042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30
Söndag
22/9

14:15 - 15:00

Anmälan krävs:
Kontakta Alexander Persson, alexander@3etage.se, 0735-179331


BILDER

Ormvråksgatan 32

Maria Park, Helsingborg

Arkitektritat stenhus som erbjuder sin nästa ägare ett hem utöver det vanliga. Utemiljön tillsammans med det stilsäkra hemmet sticker verkligen ut.

Ormvråksgatan 32, på Maria Parks gräddhylla, är ett hus som verkligen tilltalar en. Med sin enkla och avskalade arkitektur har man skapat ett modernt och stilsäkert hem där man tagit inspiration från både skånska traditionella längor och dansk arkitektur. Huset är byggt helt i sten där man låtit inhägna större delen av trädgården för att skapa en insynsskyddad utemiljö. Här njuter vi av uteplatser, poolområde och sol medans man alltid har kontakt med huset genom stora skjutbara fönsterpartier. Väl inne i bostaden möts vi av ett välplanerat entréplan. Genom entré, hall och kök löper ett riktigt snyggt kalkstengolv från stiltje. Här finner vi nedandplans badrum, förråd och tvättavdelning innan vi når köket. Med köksinredning från Vedum samt en rejäl maskinpark är det helt anpassat för den som gillar att laga mat. Vid ena sidan placeras en trevlig matplats för familjen medan det på andra sidan är helt öppet mot vardagsrum och matplats. Denna del av huset får anses vara boendets hjärta. Här ryms stor matplats och soffgrupp och trevliga ljusinsläpp tillsammans med skjutdörrar mot trädgården skapar både ljus rymd och dynamik. Vi tar oss sedan upp till det övre planet, Genomgående plankgolv av ask löper genom alla rummen och med öppet upp i nock samt stora fönsterpartier så är allrummet direkt efter trappen ett riktigt trivsamt rum, perfekt för kontor eller TV avdelning. Allrummet delar även av de fyra sovrummen som placeras två på var gavel av huset. Tre av sovrummen är perfekta för ungdomarna medan det större ave dem dessutom erbjuder rikligt med förvaring genom stora garderober. Härifrån nås även ovanplans badrum som med sina materialval och design är något alldeles extra. Badrummet är dessutom utrustat med dubbla dörrar.

Sammantaget ett riktigt trevligt hus för familjen som sätter höga krav på sin tillvaro. Placeringen av trädgården är den bästa tänkbara samtidigt som insynen är minimal. Den höga standarden på alla material gör detta till ett av Maria Parks trevligaste hus.

VISA BESKRIVNING
ENTRÉPLAN

Entré/Hall
Praktisk hall som tar hand om gästerna genom avhängning av ytterkläder. Ett snyggt kalkstensgolv från indien löper genom hallen och köket. En extra bred fog förhöjer känslan. Släta och ljusa väggar som nyligen målades om. Hallen erbjuder även förvaring genom större förråd.

Badrum
Mörkgrå klinker med ljus mosaik på väggar. Erbjuder dusch, toalett och vask med förvaring. Bekväm golvvärme samt spotts i tak. (2007)

Grovkök/Tvättavdelning
Här finner vi även grovköksingång. Samma snygga kalksten som vid entré och kök. Förutom tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna) så finner vi arbetsbänk med vask, överliggande mosaikkakel, bra skåpsförvaring samt huset teknikavdelning här. (2007)

Kök
Inredningen går i vitt och kommer från Vedum . Snygg tunn arbetsbänk med aluminiumkant med överliggande mosaikkakel. Maskinpark genom induktionshäll (Electrolux -18), fläkt (Electrolux), kyl & frys (Electrolux) och diskmaskin (Asko 2018) samt inbyggd ugn och Micro. Samma snygga kalkstens golv och en trevlig matplats för 6 personer. Avdelningen målades nyligen om.

Vardagsrum/Matplats
Stor social avdelning med trevlig kontakt med såväl kök som utemiljö. På golvet vilar ett målat brädgolv av ask och alla väggar är nyligen målade. Planeringen erbjuder såväl stor matplats som soffgrupp. Stora fönsterpartier tillsammans med fasta ljusinsläpp skapar ljus, rymd och dynamik.

OVANPLAN

Allrum
Nås direkt efter trappen. Öppet upp i nock med stora fönsterpartier skapar en riktigt trevlig avdelning som är perfekt som TV avdelning eller hemmakontor. Genom hela ovanplan löper ett vitoljat brädgolv av ask. Nyligen målades alla ytskikt och snickerier om.

Sovrum 1, 2 & 3
Två av sovrummen placeras på ena gaveln och är av liknande storlek. Samma brädgolv som i resterande delar av ovanplan och nymålade ytskikt samt snickerier. Båda dessa rum erbjuder förvaring genom garderober. På andra gaveln ligger ett mindre rum som passar perfekt för den minsta eller gästen. Även denna del är nyligen ommålad.

Master Bedroom
Smart planerad för att få plats med största sängen. Samma snygga golv och nyligen målade ytskikt. Här erbjuds även bra förvaring genom garderober. Från detta rum nås även ovanplans badrum.

Badrum
Riktigt snyggt badrum som renoverades 2017. På golvet vilar ett exklusivt golv av granitkeramik. Inredningen kommer från Miller och är även den riktigt snygg. Här finner vi både badkar och dusch samt nås badrummet från både allrum och Master Bedroom.

Utemiljö
Trädgården är riktigt fint planerad med planteringar, altaner, grusgångar och stenarbeten. Med huset placering samt uppbyggda murar och plank så är trädgårdssidan helt utan insyn. Poolen har balja av stål och värms upp genom värmepump. På framsida finner vi ännu en uteplats samt garage med förråd och biluppställningsplats. Trädgården har sol hela dagen och kvällen.

UTGÅNGSPRIS

7 195 000 SEK


Kontakta mäklaren för visning

Alexander Persson


alexander@3etage.se
Direkt 0735-179331
SMS: 0735-179331


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta
EKONOMI

Taxeringsvärde 3 646 000 kr
Byggnadsvärde 2 667 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 7 195 000 kr
Pantbrev (4 st) 9 430 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 1 ½ plan med platta på mark
Boarea 170 m2
Tomtareal 681 m2
Rum 6
Byggår 2007
Energiklass C
Bredband Fiber
Tv Fiber

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 5 000 kr/år
Värme 16 000 kr/år
Renhållning 2 800 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 5 000 kr/år
Hemförsäkring 0 kr/år
Sotning 0 kr/år
Totalt 28 800 kr/årBYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Puts
Grund Betong/Platta
Stomme Lättbetong
Bjälklag Trä
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Mekanisk frånluft
Hängrännor Zink
Fönster 2-glasfönster isoler
Murstock Betong
FASTIGHETSBETECKNING
Libbstickan 5

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 681 m² (friköpt). Trevligt anlagd tomt med fina stenarbeten, plnateringa, gångar och poolområde. Poolen värms dessutom upp av värmepump.

UTEPLATS
Gott om uteplatser. Precis vid skjutdörrarna finner vi en naturlig plats för matbord. Denna del har en betongplatta på mark. Pergulan erbjuder trevlig häng samt har man bra avdelningar för solsängar. Även framsida erbjuder en mindre utaplats.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Boarea: 170kvm

Sovrum: 4

Rum: 6Beskrivning: ENTRÉPLANEntré/Hall Praktisk hall som tar hand om gästerna genom avhängning av ytterkläder. Ett snyggt kalkstensgolv från indien löper genom hallen och köket. En extra bred fog förhöjer känslan. Släta och ljusa väggar som nyligen målades om. Hallen erbjuder även förvaring genom större förråd.Badrum Mörkgrå klinker med ljus mosaik på väggar. Erbjuder dusch, toalett och vask med förvaring. Bekväm golvvärme samt spotts i tak. (2007)Grovkök/Tvättavdelning Här finner vi även grovköksingång. Samma snygga kalksten som vid entré och kök. Förutom tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna) så finner vi arbetsbänk med vask, överliggande mosaikkakel, bra skåpsförvaring samt huset teknikavdelning här. (2007)Kök Inredningen går i vitt och kommer från Vedum . Snygg tunn arbetsbänk med aluminiumkant med överliggande mosaikkakel. Maskinpark genom induktionshäll (Electrolux -18), fläkt (Electrolux), kyl & frys (Electrolux) och diskmaskin (Asko 2018) samt inbyggd ugn och Micro. Samma snygga kalkstens golv och en trevlig matplats för 6 personer. Avdelningen målades nyligen om.Vardagsrum/Matplats Stor social avdelning med trevlig kontakt med såväl kök som utemiljö. På golvet vilar ett målat brädgolv av ask och alla väggar är nyligen målade. Planeringen erbjuder såväl stor matplats som soffgrupp. Stora fönsterpartier tillsammans med fasta ljusinsläpp skapar ljus, rymd och dynamik.OVANPLANAllrum Nås direkt efter trappen. Öppet upp i nock med stora fönsterpartier skapar en riktigt trevlig avdelning som är perfekt som TV avdelning eller hemmakontor. Genom hela ovanplan löper ett vitoljat brädgolv av ask. Nyligen målades alla ytskikt och snickerier om.Sovrum 1, 2 & 3 Två av sovrummen placeras på ena gaveln och är av liknande storlek. Samma brädgolv som i resterande delar av ovanplan och nymålade ytskikt samt snickerier. Båda dessa rum erbjuder förvaring genom garderober. På andra gaveln ligger ett mindre rum som passar perfekt för den minsta eller gästen. Även denna del är nyligen ommålad.Master Bedroom Smart planerad för att få plats med största sängen. Samma snygga golv och nyligen målade ytskikt. Här erbjuds även bra förvaring genom garderober. Från detta rum nås även ovanplans badrum.Badrum Riktigt snyggt badrum som renoverades 2017. På golvet vilar ett exklusivt golv av granitkeramik. Inredningen kommer från Miller och är även den riktigt snygg. Här finner vi både badkar och dusch samt nås badrummet från både allrum och Master Bedroom.Utemiljö Trädgården är riktigt fint planerad med planteringar, altaner, grusgångar och stenarbeten. Med huset placering samt uppbyggda murar och plank så är trädgårdssidan helt utan insyn. Poolen har balja av stål och värms upp genom värmepump. På framsida finner vi ännu en uteplats samt garage med förråd och biluppställningsplats. Trädgården har sol hela dagen och kvällen.

Byggnadsår: 2007


Uppvärmning: Frånluftsvärmepump


Grund: Betong/Platta

Stomme: Lättbetong

Bjälklag: Trä

Fasad: Puts

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Zink

Fönster: 2-glasfönster isoler

Ventilation: Mekanisk frånluft
ENTRÉPLAN

Entré/Hall
Praktisk hall som tar hand om gästerna genom avhängning av ytterkläder. Ett snyggt kalkstensgolv från indien löper genom hallen och köket. En extra bred fog förhöjer känslan. Släta och ljusa väggar som nyligen målades om. Hallen erbjuder även förvaring genom större förråd.

Badrum
Mörkgrå klinker med ljus mosaik på väggar. Erbjuder dusch, toalett och vask med förvaring. Bekväm golvvärme samt spotts i tak. (2007)

Grovkök/Tvättavdelning
Här finner vi även grovköksingång. Samma snygga kalksten som vid entré och kök. Förutom tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna) så finner vi arbetsbänk med vask, överliggande mosaikkakel, bra skåpsförvaring samt huset teknikavdelning här. (2007)

Kök
Inredningen går i vitt och kommer från Vedum . Snygg tunn arbetsbänk med aluminiumkant med överliggande mosaikkakel. Maskinpark genom induktionshäll (Electrolux -18), fläkt (Electrolux), kyl & frys (Electrolux) och diskmaskin (Asko 2018) samt inbyggd ugn och Micro. Samma snygga kalkstens golv och en trevlig matplats för 6 personer. Avdelningen målades nyligen om.

Vardagsrum/Matplats
Stor social avdelning med trevlig kontakt med såväl kök som utemiljö. På golvet vilar ett målat brädgolv av ask och alla väggar är nyligen målade. Planeringen erbjuder såväl stor matplats som soffgrupp. Stora fönsterpartier tillsammans med fasta ljusinsläpp skapar ljus, rymd och dynamik.

OVANPLAN

Allrum
Nås direkt efter trappen. Öppet upp i nock med stora fönsterpartier skapar en riktigt trevlig avdelning som är perfekt som TV avdelning eller hemmakontor. Genom hela ovanplan löper ett vitoljat brädgolv av ask. Nyligen målades alla ytskikt och snickerier om.

Sovrum 1, 2 & 3
Två av sovrummen placeras på ena gaveln och är av liknande storlek. Samma brädgolv som i resterande delar av ovanplan och nymålade ytskikt samt snickerier. Båda dessa rum erbjuder förvaring genom garderober. På andra gaveln ligger ett mindre rum som passar perfekt för den minsta eller gästen. Även denna del är nyligen ommålad.

Master Bedroom
Smart planerad för att få plats med största sängen. Samma snygga golv och nyligen målade ytskikt. Här erbjuds även bra förvaring genom garderober. Från detta rum nås även ovanplans badrum.

Badrum
Riktigt snyggt badrum som renoverades 2017. På golvet vilar ett exklusivt golv av granitkeramik. Inredningen kommer från Miller och är även den riktigt snygg. Här finner vi både badkar och dusch samt nås badrummet från både allrum och Master Bedroom.

Utemiljö
Trädgården är riktigt fint planerad med planteringar, altaner, grusgångar och stenarbeten. Med huset placering samt uppbyggda murar och plank så är trädgårdssidan helt utan insyn. Poolen har balja av stål och värms upp genom värmepump. På framsida finner vi ännu en uteplats samt garage med förråd och biluppställningsplats. Trädgården har sol hela dagen och kvällen.

SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top