042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30

BILDER

Halalid 16

Tågaborg, Helsingborg

Vackert stenhus från början av förra seklet. Huset har senare år genomgått större renoveringar och är idag i väldigt bra skick.

Välkommen till Halalid 16 och detta fantastiska stenhus som med sitt skick, storlek och utformning är det utmärkta hemmet för familjen med krav på hur och var de vill bo. De senare åren har bostaden genomgått väldigt stora renoveringar då man i stort sett gjort vid alla ytskikt, invändigt som utvändigt. Den vackra sten längan är placerad i gatuläge vilket ger en skyddad trädgård med gott om plats till framtida uteplatser. Framsida erbjuder även bra biluppställningsplatser samt ett mindre garage. Väl genom entré nås vi av ett pampigt trapphus/hall. Denna del erbjuder även gästtoalett som dessutom är utrustat med dusch. Nedanplan erbjuder även ett generöst kontor som även kan nyttjas som sovrum om man så vill. Därefter nås tre riktigt trevliga rum i fil. Detta är verkligen bostadens hjärta, fullproppat med trevliga detaljer och självklart högt i tak. Alla rummen vetter mot väster viket ger ett trevligt ljus som dessutom förstärks av det faktum att tomten sluttar och man därmed befinner sig en bra bit ovan mark. Det första och större av rummen samt det mellersta rummet är självklara sociala avdelningar. Genomgående fiskbensparkett, eldstad och vackra takutsmyckningar är trevliga attribut. Slutligen nås kök med tillhörande matplats. Även denna del ger ett pampigt intryck och förutom ett trevligt kök så har man plats till det största av matbord som inbjuder till trevliga middagsbjudningar. Härifrån nås även trädgården där man dessutom får plats till en stor altan i direkt anslutning till kök, Huset är stort så vi fortsätter upp till ovanplan. Ägare har låtit slå ut till nock för att på så sätt skapa en imponerande takhöjd och dessutom få fram charmiga detaljer såsom synliga han och stödbensbjälkar. Direkt när vi kommit upp tar allrummet emot oss. Här ryms det gott om möblering och självklara valet bör vara att använda det som TV-avdelning. Därefter finner vi tre lik stora sovrum som alla placeras åt väster med trevlig utsikt mot sund och Danmark. Dessa tre sovrum delar i sin tur på ett lyxigt badrum samt toalett. På södergaveln nås därefter "master bedroom" som planerats som en egen "en suite" avdelning. Förutom det största av sovrum så hittas även en egen dressing avdelning samt ett riktigt fint badrum. Här finner vi även utgång till balkongen som har en mycket fin utsikt över Tågaborg och sundet, helt enkelt en perfekt vuxenavdelning. Slutligen nås källaren. Denna del av bostaden erbjuder imponerande takhöjd och gott om extra ytor. Ett riktigt stort allrum tillsammans med ännu ett fint badrum varas med en gigantisk tvättavdelning och stora förrådsutrymmen. Helt enkelt ett perfekt extraplan för den stora familjen.

Sammantaget en bostad som håller genomgående högsta standard. Förutom att man slipper ge sig på de stora renoveringarna så njuter man här även av den pampiga byggnadsstil som erbjöds Tågaborgs invånare i början av förra seklet. Varmt välkommen att boka visning med oss!

VISA BESKRIVNING
ENTRÉPLAN

Hall/Entré
Stor och rymlig hall där vi även finner en fint snickrad trapp till både ovan och källarplan. Praktisk och snygg marockansk klinker på golv samt putsade väggar.

Badrum
Entréplans gäst W/C som även fungerar som badrum. Snyggt helkalat utrymme med dusch, toalett, vask, infällda spotts samt golvvärme.

Kontor/Sovrum
Bra extra utrymme som passar perfekt som kontor eller sovrum. Parkett på golv samt putsade väggar.

Salong
Riktigt stort rum med häftiga detaljer bevarade. Härifrån har man fri sikt ner mot kök och allrum då detta är det första rummet av tre. Dessutom placeras våningsplanet på bra höjd ovan trädgård vilket ger fint ljus. Fiskbensparkett på golv, putsade väggar och högt i tak.

Salong
Ännu en social avdelning. I denna del njuter vi även av eldstaden. Fiskbensparkett på golv och putsad väggar.

Kök/Matrum
Riktigt fint hörnläge som ger ett trevligt ljus samt öppet mellan kök och matplats. Denna trevliga lösning är perfekt för den som sätter värde på stora middagsbjudningar då matplatsen är till för det största av matbord och kök vinklat med en trevlig köks halvö. Köket erbjuder bra förvaring genom inredningen. Stenskivan är helt i granit och vitvaror följer genom infälld ugn och m icro, diskmaskin, induktionshäll samt kyl och frys. Från denna del nås även trädgården och den perfekta platsen för altan torde vara här då man på en sådan uteplats njuter av både söder och västerläge. Fiskbensparkett på golv och putsade väggar.

OVANPLAN
Efter trapp kommer man direkt upp till allrummet. Denna del passar perfekt för soffgrupp och TV avdelning. Ägaren har låtit slå upp i nock samt finner vi trevliga takfönster för ljusinsläpp. Han och stödbensbjälkar är synliga vilket ger karaktär. Behandlade brädgolv på golv samt slätspcklade väggar.

Sovrum 1, 2 och 3
Lik stora sovrum med trevlig utsikt ner mot sundet och Danmark. Dessa rum passar perfekt för ungdomarna eller barnen. Alla är utrustade med förvaring genom garderober och på golv finner vi samma genomgående brädgolv. Synliga stödbensbjälkar är ett charmigt inslag som återkommer genom hela planet. Väggar är slät spacklade och målade samt är det isolerat mellan alla rum för ljudets skull.


Badrum
De tre mindre sovrummen delar på ett badrum samt en toalett. Badrummet är helkaklat med fina material. Utrustning genom vask med förvaring, samt badkar. Infällda spotts och golvvärme.

Toalett
Mindre toalett med klinker på golv och i övrigt vidgjorda ytskikt. Toalett och vask följer.

Master Bedroom
Egen "en suite" avdelning. Stort sovrum som förutom att det rymmer stor säng även får plats med mindre soffgrupp. Egen dressing avdelning med gott om förvaring. I denna del finner vi även ett riktigt fint badrum. Samma brädgolv som resterande delar av planet samt samma trevliga detaljer med bjälkar och slätspacklade ytskikt. Balkongen placeras på södergavel och är en trevlig plats att hänga på under soliga dagar.

Badrum
Riktigt fint och helkaklat badrum som förutom golvvärme även erbjuder en större dusch, dubbelvask med förvaring samt toalett. Inredning från Vedum och specialanpassade glas till duschavdelningen.

KÄLLARPLAN

Allrum/Biorum
Större avdelning som passar perfekt som allrum, gym, tv-rum eller för annan användning. Klinker på golv, bra takhöjd och putsade väggar samt golvvärme. Används idag som bio rum.

Badrum
Exklusiv italiensk kakel och klinker med påkostad inredning.. Utrustat med dusch, toalett samt vask med förvaring. Dessutom golvvärme.


Tvättstuga
En riktigt stor tvättstuga med gott om arbetsbänk, bra förvaring samt vask, tvättmaskin och tork. Klinker på golv och putsade väggar.


Förråd/Snickeri/Hobbyrum
Källaren erbjuder diverse utrymmen till förvaring eller annan användning.

Trädgård
Huset placeras långt ut mot gatan i slutningstomt. Detta gör att trädgården är både skyddad från blåst och insyn. Bästa plats för en upphöjd altan borde vara vid köket, detta hade gjort denna del till en given plats att tillbringa sommarkvällar på med familj och vänner. På framsida finns det biluppställningsplats samt ett mindre garage.UTGÅNGSPRIS

12 500 000 SEK


Kontakta mäklaren för visning

Alexander Persson


alexander@3etage.se
Direkt 042-3003031
SMS: 0735-179331


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta

DOKUMENT.

EKONOMI

Taxeringsvärde 6 706 000 kr
Byggnadsvärde 3 927 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 12 500 000 kr
Pantbrev (6 st) 12 665 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 1 ½ plan med källare
Boarea 240 m2
Biarea 165 m2
Tomtareal 628 m2
Rum 10
Byggår 1908
Bredband Fiber
Tv Fiber

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 8 000 kr/år
Värme 30 000 kr/år
Renhållning 2 000 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 4 000 kr/år
Hemförsäkring 6 000 kr/år
Sotning 0 kr/år
Totalt 50 000 kr/år

KOMMENTAR
Driften är beroende på individuell användning.

BYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Puts
Grund Källare
Stomme Sten
Bjälklag Trä
Uppvärmning Fjärrvärme
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Självdrag
Hängrännor Plåt
Fönster 2-glasfönster
Murstock Sten
FASTIGHETSBETECKNING
Gösen 5

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Tomtarea 628 m² (friköpt). Skyddad tomt som vetter åt söder och väster.

UTEPLATS
Gott om utrymme för uteplatser. Från köket passar det perfekt att bygga altan i bästa sydvästläge.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER


ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Renoveringar 2015
1. Övervåning
- Öppnat upp tak till nok, isolerat om alla ytterväggar och innertak med luftspalt, alla balkar och takstolar har framhävts och behandlats.
- Bredspacklat alla väggar och målat med målarfilt.
- Alla mellanväggar mellan sovrum och sovrum, samt sovrum och allrum omgjorda med isolering för ljuddämpning.
- Alla dörrar är nyinstallerade
- Breda original träplankor har framhävts genomgående på alla golvytor på ovanvåning som har slipats, behandlats och vitbetsats.
- Badrum och liten toalett tillhörande dem tre extra sovrummen har kaklats om med tätskick, nya badrumsinredningar har installerats, Hansgrohe kranar.
- Master Bedroom Dusch/Toalett har total renoverats, kaklats om med tätskick. Vedum inredning för vask och låda, special måttat duschglas. Dusch och kran från Hansgrohe.
- Garderober i Master Bedroom är i specialmått och framtagna av finsnickeri.

2. Nedreplan
- Alla väggar putsade i sto puts för att framhäva den gamla sekelskiftes känslan och målade i olika kulörer.
- Nya specialgjorda golvlistor, samt dörrfoder
- Nyinstallerad toalett med dusch, kaklat om med tätskick.
- Nya trappräcke installerats och trappa målats om.
- Hall har kaklats med marockanskt kakel.
- Gästrum/Kontor har installerats med nytt plankgolv från Kärcher

Salong 1
- Fiskbensparketten har slipats och lackats om,
- Ektak målats om i vit
- Salongsdörrar renoverade

Salong 2
- Fiskbensparketten har slipats och lackats om
- Eldstad har blivit besiktigad och servad för bruk.

Salong 3/Kök/Matsal
- Fiskbensparketten har slipats och lackats om
- Kök har flyttats från gamle pige köket som låg i sektionen där kontoret/gästrummet ligger idag
- Nytt kök med bänkskiva av granit.
- Vitvaror av hög kvalite, dubbel frys o kyl

Källarplan:
1. Ett av förråden har även vinkällare.
2. Bio rum med golvvärme
3. Tvättstuga, biorum gångar nytt kakel.
4. Nyrenoverad Spa dusch (2017/2018) italienskt kakel, dusch och kran i koppar

Genomgående i hela huset:
- Alla väggar har antingen putsats om eller bred spacklats inomhus
- Alla element i huset har bytts till nya energisnåla element
- Alla asbest ventilationsrör har bytts ut och tagits bort från huset

Utvändigt renoverat Sommar 2018
- Nytt tak, papp, läkt och takpannor byttes
- Plåtarbete omlagt genomgående på alla utomhus ytor, 5 takkupor västra sidan, 1 stor takkupa högra sidan. Två skorstenar (bytt plåt), vatten avrinning plåt har bytts genomgående på alla murar.
- Fönsterplåtar har bytts på samtliga fönster
- Nya stuprör 2018 genomgående på hela huset.
- Huset nyputsad och nymålad genomgående sommaren 2018.
- Två helt nya ekdörrar i massiv ek och isolering har satts in 2019
- Yale lås med app hantering
- Verisure Larmsystem (maximerat alla fönster och dörrar i hela huset har detektorer, 5 rörelsekameror, brand detektorer i samtliga avdelningar i huset, samt fuktmätare i kök och källare. Allt styrs och bevakas genom en app.
- Fiberkabel har dragits in i huset
- 150kvm stenläggning har gjorts framför huset, för både estetisk intryck samt plats för 3st bilar.
- Nytt cykelskjul med el uttag har byggts på trädgården (möjlighet för ladda el cyklar)

Boarea: 240kvm

Sovrum: 0

Rum: 10Beskrivning: ENTRÉPLAN Hall/Entré Stor och rymlig hall där vi även finner en fint snickrad trapp till både ovan och källarplan. Praktisk och snygg marockansk klinker på golv samt putsade väggar. Badrum Entréplans gäst W/C som även fungerar som badrum. Snyggt helkalat utrymme med dusch, toalett, vask, infällda spotts samt golvvärme. Kontor/Sovrum Bra extra utrymme som passar perfekt som kontor eller sovrum. Parkett på golv samt putsade väggar. Salong Riktigt stort rum med häftiga detaljer bevarade. Härifrån har man fri sikt ner mot kök och allrum då detta är det första rummet av tre. Dessutom placeras våningsplanet på bra höjd ovan trädgård vilket ger fint ljus. Fiskbensparkett på golv, putsade väggar och högt i tak. Salong Ännu en social avdelning. I denna del njuter vi även av eldstaden. Fiskbensparkett på golv och putsad väggar. Kök/Matrum Riktigt fint hörnläge som ger ett trevligt ljus samt öppet mellan kök och matplats. Denna trevliga lösning är perfekt för den som sätter värde på stora middagsbjudningar då matplatsen är till för det största av matbord och kök vinklat med en trevlig köks halvö. Köket erbjuder bra förvaring genom inredningen. Stenskivan är helt i granit och vitvaror följer genom infälld ugn och m icro, diskmaskin, induktionshäll samt kyl och frys. Från denna del nås även trädgården och den perfekta platsen för altan torde vara här då man på en sådan uteplats njuter av både söder och västerläge. Fiskbensparkett på golv och putsade väggar. OVANPLAN Efter trapp kommer man direkt upp till allrummet. Denna del passar perfekt för soffgrupp och TV avdelning. Ägaren har låtit slå upp i nock samt finner vi trevliga takfönster för ljusinsläpp. Han och stödbensbjälkar är synliga vilket ger karaktär. Behandlade brädgolv på golv samt slätspcklade väggar. Sovrum 1, 2 och 3 Lik stora sovrum med trevlig utsikt ner mot sundet och Danmark. Dessa rum passar perfekt för ungdomarna eller barnen. Alla är utrustade med förvaring genom garderober och på golv finner vi samma genomgående brädgolv. Synliga stödbensbjälkar är ett charmigt inslag som återkommer genom hela planet. Väggar är slät spacklade och målade samt är det isolerat mellan alla rum för ljudets skull. Badrum De tre mindre sovrummen delar på ett badrum samt en toalett. Badrummet är helkaklat med fina material. Utrustning genom vask med förvaring, samt badkar. Infällda spotts och golvvärme. Toalett Mindre toalett med klinker på golv och i övrigt vidgjorda ytskikt. Toalett och vask följer. Master Bedroom Egen "en suite" avdelning. Stort sovrum som förutom att det rymmer stor säng även får plats med mindre soffgrupp. Egen dressing avdelning med gott om förvaring. I denna del finner vi även ett riktigt fint badrum. Samma brädgolv som resterande delar av planet samt samma trevliga detaljer med bjälkar och slätspacklade ytskikt. Balkongen placeras på södergavel och är en trevlig plats att hänga på under soliga dagar. Badrum Riktigt fint och helkaklat badrum som förutom golvvärme även erbjuder en större dusch, dubbelvask med förvaring samt toalett. Inredning från Vedum och specialanpassade glas till duschavdelningen. KÄLLARPLAN Allrum/Biorum Större avdelning som passar perfekt som allrum, gym, tv-rum eller för annan användning. Klinker på golv, bra takhöjd och putsade väggar samt golvvärme. Används idag som bio rum. Badrum Exklusiv italiensk kakel och klinker med påkostad inredning.. Utrustat med dusch, toalett samt vask med förvaring. Dessutom golvvärme. Tvättstuga En riktigt stor tvättstuga med gott om arbetsbänk, bra förvaring samt vask, tvättmaskin och tork. Klinker på golv och putsade väggar. Förråd/Snickeri/Hobbyrum Källaren erbjuder diverse utrymmen till förvaring eller annan användning. Trädgård Huset placeras långt ut mot gatan i slutningstomt. Detta gör att trädgården är både skyddad från blåst och insyn. Bästa plats för en upphöjd altan borde vara vid köket, detta hade gjort denna del till en given plats att tillbringa sommarkvällar på med familj och vänner. På framsida finns det biluppställningsplats samt ett mindre garage.

Byggnadsår: 1908


Uppvärmning: Fjärrvärme


Grund: Källare

Stomme: Sten

Bjälklag: Trä

Fasad: Puts

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Plåt

Fönster: 2-glasfönster

Ventilation: Självdrag
ENTRÉPLAN

Hall/Entré
Stor och rymlig hall där vi även finner en fint snickrad trapp till både ovan och källarplan. Praktisk och snygg marockansk klinker på golv samt putsade väggar.

Badrum
Entréplans gäst W/C som även fungerar som badrum. Snyggt helkalat utrymme med dusch, toalett, vask, infällda spotts samt golvvärme.

Kontor/Sovrum
Bra extra utrymme som passar perfekt som kontor eller sovrum. Parkett på golv samt putsade väggar.

Salong
Riktigt stort rum med häftiga detaljer bevarade. Härifrån har man fri sikt ner mot kök och allrum då detta är det första rummet av tre. Dessutom placeras våningsplanet på bra höjd ovan trädgård vilket ger fint ljus. Fiskbensparkett på golv, putsade väggar och högt i tak.

Salong
Ännu en social avdelning. I denna del njuter vi även av eldstaden. Fiskbensparkett på golv och putsad väggar.

Kök/Matrum
Riktigt fint hörnläge som ger ett trevligt ljus samt öppet mellan kök och matplats. Denna trevliga lösning är perfekt för den som sätter värde på stora middagsbjudningar då matplatsen är till för det största av matbord och kök vinklat med en trevlig köks halvö. Köket erbjuder bra förvaring genom inredningen. Stenskivan är helt i granit och vitvaror följer genom infälld ugn och m icro, diskmaskin, induktionshäll samt kyl och frys. Från denna del nås även trädgården och den perfekta platsen för altan torde vara här då man på en sådan uteplats njuter av både söder och västerläge. Fiskbensparkett på golv och putsade väggar.

OVANPLAN
Efter trapp kommer man direkt upp till allrummet. Denna del passar perfekt för soffgrupp och TV avdelning. Ägaren har låtit slå upp i nock samt finner vi trevliga takfönster för ljusinsläpp. Han och stödbensbjälkar är synliga vilket ger karaktär. Behandlade brädgolv på golv samt slätspcklade väggar.

Sovrum 1, 2 och 3
Lik stora sovrum med trevlig utsikt ner mot sundet och Danmark. Dessa rum passar perfekt för ungdomarna eller barnen. Alla är utrustade med förvaring genom garderober och på golv finner vi samma genomgående brädgolv. Synliga stödbensbjälkar är ett charmigt inslag som återkommer genom hela planet. Väggar är slät spacklade och målade samt är det isolerat mellan alla rum för ljudets skull.


Badrum
De tre mindre sovrummen delar på ett badrum samt en toalett. Badrummet är helkaklat med fina material. Utrustning genom vask med förvaring, samt badkar. Infällda spotts och golvvärme.

Toalett
Mindre toalett med klinker på golv och i övrigt vidgjorda ytskikt. Toalett och vask följer.

Master Bedroom
Egen "en suite" avdelning. Stort sovrum som förutom att det rymmer stor säng även får plats med mindre soffgrupp. Egen dressing avdelning med gott om förvaring. I denna del finner vi även ett riktigt fint badrum. Samma brädgolv som resterande delar av planet samt samma trevliga detaljer med bjälkar och slätspacklade ytskikt. Balkongen placeras på södergavel och är en trevlig plats att hänga på under soliga dagar.

Badrum
Riktigt fint och helkaklat badrum som förutom golvvärme även erbjuder en större dusch, dubbelvask med förvaring samt toalett. Inredning från Vedum och specialanpassade glas till duschavdelningen.

KÄLLARPLAN

Allrum/Biorum
Större avdelning som passar perfekt som allrum, gym, tv-rum eller för annan användning. Klinker på golv, bra takhöjd och putsade väggar samt golvvärme. Används idag som bio rum.

Badrum
Exklusiv italiensk kakel och klinker med påkostad inredning.. Utrustat med dusch, toalett samt vask med förvaring. Dessutom golvvärme.


Tvättstuga
En riktigt stor tvättstuga med gott om arbetsbänk, bra förvaring samt vask, tvättmaskin och tork. Klinker på golv och putsade väggar.


Förråd/Snickeri/Hobbyrum
Källaren erbjuder diverse utrymmen till förvaring eller annan användning.

Trädgård
Huset placeras långt ut mot gatan i slutningstomt. Detta gör att trädgården är både skyddad från blåst och insyn. Bästa plats för en upphöjd altan borde vara vid köket, detta hade gjort denna del till en given plats att tillbringa sommarkvällar på med familj och vänner. På framsida finns det biluppställningsplats samt ett mindre garage.SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top