Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 53 A

Norr

4 rok
136 kvm
5 795 000 kr
Alla bilder

Funkisdröm i mint condition

Stadens lyxigaste våning!

Nu ges möjligheten att förvärva denna smakfulla och representativa våning på attraktiva Drottninggatan 53 A! Med exklusiv finish har våningen totalrenoverats och omvandlats till ett magiskt hem med genomtänkta och påkostade detaljer utöver det vanliga, såsom en bastu och en magisk vinkyl!

Stämningen känns tidlös och stilren med ett ytterst välbefinnande. Våningen har en väldisponerad planlösning med tre generösa sällskapsrum i fil som skapar en härlig känsla av social samvaro. Här ligger en vacker fiskbensparkett samt i taket läcker stuckatur. De genomgående stora fönsterpartierna skapar ett behagligt ljus i bostaden. Köket influeras med härlig funkis-känsla kombinerat med en modern touch. Här bjuds på exklusiva vitvaror, en gedigen köksö med utsikt både över matsal, vardagsrum och även den storslagna vinkylen! Matsalen och vardagsrummet fungerar både som den perfekta mötesplatsen för trevliga middagsbjudningar som mysiga hemmakvällar. I anslutning finns balkongen, med utsikt över Drottninggatan. Våningen disponerar även över två badrum, även dessa har liksom resten av bostaden en svårslagen charm. Båda innehar dusch och det större badrummet är dessutom utrustat med en påkostad bastu i al! Utöver finns två sovrum, varav master bedroom är rymligt och innehar gott om förvaringsmöjligheter.

Drottninggatan 53 är byggt redan 1936 och är ett av få funkishus i Helsingborg. En fantastisk fastighet med mycket karaktär och vackra detaljer. En välskött förening som precis har genomgått en takrenovering samt byte av fönster i trapphus, relining är gjort -06. Dessutom tillåter föreningen Juridisk person i den mån den ej riskerar att bli oäkta. Huset är beläget på anrika Norr, endast en kort promenad från stranden, Norra hamnen och stadens puls. Här bor du även med närhet till restauranger i toppklass och med tillgång till ett brett kulturliv.

Detta är en bostad för den medvetna Helsingborgaren som värdesätter känsla och kvalité. En bostad att umgås och trivas i, tillsammans med vänner och familj. Ni är varmt välkomna att boka visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
136 kvm
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
6 144 kr/mån
Pris
5 795 000 kr utgångspris
Fastighetsmäklare
Martin Persson
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning.
Planritning

Rumsbeskrivning

Genomgående i hela bostaden ligger vacker fiskbensparkett (barnrum ligger mysig heltäckningsmatta).

ENTRÈ
Genom entrén får man en direkt anblick över barnrummet. Redan här inges känslan som präglar hela bostaden - lyx! I anslutning till entrén finns förvaringsmöjligheter i form av garderober samt det mindre badrummet.

KÖK
Vidare mot köket möts man av den pampiga vinkylen som verkligen uppfyller sitt namn - svårslagen för vinentusiasten! Centrerat i köket finns en enorm köksö, beklädd i vacker massiv sten. Stenen, som även fungerar som stänkskydd och bänkskiva, smälter naturligt ihop med den smakfulla mintgröna färgen på skåpsluckorna. Gott om arbetsytor och ännu bättre förvaringsmöjligheter. Lyxiga inslag såsom pop-up uttag, spotlights samt integrerade vitvaror skapar en exklusivare touch. Komplett maskinpark bestående av induktionshäll med integrerad fläkt, kyl/frys, diskmaskin samt ugn. Här kommer garanterat lagas mat med mycket kärlek.

MATSAL/VARDAGSRUM
Från köket nås matsalen och vardagsrummet. Samtliga rum disponerar över tilltagna ytor. Vid det gedigna matbordet kan avnjutas sociala tillställningar, likväl lugna frukostmorgnar. Från vardagsrummet nås balkongen med utsikt över Drottninggatan.

SOVRUMMEN
Master bedroom är rymlig till sin storlek och har flertalet garderober till förfogande. Även här skapas ett härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna, där man dessutom kan få en blick över sundet. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng samt tillhörande möblemang.
Barnrummet har idag en mjuk och behaglig heltäckningsmatta, som enkelt går att ta bort om så önskas. Undertill finns likadan fiskbensparkett som återfinns i resterande rum.

BADRUMMEN
Det stora badrummet har helkaklat med ett vackert enhetligt kakel/klinker både på väggar och golv. Förutom vägghängd toalett, tvättmaskin samt torktumlare, dusch, kommod samt spegel, finns här en gedigen bastu i trämaterialet al! Här kan man lugnt och skönt koppla av efter en lång dag.
Det mindre badrummet har vitmålade väggar samt grön marmorklinker som golv som även utgör vägg vid duschen. Duschen är i vacker mässing, med matchande detaljer både på handduksräcket samt glasväggen. Badrummet är även utrustat med en toalett, kommod, spegel.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1936
Fönster
3-glasfönster
Våningsplan
3 av 7. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
5 795 000 kr
Månadsavgift
6 144 kr/mån. Värme och vatten, kabel-tv och bredband kostar ytterligare 85 kr
Andel i föreningen
4.9594%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Prestanda
141 kWh/m2/år

Förening

Namn
Brf Hilltorp Södra 1
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769612-6742
Hemsida
Föreningen äger marken?
Nej
Antal lägenheter
36 st varav 2 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1000 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
400 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen som bildades 2006 består av 36 lägenheter, varav 34 är bostadsrätter och 2 är hyresrätter, samt 3 lokaler. Besök gärna föreningens hemsida www.hilltorp.se.

Vad som gjorts i huset är:
1994-95 byttes vattenstammar i kök och badrum,
1998-99 byttes fönster och balkongerna gjöts om,
2007 renoverades avloppsstammar i kök och badrum via relining och alla badrum renoverades.
2008 kaklades tvättstugan om.
2009 säkerhetsdörrar installerade.
2014 automatisering av porten och passagesystem, reparation av hängrännor.
2015 trappahusen ommålade.
2016 nya fönster i trapphusen samt renovering av tak.

Inga kommande avgiftshöjningar.

Intresseanmälan