Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Skånegatan 16A

Eneborg/ Olympia/ Wilson park

2 rok
54 kvm
1 225 000 kr
Alla bilder

2:a Eneborg

Varmt välkomna till denna hemtrevliga och fräscha 2:a på tredje våningen med balkong i högt och fritt läge. En charmig pärla som 2019 fick ett nytt stambytt badrum med tvättmaskin och som överlag är i ett mycket fint skick. Här bor man i en stabil HSB-förening med en låg månadsavgift som utöver det vanliga inkluderar både TV och bredband.

Bostaden disponeras över 54 välplanerade kvadratmetrar med balkong i ett härligt och soligt västerläge som nås från bostadens rymliga vardagsrum. Köket renoverades för några år sedan och är inrett med ljusa profilerade luckor som kombineras med charmiga vitrinskåpsdörrar. Sovrummet kan vara bostadens mysigaste rum, här finner vi precis som i resten av bostaden, det bevarade originalgolvet och en vägg målad i en mörk kalklitirfärg. I övrigt finner vi enormt god förvaring i såväl hall som entré.

Promenaden ner till Campus och Helsingborgs stad på mindre än 10 minuter gör bostaden mycket attraktiv för främst studenter men även för den som letar efter sin första bostad eller det nykära paret. I området finner vi även en rad närbutiker, apotek, parker, goda kommunikationer och mycket mer. Närheten till nya Söder ger dig ett stort utbud av ytterligare service och butiker.

Varmt välkomna på visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 357 kr/mån
Pris
1 225 000 kr eller högstbjudande
Fastighetsmäklare
Hannah Kjell
hannah@3etage.se 0735-179 336 Intresseanmälan
Ons 1 April
Kontakta Hannah Kjell för att boka tid för visning!

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Rymlig och välkomnande entré med god förvaring i form av två stora garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar originalträgovlet som även det är genomgående i hela bostaden.

KÖK
Rakt fram sett från hallen når vi bostadens mysiga kök som renoverades för några år sedan. Ett riktigt charmigt kök som är inrett med krämvita profilerade luckor som kombineras med charmiga vitrinskåpsdörrar. Köket erbjuder god förvaring och goda arbetsytor med en gedigen ekbänkskiva och ljusbeige kakel på vägg. Köket är utrustat med en kombinerad kyl och frys, induktionshäll, ugn, mikro, diskmaskin och fläkt. Intill kökets stora fönster erbjuds en naturlig matplats som rymmer upp till 5 sittande. På golvet vilar det bevarade trägolvet och väggarna är delvis vitmålade som möts av en väldigt mysig tapet i färgerna gult, beige och vitt.

VARDAGSRUM
Vidare in i bostaden möts vi av det lagom stora vardagsrummet med plats för såväl en lite matgrupp som en stor och social soffa. Även här vilar originalparketten och väggarna är målade i en ljusgrå nyans. Från vardagsrummet når vi den soliga balkongen som vetter i ett trevligt västerläge med delvis fri sikt. För den som drömmer om en inglasad balkong finns det redan idag ett godkänt bygglov för detta.

SOVRUM
Sovrum i perfekt storlek där den stora sängen ryms men även god förvaring i form av en större skjutgarderob. En av väggarna är målade i en mörk trevlig kalklitirfärg medan resterande väggar är vitmålade. Originalträgolv.

BADRUM
Så sent som i fjol totalrenoverades föreningens stammar. I samband med denna renovering gjorde man om samtliga badrum. I just detta badrum valde man stilrena kulörer med kvadratiska vita kakelplattor på väggarna och antracitgrå klinker på golv. Badrummet är mer påkostat än många andra i huset med bland annat värmegolv, spotlights i tak, en större handdukstork, vägghängd toalett, dusch, spegelskåp, vask samt en liten toppmatad tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1953
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Stambytt badrum från 2019
Övriga byggnader
I föreningen finner vi ett gym med enklare utrustning så som vikter, en träningscykel och en träningsbänk. Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras ut till vänner och familj som är på besök.

Ekonomi

Pris
1 225 000 kr
Månadsavgift
3 357 kr/mån. Inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen
0.54941%
Andel av årsavgift
0.54941%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
129 kWh/m2/år
Energiklass
E

Bilplats

Föreningen har 13 garage, 36 parkeringsplatser samt 1 handikapplats. Till dessa är det separat kö. I övrigt gäller regelriktig (gratis) parkering i området.

Förening

Namn
HSB Brf Malmgården
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1029
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Munkavången 2 i vilken man upplåter bostadsrättslägenheter samt lokaler. Fastigheten är belägen i Helsingborg med adress: Skånegatan 14 A-C, 16 A-C och 18 A-B samt Malmögatan 3 A-C, 5 A-B och 7 A-C. Inflyttning skedde 1953-1954. Föreningen har 163 bostadsrättslägenheter, 1 bostadsrättslokal och 26 hyresrättslokaler.

Bostäderna är fördelade enligt följande:
33 st 1 rok
90 st 2 rok
28 st 3 rok
12 st 4 rok

Under 2018 och 2019 har föreningen utfört ett stort stambyte vilket har inneburit att samtliga bostäder har fått nya fina badrum.

I föreningen finner vi ett gym med enklare utrustning så som vikter, en träningscykel och en träningsbänk. Det finns även ett övernattningsrum som kan hyras ut till vänner och familj som är på besök.

Intresseanmälan