042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30
Lördag
16/11

11:00 - 11:30

Anmälan krävs:
Kontakta Alexander Persson, alexander@3etage.se, 0735-179331


BILDER

Bokgatan 6

Ödåkra, Ödåkra

I gränslanden mellan stad och lantlig idyll finns nu chansen att förverkliga sitt nya drömboende. Enorm potential i detta stora stenhus med mkt charm!

På nästan hemligt läge, där Ödåkra möter lantlig idyll, så finner vi detta trevliga hem som med nästa ägares hand kan utvecklas till ett av Ödåkras häftigaste boende. En rejäl tomt omgärdar huset med uppvuxna häckar och stora ytor för exempelvis pool eller uteplatser. Det ostörda läget med, med skog och fält som granne, är lika unikt som det är rogivande. Dessutom erbjuds ett dubbelgarage för den motorintresserade. Huset är i grunden från 1930 men lät byggas ut 1988. Samma släkt har ägt fastigheten i alla tider och den har löpande underhållits vilket gör att stora delar av bostaden har ett gott grundskick. Med sina 180 m2 samt rejäla källare så ryms den stora familjen. Planlösningen skapar dessutom bra möjligheter för alternativa lösningar. Entrésidan placeras i den äldre delen. Härifrån nås dubbla rum/salonger direkt åt höger. Här finns det förstås möjlighet att planera om för sovrum eller dylikt. Åt vänster nås dels kök samt större vardagsrum. Här öppnar man lämpligtvis upp mellan avdelningarna (se alternativ planlösning) för att skapa en luftigare planlösning. Kök och vardagsrum har dessutom trevlig kontakt med en rejäl och inbyggd altan som placeras i soligt västerläge. Sammantaget har denna del av huset väldigt stor potential. Nedanplan erbjuder även ett bra badrum Centralt placerade trappen tar oss till ovanplan. Idag har ägarna valt att här ha ett större vardagsrum samt sovrum. Självklart kan man med enkelhet bygga två sovrum till samt fortsatt ha kvar ett mindre allrum. (se alternativa planlösningar). Förutom detta så erbjuds ett bra badrum på övre plan. Slutligen nås källaren. Idag fungerar den som tvättavdelning samt till förvaring. För att uppnå dagens krav på standard så kommer man behöva göra vissa åtgärder vad gäller dränering exempelvis. I stora delar finns det i alla fall stora möjligheter med bra takhöjd och rejäla ytor.

Sammantaget en möjlighet utöver det vanliga. Med läget vid stadens slut så bor man lugnt och lantligt men ändå nära allt. Kommunen har dessutom beslutat att bygga en ny tillfatsväg till området för att på ett bättre vis integrera det med Ödåkra. Huset är förbesiktigat och försäkrat, protokoll kan skickas vid intresse. Varmt välkommen att boka visning med Alexander Persson.

VISA BESKRIVNING
ENTRÉPLAN

Entré/Hall
En inre större hall och en farstudel precis vid entré. I den inre delen delar trappan på ett smart vi av mot vardagsrummet. Laminat på golv.

Salongerna
Dubbla rum som kan delas för andra ändamål. Denna del placeras i originalbyggnaden från 1930. Härifrån nås även källaren. Laminat på golv.

Vardagsrum
Stor avdelning med gott om plats till ändamålen. Samma laminat som i övriga delar. Med tanke på kökets placering så finns det stora möjligheter att här öppna upp planlösningen mot köket för att skapa en öppen och luftig disposition. Härifrån nås även den inbyggda altanen.

Kök
Stilrent och fint kök. Inredningen kommer från IKEA (-15) och går i vitt med mörk bänk samt kaklade ytor ovan. Maskinpark genom kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn. Här placers även en matplats för ca 6 personer. Ljus laminat på golv och trevlig access till den inbyggda altanen.

Inbyggd altan
Riktigt fin altan som är rejält byggd med murade valv och klinker på golv. Fungerar som ett extra vardagsrum under stora delar av året. Härifrån nås trädgården och ytterligare uteplatser. Placeras i västerläge.

Badrum
Helkaklat badrum från från 2006. Kommod, toalett och duschavdelning.

OVANPLAN

Allrum/Vardagsrum
Stor del av ovanvåning består av vardagsrummet men är planerat för att kunna bli 2 sovrum till samt ett allrum. Idag placeras heltäckande matta på golv, panel på väggar samt gott om ljusinsläpp genom fönster.

Badrum
Renoverades 2016 och är av enklare standard med plastmatta och våtrumstapeter. Tvättkommod, toalett och dusch erbjuds.

Sovrum
Stort sovrum som dessutom har en stor klädkammare som löser förvaringen på ett utmärkt vis. Heltäckande matta samt en utgång till eventuell framtida altan.

KÄLLARPLAN
Stora ytor varav nyare delen med bra takhöjd. Denna delen dränerades 1988 medan den äldre delen ej är dränerad. Idag finner vi tvättavdelning här men i framtiden kan man med rumsindelningen skapa trevliga samvaro ytor här.

TRÄDGÅRD
Stor trädgård med plats till allt som man kan tänkas vilja ha såsom pergola, pool, uteplatser osv. Idag omgärdas den till stor del av häckar. På baksida finner vi en äldre lösdrift för mindre hästar . Ut mot gatan placeras ett rejält dubbelgarage. Kringliggande fält har stått osådda i år vilket gör att de ej beväxts. Till nästa år kommer man kunna njuta av åkerfälten tillsammans med bakomliggande skogsdungar.
UTGÅNGSPRIS

3 495 000 SEK


Budgivning pågår

Alexander Persson


alexander@3etage.se
Direkt 0735-179331
SMS: 0735-179331


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta
EKONOMI

Taxeringsvärde 2 211 000 kr
Byggnadsvärde 1 593 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 3 495 000 kr
Pantbrev (14 st) 4 520 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 1 ½ plan med källare
Boarea 180 m2
Biarea 100 m2
Tomtareal 1547 m2
Rum 5
Byggår 1930/1988
Energiklass D
Bredband Fiber
Tv Fiber

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 6 000 kr/år
Värme 20 000 kr/år
Renhållning 3 000 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 4 000 kr/år
Hemförsäkring 4 000 kr/år
Sotning 0 kr/år
Totalt 37 000 kr/år

KOMMENTAR
Driftkostnaden är individuell utifrån personlig användning.

BYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Tegel/Lättbetong
Grund Källare
Stomme Sten
Bjälklag Trä
Uppvärmning Luft/Vatten
Takbeklädnad Betongpannor
Ventilation Självdrag/Mekanisk frånluft
Hängrännor Målad plåt
Fönster 2 & 3-glasfönster
FASTIGHETSBETECKNING
Kajan 1

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Stor toms som till stora delar är avgränsad med fin häck. Lantligt placerad mellan skogsdungar och öppna fält.

UTEPLATS
Flertalet uteplatser samt stor inbyggd altan.

UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Stort dubbelgarage samt en lösdrift för hästar.

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
1988 byggdes huset till så stora delar av grundskicket är från då såsom stommar, fönster, tak, källarutformning & dränering, plåtarbetes, altan osv. Senare år har badrum samt kök renoverats.
-Byggt till 1988
-Nytt tak 1988
-Papp på uterum bytt 2014
-Badrum renoverat på ovanvåning 2016
-Badrum på entréplan renoverat 2006
-1988 ny dränering runt tillbyggnad
-Kök renoverat 2015
-Installerat värmepump 2009

Budgivning pågår

Boarea: 180kvm

Sovrum: 2

Rum: 5Beskrivning: ENTRÉPLANEntré/Hall En inre större hall och en farstudel precis vid entré. I den inre delen delar trappan på ett smart vi av mot vardagsrummet. Laminat på golv.Salongerna Dubbla rum som kan delas för andra ändamål. Denna del placeras i originalbyggnaden från 1930. Härifrån nås även källaren. Laminat på golv.Vardagsrum Stor avdelning med gott om plats till ändamålen. Samma laminat som i övriga delar. Med tanke på kökets placering så finns det stora möjligheter att här öppna upp planlösningen mot köket för att skapa en öppen och luftig disposition. Härifrån nås även den inbyggda altanen.Kök Stilrent och fint kök. Inredningen kommer från IKEA (-15) och går i vitt med mörk bänk samt kaklade ytor ovan. Maskinpark genom kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn. Här placers även en matplats för ca 6 personer. Ljus laminat på golv och trevlig access till den inbyggda altanen.Inbyggd altan Riktigt fin altan som är rejält byggd med murade valv och klinker på golv. Fungerar som ett extra vardagsrum under stora delar av året. Härifrån nås trädgården och ytterligare uteplatser. Placeras i västerläge.Badrum Helkaklat badrum från från 2006. Kommod, toalett och duschavdelning.OVANPLANAllrum/Vardagsrum Stor del av ovanvåning består av vardagsrummet men är planerat för att kunna bli 2 sovrum till samt ett allrum. Idag placeras heltäckande matta på golv, panel på väggar samt gott om ljusinsläpp genom fönster.Badrum Renoverades 2016 och är av enklare standard med plastmatta och våtrumstapeter. Tvättkommod, toalett och dusch erbjuds.Sovrum Stort sovrum som dessutom har en stor klädkammare som löser förvaringen på ett utmärkt vis. Heltäckande matta samt en utgång till eventuell framtida altan.KÄLLARPLAN Stora ytor varav nyare delen med bra takhöjd. Denna delen dränerades 1988 medan den äldre delen ej är dränerad. Idag finner vi tvättavdelning här men i framtiden kan man med rumsindelningen skapa trevliga samvaro ytor här.TRÄDGÅRD Stor trädgård med plats till allt som man kan tänkas vilja ha såsom pergola, pool, uteplatser osv. Idag omgärdas den till stor del av häckar. På baksida finner vi en äldre lösdrift för mindre hästar . Ut mot gatan placeras ett rejält dubbelgarage. Kringliggande fält har stått osådda i år vilket gör att de ej beväxts. Till nästa år kommer man kunna njuta av åkerfälten tillsammans med bakomliggande skogsdungar.

Byggnadsår: 1930/1988


Uppvärmning: Luft/Vatten


Grund: Källare

Stomme: Sten

Bjälklag: Trä

Fasad: Tegel/Lättbetong

Takbeklädnad: Betongpannor

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Målad plåt

Fönster: 2 & 3-glasfönster

Ventilation: Självdrag/Mekanisk frånluft
ENTRÉPLAN

Entré/Hall
En inre större hall och en farstudel precis vid entré. I den inre delen delar trappan på ett smart vi av mot vardagsrummet. Laminat på golv.

Salongerna
Dubbla rum som kan delas för andra ändamål. Denna del placeras i originalbyggnaden från 1930. Härifrån nås även källaren. Laminat på golv.

Vardagsrum
Stor avdelning med gott om plats till ändamålen. Samma laminat som i övriga delar. Med tanke på kökets placering så finns det stora möjligheter att här öppna upp planlösningen mot köket för att skapa en öppen och luftig disposition. Härifrån nås även den inbyggda altanen.

Kök
Stilrent och fint kök. Inredningen kommer från IKEA (-15) och går i vitt med mörk bänk samt kaklade ytor ovan. Maskinpark genom kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och inbyggd ugn. Här placers även en matplats för ca 6 personer. Ljus laminat på golv och trevlig access till den inbyggda altanen.

Inbyggd altan
Riktigt fin altan som är rejält byggd med murade valv och klinker på golv. Fungerar som ett extra vardagsrum under stora delar av året. Härifrån nås trädgården och ytterligare uteplatser. Placeras i västerläge.

Badrum
Helkaklat badrum från från 2006. Kommod, toalett och duschavdelning.

OVANPLAN

Allrum/Vardagsrum
Stor del av ovanvåning består av vardagsrummet men är planerat för att kunna bli 2 sovrum till samt ett allrum. Idag placeras heltäckande matta på golv, panel på väggar samt gott om ljusinsläpp genom fönster.

Badrum
Renoverades 2016 och är av enklare standard med plastmatta och våtrumstapeter. Tvättkommod, toalett och dusch erbjuds.

Sovrum
Stort sovrum som dessutom har en stor klädkammare som löser förvaringen på ett utmärkt vis. Heltäckande matta samt en utgång till eventuell framtida altan.

KÄLLARPLAN
Stora ytor varav nyare delen med bra takhöjd. Denna delen dränerades 1988 medan den äldre delen ej är dränerad. Idag finner vi tvättavdelning här men i framtiden kan man med rumsindelningen skapa trevliga samvaro ytor här.

TRÄDGÅRD
Stor trädgård med plats till allt som man kan tänkas vilja ha såsom pergola, pool, uteplatser osv. Idag omgärdas den till stor del av häckar. På baksida finner vi en äldre lösdrift för mindre hästar . Ut mot gatan placeras ett rejält dubbelgarage. Kringliggande fält har stått osådda i år vilket gör att de ej beväxts. Till nästa år kommer man kunna njuta av åkerfälten tillsammans med bakomliggande skogsdungar.
SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top