042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30
Söndag
26/5

Anmälan krävs:
Kontakta Andreas Schultz, andreas@3etage.se, 042-3003034


BILDER

Ålabodsvägen 144

Glumslöv, Glumslöv

Arkitektritat hus om 305kvm på Ålabodsvägen i Glumslöv. En unik fastighet som genomgående präglas av ljus och härlig rymd!

Välkommen till Ålabodsvägen 144 i Glumslöv. Här bor du med närhet till hav och natur i en underbar symbios. Fastigheten har varit med om en spännande resa och har inte bara en gång, utan två gånger, blivit tillbyggt sen originalformen som ett enplanshus. Nu stoltserar huset med 305kvm som är disponerade över 3 plan och en källare på 77kvm. 1969 byggdes ett fantastiskt vardagsrum till med god kontakt ut till trädäcket via en altandörr, här är öppet upp i nock med synliga bjälkar och en mysig kamin. 1981 anlitades en arkitekt för ännu en genomgripande om- och tillbyggnad, då tillkom bl.a vardagsrummet med balkong på plan 3, ett rum på ca 68kvm, 4.8m i takhöjd och fönster i fyra väderstreck. Härifrån når vi även den stora balkongen med utsikt över sundet och de skånska fälten. Utomhus har även tomten mycket att erbjuda. En trädgårdssida med fruktträd och bärbuskar samt med gott om utrymme för lek! På framsidan finns ett trädäck som leder från huset till ett större inglasat uterum.

Ett helt unikt och mycket genomtänkt hus med mycket charm och i genomgående välskött skick. Ett hus för hela familjen att trivas i!

VISA BESKRIVNING
Rumsbeskrivning: Entréplan
HALL/ENTRÉ
Stor och välkomnande entré med mycket ljusinsläpp. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och tillgång till WC. Här gör sig den höga takhöjden påmind och det snygga Höganäs golvet i sten gör detta till en väldigt ståtlig entré.

WC
Klinkergolv med golvvärme, WC och tvättställ.

HALL
Det snygga Höganäs golvet följer med oss in i hallen där vi finner garderob och klädkammare för ytterligare förvaring. Vidare in når vi kontoret samt trappan som tar oss ner till källaren och upp till resterande plan.

KONTOR
I änden av hallen når vi första sovrummet som idag används som kontor. Här får vi en härlig kontakt med trädgården. Det enhetliga med stengolvet följer oss även med ut i detta rum.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar, WC och tvättställ. Finns även fönster för ett naturligt ljusinsläpp.

SOVRUMx2
Vidare in i bostaden har vi sovrum i fil tillsammans med köket. Sovrum i bra storlek med utrymme för större säng och kompletterande möbler. Förvaring sker via garderober.

KÖK
Köket är väldigt stilrent och under ombyggnaden 1981 sattes det in ett Poggenpohlkök. Under tiden har maskinparken uppdaterats och erbjuder idag; spishäll, diskmaskin, ugn, micro, kyl/frys och en fläktkåpa i koppar. I anslutning till köket finns en separat matplats med utrymme för ca 6 personer.

VARDAGSRUM
Efter att ha tagit oss runt hela entréplan kommer vi till slut till det pampiga vardagsrummet, den här delen kom till 1969. Här får vi en härlig rymd med öppet upp i nock där bjälkar har synliggjorts och ett magiskt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet mot framsidan. Här finns en härlig kontakt med trädgården och trädäcket utanför som sträcker sig hela vägen bort till det inglasade uterummet..Pricken över i är kaminen.

Plan 2
SOVRUMx2
På plan 2 finner vi två sovrum i varsin ände av hallen. Två sovrum i bra storlek med goda förvaringsutrymmen via garderober.

BADRUM
Nyligen renoverat badrum (-17) med våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt. Här erbjuds dusch, wc och stor kommod. Även i detta badrum har vi ett naturligt ljusinsläpp från fönster.

Plan 3
VARDAGSRUM
Stort vardagsrum om ca 68kvm med en takhöjd på 4.8m (högsta punkten) och fönster mot alla fyra väderstreck. Ett helt fantastiskt rum med en utsikt utöver det vanliga från den stora terrassen.

KÄLLARE
Väldigt fräsch källare med bra förvaringsutrymmen. Här finns även en wc, dusch & bastu, pannrum samt en tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Från källaren kommer vi även ut i trädgården.

UTEMILJÖ
Stor baksida med insynsskyddande häck samt fruktträd och bärbuskar. På framsidan har vi ett trädäck, stor stensatt uteplats samt ett inglasat uterum för de lite senare kvällarna.

UTGÅNGSPRIS

5 750 000 SEK


Kontakta mäklaren för visning

Andreas Schultz


andreas@3etage.se
Direkt 042-3003034
SMS: 0735-179334


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta
EKONOMI

Taxeringsvärde 3 036 000 kr
Byggnadsvärde 2 572 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 5 750 000 kr
Pantbrev (9 st) 3 900 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 2 ½ plan med källare
Boarea 305 m2
Biarea 77 m2
Tomtareal 2006 m2
Rum 7
Byggår 1950
Energiklass C
Bredband Fiber
Tv Fiber

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 0 kr/år
Värme 21 600 kr/år
Renhållning 1 800 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 2 700 kr/år
Hemförsäkring 7 125 kr/år
Sotning 1 075 kr/år
Totalt 35 100 kr/år

KOMMENTAR
Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen. I uppvärmningskostnaden ingår även kostnader för hushållsel.

BYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, kommunalt avlopp samt trekammarbrunn.
Fasad Tegel/träpanel
Grund Krypgrund, Källare, Betong
Stomme Betong
Bjälklag Trä/Betong
Uppvärmning Jordvärme
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation FTX
Hängrännor Målad plåt
Fönster 2- och 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Nedra Glumslöv 8:7

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
44 kWh

TOMT
Tomtarea 2 006 m² (friköpt). Stor tomt på baksidan med rabarber, vinbär, björnbär, krusbär, äppleträd, päronträd och plommonträd.

UTEPLATS
Stor stensatt uteplats, trädäck samt ett inglasat uterum på tomten. Stor balkong på översta plan åt väster.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Förråd.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
1950 - Byggdes som ett enplans med källare.
1969 - Tillbyggnad av vardagsrum på entréplan med öppet upp i nock.
1981 - Gjordes en total ombyggnad uppåt och åt sidan.Boarea: 305kvm

Sovrum: 5

Rum: 7Energideklaration: 44kWh/m² år

Beskrivning: Rumsbeskrivning: Entréplan HALL/ENTRÉ Stor och välkomnande entré med mycket ljusinsläpp. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och tillgång till WC. Här gör sig den höga takhöjden påmind och det snygga Höganäs golvet i sten gör detta till en väldigt ståtlig entré. WC Klinkergolv med golvvärme, WC och tvättställ. HALL Det snygga Höganäs golvet följer med oss in i hallen där vi finner garderob och klädkammare för ytterligare förvaring. Vidare in når vi kontoret samt trappan som tar oss ner till källaren och upp till resterande plan. KONTOR I änden av hallen når vi första sovrummet som idag används som kontor. Här får vi en härlig kontakt med trädgården. Det enhetliga med stengolvet följer oss även med ut i detta rum. BADRUM Helkaklat badrum med badkar, WC och tvättställ. Finns även fönster för ett naturligt ljusinsläpp. SOVRUMx2 Vidare in i bostaden har vi sovrum i fil tillsammans med köket. Sovrum i bra storlek med utrymme för större säng och kompletterande möbler. Förvaring sker via garderober. KÖK Köket är väldigt stilrent och under ombyggnaden 1981 sattes det in ett Poggenpohlkök. Under tiden har maskinparken uppdaterats och erbjuder idag; spishäll, diskmaskin, ugn, micro, kyl/frys och en fläktkåpa i koppar. I anslutning till köket finns en separat matplats med utrymme för ca 6 personer. VARDAGSRUM Efter att ha tagit oss runt hela entréplan kommer vi till slut till det pampiga vardagsrummet, den här delen kom till 1969. Här får vi en härlig rymd med öppet upp i nock där bjälkar har synliggjorts och ett magiskt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet mot framsidan. Här finns en härlig kontakt med trädgården och trädäcket utanför som sträcker sig hela vägen bort till det inglasade uterummet..Pricken över i är kaminen. Plan 2 SOVRUMx2 På plan 2 finner vi två sovrum i varsin ände av hallen. Två sovrum i bra storlek med goda förvaringsutrymmen via garderober. BADRUM Nyligen renoverat badrum (-17) med våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt. Här erbjuds dusch, wc och stor kommod. Även i detta badrum har vi ett naturligt ljusinsläpp från fönster. Plan 3 VARDAGSRUM Stort vardagsrum om ca 68kvm med en takhöjd på 4.8m (högsta punkten) och fönster mot alla fyra väderstreck. Ett helt fantastiskt rum med en utsikt utöver det vanliga från den stora terrassen. KÄLLARE Väldigt fräsch källare med bra förvaringsutrymmen. Här finns även en wc, dusch & bastu, pannrum samt en tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Från källaren kommer vi även ut i trädgården. UTEMILJÖ Stor baksida med insynsskyddande häck samt fruktträd och bärbuskar. På framsidan har vi ett trädäck, stor stensatt uteplats samt ett inglasat uterum för de lite senare kvällarna.

Byggnadsår: 1950


Uppvärmning: Jordvärme


Grund: Krypgrund, Källare, Betong

Stomme: Betong

Bjälklag: Trä/Betong

Fasad: Tegel/träpanel

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp samt trekammarbrunn.

Utv plåtarbeten: Målad plåt

Fönster: 2- och 3-glasfönster

Ventilation: FTX
Rumsbeskrivning: Entréplan
HALL/ENTRÉ
Stor och välkomnande entré med mycket ljusinsläpp. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och tillgång till WC. Här gör sig den höga takhöjden påmind och det snygga Höganäs golvet i sten gör detta till en väldigt ståtlig entré.

WC
Klinkergolv med golvvärme, WC och tvättställ.

HALL
Det snygga Höganäs golvet följer med oss in i hallen där vi finner garderob och klädkammare för ytterligare förvaring. Vidare in når vi kontoret samt trappan som tar oss ner till källaren och upp till resterande plan.

KONTOR
I änden av hallen når vi första sovrummet som idag används som kontor. Här får vi en härlig kontakt med trädgården. Det enhetliga med stengolvet följer oss även med ut i detta rum.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar, WC och tvättställ. Finns även fönster för ett naturligt ljusinsläpp.

SOVRUMx2
Vidare in i bostaden har vi sovrum i fil tillsammans med köket. Sovrum i bra storlek med utrymme för större säng och kompletterande möbler. Förvaring sker via garderober.

KÖK
Köket är väldigt stilrent och under ombyggnaden 1981 sattes det in ett Poggenpohlkök. Under tiden har maskinparken uppdaterats och erbjuder idag; spishäll, diskmaskin, ugn, micro, kyl/frys och en fläktkåpa i koppar. I anslutning till köket finns en separat matplats med utrymme för ca 6 personer.

VARDAGSRUM
Efter att ha tagit oss runt hela entréplan kommer vi till slut till det pampiga vardagsrummet, den här delen kom till 1969. Här får vi en härlig rymd med öppet upp i nock där bjälkar har synliggjorts och ett magiskt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet mot framsidan. Här finns en härlig kontakt med trädgården och trädäcket utanför som sträcker sig hela vägen bort till det inglasade uterummet..Pricken över i är kaminen.

Plan 2
SOVRUMx2
På plan 2 finner vi två sovrum i varsin ände av hallen. Två sovrum i bra storlek med goda förvaringsutrymmen via garderober.

BADRUM
Nyligen renoverat badrum (-17) med våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt. Här erbjuds dusch, wc och stor kommod. Även i detta badrum har vi ett naturligt ljusinsläpp från fönster.

Plan 3
VARDAGSRUM
Stort vardagsrum om ca 68kvm med en takhöjd på 4.8m (högsta punkten) och fönster mot alla fyra väderstreck. Ett helt fantastiskt rum med en utsikt utöver det vanliga från den stora terrassen.

KÄLLARE
Väldigt fräsch källare med bra förvaringsutrymmen. Här finns även en wc, dusch & bastu, pannrum samt en tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare. Från källaren kommer vi även ut i trädgården.

UTEMILJÖ
Stor baksida med insynsskyddande häck samt fruktträd och bärbuskar. På framsidan har vi ett trädäck, stor stensatt uteplats samt ett inglasat uterum för de lite senare kvällarna.

SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top