerade eldstaden är förstås en riktig mysig detalj på vintern. På golvet vilar klassisk stavparkett, dessutom har traventinstenen bevarats på både fönsternischer och runt eldstaden, trevliga och tidsenliga detaljer.

Kök
Fräscht och välplanerat kök med gott om ytor samt välutrustad maskinpark. Genom en större köksö skapas gott om arbetsytor. Fullhöjds kyl, fullhöjdsfrys med integrerad is samt vatten, häll med ugn, fläkt och diskmaskin. Köket renoverades -07/08

Sovrum/kontor
Ekparkett på golv samt tapetserade väggar

OVANPLAN

Master Bedroom
Större av sovrummen på ovanplan. Generösa ytor med bra förvaring genom skjutdörrsgarderober. Här finner vi även en balkong med vy ner mot trädgården och altanen. Ekparkett på golv och tapetserade väggar. Renoverat -07/08.

Sovrum 2 & 3 på ovanplan
Perfekta ungdomsrum med tydlig disposition av säng samt övrig möblering. Ekparkett på golv samt tapetserade väggar. Renoverat -07/08.

Allrum
Genom stor takkupa har man här skapat ett perfekt allrum. Förutom denna del så har även tidigare klädkammare slagits ut för att göra utrymme för datorhörna eller dylikt. Härifrån har man även fin kontakt med sundet. Även här finner vi automatiska persienner. Ekparkett på golv och tapetserade väggar och infällda spotts. Renoverat -07/08.

Badrum
Även här ger fönsterkupa gott om plats. Helkaklat badrum i neutrala färger, Dubbelkommod med tvättställ, toalett samt jacuzzi följer. Renoverat -98 samt -07/08


KÄLLARPLAN

Gillestuga
Riktigt stor avdelning som passar för det mesta. Klassisk Höganäs klinker på golv. Källaren har riktigt bra takhöjd.

Sovrum
Även detta rum är stort. Höganäsklinker på golv och målade väggar.

Vinrum
Vinrummet är byggt (2011) som ett kylrum inuti rummet med isolerande sandwichpaneler och kylrumsdörr från Ki-Panel AB.
Temperaturen i kylrummet hålls konstant på en optimal temperatur för vinlagring med ett splitaggregat.
Om man inte är intresserad av vinkällare så kan man ställa temperaturen lägre och använda som walk-in kylskåp.

Pannrum
Teknikum varifrån man även når trädgården genom källartrappa.

Tvättrum
Äldre standard men fullt fungerande, plastmatta på golv. Tvättmaskin samt torktumlare är relativt nya,

Badrum
Helkaklat, renoverat ca 2000.

Bastu
Äldre standard, används idag som förråd.UTGÅNGSPRIS

6 600 000 SEK


Budgivning pågår

Alexander Persson


alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta
Det tidigare fiskeläget Viken är i dag ett bostadsområde för alla åldrar. Här finns skolor, golfbana, service och en mysig bykärna med små butiker och konditori. I och runt hamnen äter man gott på någon av krogarna och promenerar i trånga kullerstensgränder. Bredvid Viken ligger Domsten på härligt läge vid skog och hav, en by för det lugna och sköna livet.
EKONOMI

Taxeringsvärde 5 133 000 kr
Byggnadsvärde 3 146 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 6 600 000 kr
Pantbrev (14 st) 4 697 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 1 ½ plan med källare
Boarea 174 m2
Biarea 112 m2
Tomtareal 764 m2
Rum 6
Byggår 1973
Bredband Fiber
Tv Fiber

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 6 000 kr/år
Värme 20 000 kr/år
Renhållning 2 000 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 6 000 kr/år
Hemförsäkring 4 000 kr/år
Sotning 0 kr/år
Totalt 38 000 kr/årBYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Fasad Mexisten/kalksten
Grund Källare
Stomme Tegel/Trä
Bjälklag Trä
Uppvärmning Värmepump med återvinning
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Mekanisk till- och frånluft
Hängrännor Plåt
Fönster 2-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Kapellet 4

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 764 m² (friköpt). Stor tomt som delats av med mur för att på så sätt skapa en skyddad utemoljö i västerläge. Stor altan med nedfälld jacuzzi. På baksidan finner vi även ett litet växthus.

UTEPLATS
Altan, läge väster.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Etttt relativt nybyggt cykelskjul, ett skjul med goda förvaringsutrymme för sommarmöbler, gräsklippare o.dyl, samt ett vedskjul.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR


Budgivning pågår

Boarea: 174kvm

Sovrum: 3

Rum: 6Beskrivning: ENTRÉPLAN Hall/Entré Stor entré som praktiskt delar av bostadens olika delar. Trapphuset tar oss upp på ovanplan och ner i källarplanet. Härifrån når man även kök, v-rum, gäst W/C och sovrum/kontor. Praktisk klinker på golv som sedan löper vidare in i kök, i övrigt fräscha väggar och tak Renoverat -07/08 Gäst W/C Nyare gäst W/C. Snyggt renoverat med klinker på golv och kaklade väggar. Dessutom påkostad inredning. Renoverat -07/08 Vardagsrum/Matrum Boendets hjärta och en mycket trevlig avdelning. Genom vinkel så får man perfekt disposition för såväl matplats som soffavdelning. Stora fönsterpartier i västerläge ger mycket trevligt ljus. (Helautomatiska markiser) Trädgården är ständigt närvarande och träaltanen med nedfälld jacuzzi nås genom altandörren. Vill man går det att öppna upp ytterligare mot kök för att på så sätt skapa ännu mer öppen yta. Sist men minst så viktigt, den centralt placerade eldstaden är förstås en riktig mysig detalj på vintern. På golvet vilar klassisk stavparkett, dessutom har traventinstenen bevarats på både fönsternischer och runt eldstaden, trevliga och tidsenliga detaljer. Kök Fräscht och välplanerat kök med gott om ytor samt välutrustad maskinpark. Genom en större köksö skapas gott om arbetsytor. Fullhöjds kyl, fullhöjdsfrys med integrerad is samt vatten, häll med ugn, fläkt och diskmaskin. Köket renoverades -07/08 Sovrum/kontor Ekparkett på golv samt tapetserade väggar OVANPLAN Master Bedroom Större av sovrummen på ovanplan. Generösa ytor med bra förvaring genom skjutdörrsgarderober. Här finner vi även en balkong med vy ner mot trädgården och altanen. Ekparkett på golv och tapetserade väggar. Renoverat -07/08. Sovrum 2 & 3 på ovanplan Perfekta ungdomsrum med tydlig disposition av säng samt övrig möblering. Ekparkett på golv samt tapetserade väggar. Renoverat -07/08. Allrum Genom stor takkupa har man här skapat ett perfekt allrum. Förutom denna del så har även tidigare klädkammare slagits ut för att göra utrymme för datorhörna eller dylikt. Härifrån har man även fin kontakt med sundet. Även här finner vi automatiska persienner. Ekparkett på golv och tapetserade väggar och infällda spotts. Renoverat -07/08. Badrum Även här ger fönsterkupa gott om plats. Helkaklat badrum i neutrala färger, Dubbelkommod med tvättställ, toalett samt jacuzzi följer. Renoverat -98 samt -07/08 KÄLLARPLAN Gillestuga Riktigt stor avdelning som passar för det mesta. Klassisk Höganäs klinker på golv. Källaren har riktigt bra takhöjd. Sovrum Även detta rum är stort. Höganäsklinker på golv och målade väggar. Vinrum Vinrummet är byggt (2011) som ett kylrum inuti rummet med isolerande sandwichpaneler och kylrumsdörr från Ki-Panel AB. Temperaturen i kylrummet hålls konstant på en optimal temperatur för vinlagring med ett splitaggregat. Om man inte är intresserad av vinkällare så kan man ställa temperaturen lägre och använda som walk-in kylskåp. Pannrum Teknikum varifrån man även når trädgården genom källartrappa. Tvättrum Äldre standard men fullt fungerande, plastmatta på golv. Tvättmaskin samt torktumlare är relativt nya, Badrum Helkaklat, renoverat ca 2000. Bastu Äldre standard, används idag som förråd.

Byggnadsår: 1973


Uppvärmning: Värmepump med återvinning


Grund: Källare

Stomme: Tegel/Trä

Bjälklag: Trä

Fasad: Mexisten/kalksten

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Plåt

Fönster: 2-glasfönster

Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
ENTRÉPLAN

Hall/Entré
Stor entré som praktiskt delar av bostadens olika delar. Trapphuset tar oss upp på ovanplan och ner i källarplanet. Härifrån når man även kök, v-rum, gäst W/C och sovrum/kontor. Praktisk klinker på golv som sedan löper vidare in i kök, i övrigt fräscha väggar och tak Renoverat -07/08

Gäst W/C
Nyare gäst W/C. Snyggt renoverat med klinker på golv och kaklade väggar. Dessutom påkostad inredning. Renoverat -07/08

Vardagsrum/Matrum
Boendets hjärta och en mycket trevlig avdelning. Genom vinkel så får man perfekt disposition för såväl matplats som soffavdelning. Stora fönsterpartier i västerläge ger mycket trevligt ljus. (Helautomatiska markiser) Trädgården är ständigt närvarande och träaltanen med nedfälld jacuzzi nås genom altandörren. Vill man går det att öppna upp ytterligare mot kök för att på så sätt skapa ännu mer öppen yta. Sist men minst så viktigt, den centralt placerade eldstaden är förstås en riktig mysig detalj på vintern. På golvet vilar klassisk stavparkett, dessutom har traventinstenen bevarats på både fönsternischer och runt eldstaden, trevliga och tidsenliga detaljer.

Kök
Fräscht och välplanerat kök med gott om ytor samt välutrustad maskinpark. Genom en större köksö skapas gott om arbetsytor. Fullhöjds kyl, fullhöjdsfrys med integrerad is samt vatten, häll med ugn, fläkt och diskmaskin. Köket renoverades -07/08

Sovrum/kontor
Ekparkett på golv samt tapetserade väggar

OVANPLAN

Master Bedroom
Större av sovrummen på ovanplan. Generösa ytor med bra förvaring genom skjutdörrsgarderober. Här finner vi även en balkong med vy ner mot trädgården och altanen. Ekparkett på golv och tapetserade väggar. Renoverat -07/08.

Sovrum 2 & 3 på ovanplan
Perfekta ungdomsrum med tydlig disposition av säng samt övrig möblering. Ekparkett på golv samt tapetserade väggar. Renoverat -07/08.

Allrum
Genom stor takkupa har man här skapat ett perfekt allrum. Förutom denna del så har även tidigare klädkammare slagits ut för att göra utrymme för datorhörna eller dylikt. Härifrån har man även fin kontakt med sundet. Även här finner vi automatiska persienner. Ekparkett på golv och tapetserade väggar och infällda spotts. Renoverat -07/08.

Badrum
Även här ger fönsterkupa gott om plats. Helkaklat badrum i neutrala färger, Dubbelkommod med tvättställ, toalett samt jacuzzi följer. Renoverat -98 samt -07/08


KÄLLARPLAN

Gillestuga
Riktigt stor avdelning som passar för det mesta. Klassisk Höganäs klinker på golv. Källaren har riktigt bra takhöjd.

Sovrum
Även detta rum är stort. Höganäsklinker på golv och målade väggar.

Vinrum
Vinrummet är byggt (2011) som ett kylrum inuti rummet med isolerande sandwichpaneler och kylrumsdörr från Ki-Panel AB.
Temperaturen i kylrummet hålls konstant på en optimal temperatur för vinlagring med ett splitaggregat.
Om man inte är intresserad av vinkällare så kan man ställa temperaturen lägre och använda som walk-in kylskåp.

Pannrum
Teknikum varifrån man även når trädgården genom källartrappa.

Tvättrum
Äldre standard men fullt fungerande, plastmatta på golv. Tvättmaskin samt torktumlare är relativt nya,

Badrum
Helkaklat, renoverat ca 2000.

Bastu
Äldre standard, används idag som förråd.SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top