Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Nedre långvinkelsgatan 72

Centrum - Slottsparken

3 rok
94 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Sekelskiftes 3:a med bevarade attribut, dubbla balkonger och närhet till slottshagen samt city!

På spännande läge, 100 meter från slottshagen och med endast en backe ner till staden, finner vi en av dessa kvarters äldsta och finaste sekelskiftesfastigheter. Lägenheterna låter sig ej göra en besviken. Charmen och attributen är bevarade med högt i tak, rum i fil och vackra snickerier. Boendet placeras på 3:e våningen som nås genom det vackra trapphuset. Entré tar emot oss med bra förvaring genom bevarade garderober samt avhängning av ytterkläder. Här finner vi även boendets badrum. Bostadens sovrum och kök placeras lugnt in mot gården och nås genom charmerande serveringsgång. Köket är i fint skick och renoverades 2018, plats för mindre matplats finns och storleken erbjuder både bra förvaring och gott om arbetsytor. Därefter nås sovrummet. Storleken är utmärkt för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Från sovrum nås även den första av balkongerna som ger riktigt trevlig sol under morgon och förmiddag. I andra ändan av bostaden hittar vi denna våningens hjärta. Här placeras dubbla rum i fil som med sina riktigt stora fönsterpartier, stuckaturer, kakelugn och vackra snickerier inte låter sig göra någon besviken. Rummen kan utnyttjas efter behov, idag används de som vardagsrum och matrum, men ett av dem kan förstås användas till sovrum. Kontakten dem emellan är riktigt bra och storleken inbjuder till rejäla möbleringar.Våningen ligger dessutom högt och utan bebyggelse framför vilket förstärker ljuset och ger ballongen en eftermiddagssol som är väldigt fin.

Sammantaget ett riktigt finns cityboende. Trots närheten till allt så bor man lugns och skönt. Det höga läget ger riktigt bra ljus och våningen är helt utan insyn. Skicket är genomgående bra och här är det bra att flytta in och börja bo. Varmt välkommen att boka in er på visning med oss!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
94 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 990 kr/mån
Pris
2 995 000 kr
Fastighetsmäklare
Alexander Persson
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Lör 6 Juni kl 13:00 - 14:00
Öppen visning, välkomna!
Planritning Planlösning

Hall/entré

Praktisk entré som övergår i serveringsgång, där finner vi förvaring genom bevarad skåpsinredning. Parkett på golv och släta ljusa väggar.

Matrum

Pampigt rum med högt i tak, kakelugn och bevarade detaljer. Rummet placeras i fil med vardagsrummet och vackra pardörrar finns bevarade dem emellan. Stora spröjsade fönsterpartier ger trevligt ljus. Ekparkett på golv och släta ljusa väggar.

Vardagsrum/Sovrum

Idag används det som vardagsrum men kan även användas som sovrum. Lika pampigt som vardagsrummet med stuckaturer i tak, bevarade snickerier och vackra spröjsade fönster. Härifrån nås även den ena balkongen som med sitt höga fria läge åt nordväst ger sol långt in på kvällen.

Badrum

Helkaklat badrum i bra bruksskick. Dusch, toalett samt tvättkommod.

Kök

Kök av bra storlek. Renoverat 2018 med gott om förvaring och bra arbetsytor. Här får man även plats med en mindre matplats vid köksfönster. Utrustat med spishäll med ugn, fläkt, kyl/frys, diskmaskin och vask. Ekparkett på golv och släta ljusa väggar.

Sovrum

Charmerande sovrum med trevlig balkong i söderläge. Bra till storleken med plats till dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Ekparkett på golv och släta ljusa väggar.

Byggnad

Byggnadstyp
Sekelskiftesfastighet
Byggnadsår
1910
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Fastigheten har löpande renoverats och underhållits. Tappvatten samt horisontella stammar renoverades på 80-talet. Vid övertaget så räknades det framtida underhållet de närmaste 11 åren till 5 143 750:- varav 3 000 000:- redan avsats till underhållsfond.

Ekonomi

Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 990 kr/mån. Inkl värme, vatten och sopor. Tillägg på kabel TV om 140kr.
Andel i föreningen
5.5966%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
75 kr
Summa
325 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
132 kWh/m2/år
Energiklass
E

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Vid Slottshagen
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769611-9135
Föreningens ekonomi
Föreningen har en sund belåning och långsiktig plan för att säkra ekonomin. Mer info finns under dokument.
Antal lägenheter
19 st varav 3 st hyresrätt(er)
Renoveringar
Vid övertag räknades det med ett underhållsbehov de närmst kommande 11 åren på 5 143 750 kr. Av detta sattes 3 000 000 kr av till underhållsfonden från köpeskillingen. 2 370 500 kr av dessa skall ombesörja omfogning av fasader, vissa renoveringar av tak, laga putssläpp i källare och byte av tvättmaskiner.
Gårdsplats
Mysig innergård till föreningens medlemmar.
Allmänt om föreningen
Föreningen köpte fastigheten under 2019. Den består av 19 lägenheter varav 3 st fortsatt är hyresrätter vilket i framtiden kommer att generera ett bra tillskott till föreningens kassa.

Om området

Lugn och harmonisk del av Helsingborg som placeras vid Slottshagen.

Kommunikation

Gott om kommunikation genom dels stadsbussar men även närliggande Knutpunkten.

Närservice

Coop, restauranger, Olympia, motionsspår, city och sjukhus inom 4 minuters gång.

Parkering

Det finns garageplatser att hyra i området, föreningen har inga.

Intresseanmälan