Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 144

Norr - Fria Bad

4 rok
103 kvm
4 390 000 kr
Alla bilder

Vindsvåning med balkong och takterrass!

På förstklassigt läge med Fria Bad som närmsta granne har vi nu äran att presentera denna ljuvliga vindsvåning med såväl balkong i söderläge och västerläge samt rymlig takterrass. För er som ställer höga krav på hur och var ni vill bo är detta sannerligen ett unikt tillfälle att skaffa sitt drömboende. Ev kan juridisk person förvärva.

Från bostadens högt belägna balkong njuter man av en enastående utsikt över Öresund samtidigt som takterrassen är mer privat beläget. Den fantastiska vyn består även här. På Drottninggatan 144 bor ni intill flera av stadens mest välrenommerade restauranger, en välsorterad närbutik, grönskande Pålsjö skog, en kort promenad från stadens puls och med verkligt badrocksavstånd till salta dopp i sundet.

Bostadens tilltalande känsla skapas inte minst av den trevliga planlösningen utan givetvis även av de stora fönsterpartierna med ofantlig havsutsikt. Ljuset flödar in och skapar en härlig rymd. Här huserar en stor social avdelning med öppet mellan kök, matplats och vardagsrum. Det fina köket erbjuder stora arbetsytor och är helt anpassat för den som gillar att laga mat. Matplats och kök avskiljs genom en praktisk köksö och planlösningen ger goda möbleringsmöjligheter för såväl matplats som soffgrupp. En kamin ger förutom komfortvärme en magisk mysfaktor. Den sociala avdelningen förlängs dessutom ytterligare under sommarhalvåret när man låter dörren ut mot balkongen stå öppen. I anslutning till hallen finns bostadens rymliga badrum och tvättavdelning, ett sovrum med sundsutiskt, ett gästrum samt ett kontor. Takterrassen nås genom gästrummet. Bostaden renoverades senast 2003 så ypperligt tillfälle för en köpare att sätta sin prägel. Bostaden har mycket goda förvaringsutrymmen.

Sammantaget en unik bostad, i ett vackert hus, på ett av Helsingborgs mest attraktiva lägen med god grannsämja i fastigheten.
Varmt välkommen på visning av detta drömhem vid stranden!

Välksött förening med egen intern förvaltning. Avgiften oförändrad sedan 2002. Se årsredovisning samt stadgar för mer info.
1885 uppfördes första delen av Skeppet 11 med arkitekt och byggmästare Nils B Bentz, som sedan 1892 byggdes på med en våning till samt vind. 1959 gjordes en vindsinredning nya enluftsfönster och garage i källaren. 1986 byggdes takkupor och trapphus till andra våningen. Föreningen bildades 2002 och består av 3 bostadsrätter samt en mindre uthyrningslägenhet. Under 2003 till 2005 renoverades huset till nuvarande standard. Huset havssida putsades om 2017. Stambyte av avlopp i källaren är utfört och rör nergjutna under huset är filmade och godkända. Fiber är indraget i huset.
Det är centraldammsugare i lägenheten och till bostaden hör ett källarförråd. P-plats finns för 600kr/mån men f.n kö. Likaså en garageplats för 1.500kr/mån men f.n kö. Kostnadsfri parkering på kringliggande gator.
Sannerligen ett unikt tillfälle att skaffa sitt drömboende på Helsingborgs attraktivaste område.
Här njuter man båda av det härliga strandlivet som de stillsamma skogspromenderna i Pålsjö skog när centrums puls inte kallar. Det blir inte bättre än såhär.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 390 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 248 kr/mån
Boarea
103 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Norr - Fria Bad
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Information gällande visning

Till blivande spekulant!
Jag skulle rekommendera er att ta kontakt med några banker för att stämma av lånelöfte gällande denna bostad.
Bankerna ställer andra krav när det är föreningar under 10 lägenheter och i denna finns det 3 bostadsrätter.
Årsredovisning finns att ladda ner som pdf på 3etage.se, under objektspresentationen samt vid rubriken ”dokument” för att sen skicka vidare den till banken.
Exempel på banker som ev kan finansiera, men då med en högre kontantinsats än brukligt, är Handelsbanken, Nordea samt Länsförsäkringar Bank.
Önskas kontakt med dem så kan jag ordna det.
Så mitt råd är att ni ser hur ni kan finansiera ett ev köp och skaffar ett lånelöfte för just denna unika bostad och därefter kan visning bokas.
Allt enligt säljarnas önskemål för att spara tid för alla inblandade.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 144
Område
Norr - Fria Bad
Kommun
Helsingborg
Pris
4 390 000 kr
Månadsavgift
4 248 kr/mån
inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
103 kvm / Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen Uppmätt 2019

Byggnad

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare
Byggnadsår
1885/1892
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Källarförråd

Ekonomi

Andel i föreningen
35.6%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
250 kr
Summa
650 kr

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2010-01-11)

Bilplats

P-plats finns via föreningen för 600kr/mån. Kö. & Garageplats 1.500kr/mån. Kö.

Förening

Namn
Brf Drottningskeppet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769607-9057
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Drottningskeppets bostäder består av:

2st 3-rumslägenheter
1st 4-rumslägenhet
1st 1-rumslägenhet(hyreslokal)

Antal medlemmar: 3

Det finns inga planerade renoveringar framöver förutom löpande underhåll.
Vattenstammarna byttes 2016
Avgifterna är inte planerade att höjas och har inte heller förändrats sedan 2003.

Om området

Ett "stenkast" från bad & stad! Här bor man i Helsingborgs kanske hetaste område. Du har havet på badrocksavstånd, Centrum med sitt rika kultur- och shoppingliv bara några minuter bort samt närhet till en uppsjö av restauranger och mysiga promenadstråk i Pålsjö skog.

Intresseanmälan