042- 300 30 30
Kullagatan 52 Helsingborg
042- 300 30 30

BILDER

Jordugglegatan 6

Mariastaden, Helsingborg

På de fina Ugglegatorna finns detta arkitektoniska och välbyggda mästerverk, Villa E, signerat den stilsäkra, erkända och renommerade arkitekten Jonas Lindvall. En av vår tids mest betydelsefulla formgivare samt fyrfaldig vinnare av "Utmärkt Svensk Form" som dessutom rönt stora framgångar även utanför landsgränsen. Han har ritat ett fåtal bostadshus och av just denna uppmärksammande husmodell finns det bara detta, som är helt anpassad i sin utformning till tomten och dess omgivning.

Här erbjuds 217 kvm av total njutning och livskvalité med tidlös och formstark elegans som riktlinjer. Påkostade materialval, genomtänkt planlösning samt fönsterplacering, fräcka och tilltalande detaljer med exempelvis "svävande väggar" ger huset karaktär och vardagslyx utöver det vanliga.
Här har inget lämnats åt slumpen.
Sen att tomtens placering är ett av de bästa i hela Mariastaden gör boendet komplett. Här bor man privat med en skogsdunge som närmsta granne och obefintlig trafikpåverkan. Husets placering på tomten är idealisk då man maximerar antalet soltimmar på bästa sätt. Ett orangeri gör att man kan nyttja den härliga utomhuskänslan tomten ger även när solsäsongen inte är på topp. Perfekt för mysiga vår-sommar-höstkvällar.
Effektfull belysning som är strategiskt placerad både utomhus samt inomhus.
Huset är putsat invändig och på hela entréplanet ligger ett stilrent kalkstensgolv och på ovanvåningen vilar ett vitoljat plankgolv av ek. Golvvärme på båda planen. Köket är smart och socialt fördelat med en köksö i det öppna vardagsrummet och dolt bakom en skjutdörr finns arbetsköket. En lösning som gjord för stora bjudningar där presentationen och upplevelsen är i fokus. Både funktionellt samt estetiskt. Den öppna planlösningen mellan matsal och vardagsrum bjuder på ca 7 meters takhöjd men med nedsänkt tak över soffdelen för en intimare känsla. En öppen gasspis som tänds med en knapptryckning pryder väggen som även där är klädd i kalksten. De stora fönsterna fungerar som tavlor över säsongens skiftningar och dessutom helt insynsskyddat.
På entréplanet finns även ett rymligt sovrum med klädkammare, badrum, tvättstuga och två entréer där huvudentrén bjuder på god dold förvaring samt ytterdörr av teak.
Via den platsbyggda trappan, med infälld belysning samt skylight-fönster, kommer vi till ett generöst allrum, tre sovrum, badrum och separat wc. Det är öppet upp till nock och via den öppna avsatsen och korridoren till master bedroom har man en läcker vy ner mot kök, matsal och vidare ut till trädgården.

Ett hus som rättfärdigar klyschan - måste ses!

VISA BESKRIVNING
ENTRÉPLAN:: Bostadens entréplan fördelar sig med; En rymlig hall innehållandes dold förvaring samt extra bred dörr i teak. Ett helkaklat badrum som specialritats med infälld belysning bakom dusch, spegel samt toalett. Inredningen kommer från JKE Design samt bänkskiva i vit kompaktlaminat. Det finns takdusch, badkar, vägghängd toalett från Duravit av Philippe Starck, handdukstork samt två rektangulära handfat i komposit/akryl. Kalksten på golvet, som återfinns på hela entréplanet samt kaklade väggar. Vidare nås sovrummet som är ca 16 kvm med fönster mot trädgården och två klädkammare. Tvättstugan har även den en teakdörr som vetter mot uppfarten. Inredningen här är även den från JKE Design och maskinparken består av tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Det finns ett tvättnedkast från badrummet på ovanvåningen som landar rakt ner i tvättstugan.
Vardagsrummet och matplatsen går i öppen planlösning och det är ett rum med enorm volym där takhöjden når som högst ca 7 meter, stora glaspartier, glasade skjutdörrar till trädgården, öppen gasspis, infälld belysning samt inbyggda högtalare. Köksön, som är ca 3 meter, innehåller; vask, ugn med pyrolys, 90cm bred induktionshäll och en majestätiskt hängande fläkt från Fjärråskupan. Inredningen här liksom i arbetsköket är från JKE Design med kompaktlaminatskivor och höga bänkskåp. Maskinparken i arbetsköket är hel kyl samt frys med ismaskin, diskmaskin, kombiugn (grill/mikro) och en 80cm bred vask i stål.

OVANVÅNING:: Via den platsbyggda trappan med skylight-fönster och infälld belysning når vi ovanvåningen med öppet upp till nock samt vitoljade ekplank i samtliga rum. Allrummet är rymligt och väldigt ljust samt med infälld belysning i taket. Det stora takfönstret öppnas med motor och det finns också inbyggda högtalare. Tre sovrum i generös storlek erbjuds där de två sovrummen i väster är ca 14 kvm med platsbyggda garderober samt fönster åt två väderstreck. Det tredje sovrummet ligger privat mot väster och skogsdungen utanför. Fönstret är lågt placerat för att man ska kunna se naturen utanför från sängen. Rymlig klädkammare med öppet upp till nock. Badrummet är delat med en separat toalett med vägghänd wc samt handfat och kalkstensgolv samt en badrumsavdelning separat med takdusch, handfat, handdukstork, platsbyggt skåp samt tvättnedkast. Kalkstensgolv även här samt kaklade väggar.

ÖVRIGT:: Det finns två förråd på tomten varav ett är isolerat och ett oisolerat. De är byggda i putsad leca med aluzinktak. Orangeriet uppfördes 2014 och det är ca 14 kvm. Stensatt uppfart med storgatsten samt infälld belysning. Centraldammsugare i huset där motorn/behållaren finns i förrådet tillsammans med gasen till spisen. Markis med automatik är installerad vid uteplatsen. Larm som ev kan tas över.

OMRÅDE:: Mariastaden & Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

UTGÅNGSPRIS

8 500 000 SEK


Kontakta mäklaren för visning

Roger Billsten


roger@3etage.se
Direkt 042-3003033
SMS: 0735-179333


FAKTA

Villa
Rum
Visa alla fakta
EKONOMI

Taxeringsvärde 4 208 000 kr
Byggnadsvärde 3 240 000 kr
Fastställt 2018
Kod 220, Småhusenhet, bebyggd
Utgångspris 8 500 000 kr
Pantbrev (2 st) 12 000 000 krINFORMATION

Byggnadstyp 2 plan
Boarea 217 m2
Biarea 3 m2
Tomtareal 649 m2
Rum 6
Byggår 2010
Energiklass E
Bredband Stadsnätet
Tv Stadsnätet

KOMMENTAR
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Typ Villa

DRIFTKOSTNAD

Hushållsström 18 228 kr/år
Värme 11 728 kr/år
Renhållning 3 324 kr/år
Samfällighetsavgift 0 kr/år
Vatten 3 360 kr/år
Hemförsäkring 0 kr/år
Sotning 0 kr/år
Totalt 36 640 kr/årBYGGNADSSÄTT

Vatten & Avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Fasad Puts
Grund Betongplatta
Stomme Lecablock, murad
Bjälklag Betong
Uppvärmning Fjärrvärme med värmeåtervinning av frånluft
Takbeklädnad Bandtäckt plåt, röd
Ventilation Mekanisk med värmeåtervinning.
Hängrännor Rheinzink
Fönster 2+1-glas & 3-glas, aluminium
FASTIGHETSBETECKNING
Regnmolnet 5

BOSTADSRÄTTSFÖRENING
TV / INTERNETANSLUTNING


BILPLATS


ENERGIPRESTANDA
kWh

TOMT
Privat tomt med plank mot gata, trädäck i kärnfuru, stenbelagda ytor och uppväxta planteringar.

UTEPLATS


UTEPLATS/BALKONG


BILPLATS


ÖVRIGA BYGGNADER
Två förrådsbyggnader samt ett orangerie

ÖVRIGT


RENOVERINGAR
Ommålning fasad 2020Boarea: 217kvm

Sovrum: 4

Rum: 6Beskrivning: ENTRÉPLAN:: Bostadens entréplan fördelar sig med; En rymlig hall innehållandes dold förvaring samt extra bred dörr i teak. Ett helkaklat badrum som specialritats med infälld belysning bakom dusch, spegel samt toalett. Inredningen kommer från JKE Design samt bänkskiva i vit kompaktlaminat. Det finns takdusch, badkar, vägghängd toalett från Duravit av Philippe Starck, handdukstork samt två rektangulära handfat i komposit/akryl. Kalksten på golvet, som återfinns på hela entréplanet samt kaklade väggar. Vidare nås sovrummet som är ca 16 kvm med fönster mot trädgården och två klädkammare. Tvättstugan har även den en teakdörr som vetter mot uppfarten. Inredningen här är även den från JKE Design och maskinparken består av tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Det finns ett tvättnedkast från badrummet på ovanvåningen som landar rakt ner i tvättstugan. Vardagsrummet och matplatsen går i öppen planlösning och det är ett rum med enorm volym där takhöjden når som högst ca 7 meter, stora glaspartier, glasade skjutdörrar till trädgården, öppen gasspis, infälld belysning samt inbyggda högtalare. Köksön, som är ca 3 meter, innehåller; vask, ugn med pyrolys, 90cm bred induktionshäll och en majestätiskt hängande fläkt från Fjärråskupan. Inredningen här liksom i arbetsköket är från JKE Design med kompaktlaminatskivor och höga bänkskåp. Maskinparken i arbetsköket är hel kyl samt frys med ismaskin, diskmaskin, kombiugn (grill/mikro) och en 80cm bred vask i stål.OVANVÅNING:: Via den platsbyggda trappan med skylight-fönster och infälld belysning når vi ovanvåningen med öppet upp till nock samt vitoljade ekplank i samtliga rum. Allrummet är rymligt och väldigt ljust samt med infälld belysning i taket. Det stora takfönstret öppnas med motor och det finns också inbyggda högtalare. Tre sovrum i generös storlek erbjuds där de två sovrummen i väster är ca 14 kvm med platsbyggda garderober samt fönster åt två väderstreck. Det tredje sovrummet ligger privat mot väster och skogsdungen utanför. Fönstret är lågt placerat för att man ska kunna se naturen utanför från sängen. Rymlig klädkammare med öppet upp till nock. Badrummet är delat med en separat toalett med vägghänd wc samt handfat och kalkstensgolv samt en badrumsavdelning separat med takdusch, handfat, handdukstork, platsbyggt skåp samt tvättnedkast. Kalkstensgolv även här samt kaklade väggar.ÖVRIGT:: Det finns två förråd på tomten varav ett är isolerat och ett oisolerat. De är byggda i putsad leca med aluzinktak. Orangeriet uppfördes 2014 och det är ca 14 kvm. Stensatt uppfart med storgatsten samt infälld belysning. Centraldammsugare i huset där motorn/behållaren finns i förrådet tillsammans med gasen till spisen. Markis med automatik är installerad vid uteplatsen. Larm som ev kan tas över.OMRÅDE:: Mariastaden & Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

Byggnadsår: 2010


Uppvärmning: Fjärrvärme med värmeåtervinning av frånluft


Grund: Betongplatta

Stomme: Lecablock, murad

Bjälklag: Betong

Fasad: Puts

Takbeklädnad: Bandtäckt plåt, röd

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Utv plåtarbeten: Rheinzink

Fönster: 2+1-glas & 3-glas, aluminium

Ventilation: Mekanisk med värmeåtervinning.
ENTRÉPLAN:: Bostadens entréplan fördelar sig med; En rymlig hall innehållandes dold förvaring samt extra bred dörr i teak. Ett helkaklat badrum som specialritats med infälld belysning bakom dusch, spegel samt toalett. Inredningen kommer från JKE Design samt bänkskiva i vit kompaktlaminat. Det finns takdusch, badkar, vägghängd toalett från Duravit av Philippe Starck, handdukstork samt två rektangulära handfat i komposit/akryl. Kalksten på golvet, som återfinns på hela entréplanet samt kaklade väggar. Vidare nås sovrummet som är ca 16 kvm med fönster mot trädgården och två klädkammare. Tvättstugan har även den en teakdörr som vetter mot uppfarten. Inredningen här är även den från JKE Design och maskinparken består av tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Det finns ett tvättnedkast från badrummet på ovanvåningen som landar rakt ner i tvättstugan.
Vardagsrummet och matplatsen går i öppen planlösning och det är ett rum med enorm volym där takhöjden når som högst ca 7 meter, stora glaspartier, glasade skjutdörrar till trädgården, öppen gasspis, infälld belysning samt inbyggda högtalare. Köksön, som är ca 3 meter, innehåller; vask, ugn med pyrolys, 90cm bred induktionshäll och en majestätiskt hängande fläkt från Fjärråskupan. Inredningen här liksom i arbetsköket är från JKE Design med kompaktlaminatskivor och höga bänkskåp. Maskinparken i arbetsköket är hel kyl samt frys med ismaskin, diskmaskin, kombiugn (grill/mikro) och en 80cm bred vask i stål.

OVANVÅNING:: Via den platsbyggda trappan med skylight-fönster och infälld belysning når vi ovanvåningen med öppet upp till nock samt vitoljade ekplank i samtliga rum. Allrummet är rymligt och väldigt ljust samt med infälld belysning i taket. Det stora takfönstret öppnas med motor och det finns också inbyggda högtalare. Tre sovrum i generös storlek erbjuds där de två sovrummen i väster är ca 14 kvm med platsbyggda garderober samt fönster åt två väderstreck. Det tredje sovrummet ligger privat mot väster och skogsdungen utanför. Fönstret är lågt placerat för att man ska kunna se naturen utanför från sängen. Rymlig klädkammare med öppet upp till nock. Badrummet är delat med en separat toalett med vägghänd wc samt handfat och kalkstensgolv samt en badrumsavdelning separat med takdusch, handfat, handdukstork, platsbyggt skåp samt tvättnedkast. Kalkstensgolv även här samt kaklade väggar.

ÖVRIGT:: Det finns två förråd på tomten varav ett är isolerat och ett oisolerat. De är byggda i putsad leca med aluzinktak. Orangeriet uppfördes 2014 och det är ca 14 kvm. Stensatt uppfart med storgatsten samt infälld belysning. Centraldammsugare i huset där motorn/behållaren finns i förrådet tillsammans med gasen till spisen. Markis med automatik är installerad vid uteplatsen. Larm som ev kan tas över.

OMRÅDE:: Mariastaden & Maria Park har en miljö med härlig blandning av gammalt och nytt i en varierande arkitektur. Ca 5 km norr om Centrum bor man i en stadsdel med både fantastisk natur samt moderna bostäder. Inom området finns flertalet förskolor, grundskola, vårdcentral, apotek, restauranger, stall, fotbollsplaner, gym samt en ICA-affär. Kommunikationerna ner till stan är goda med tät busstrafik och det finns även en tågstation, nämligen Maria Station.

SPEKULANTREGISTER

Del 1 - Nuvarande boende

Del 2 - Spekulant på

BostadsrättVillaLägenhetÖvrigt


@treetage

Top