Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Villagatan 24

Mörarp

7 rok
149.5 kvm
1 295 000 kr
Alla bilder

Perfekt tillfälle att förvärva denna bostadsrättsvilla på 1.5 plan om hela 149.5 kvm. Här erbjuds 4-5 sovrum, två fräscha badrum, ett stilrent kök, ett rymligt vardagsrum samt tvättstuga. Bostaden ligger placerad på en hörntomt med stor inhängnad trädgård med tillhörande förråd.

Här bor man med det bästa av två världar - friheten med en friliggande villa med förmånen av en bostadsrättsförening. Allt yttre underhåll av byggnaden sköts av välskötta Brf Lingonkruset. Föreningen har ansvaret ifall t.ex. värmepannan går sönder. I månadsavgiften ingår dessutom en garageplats. På den gemensamma parkeringen till de 9 bostadsrättsvillorna finns det 8 parkeringsplatser. Villagatan 24 ligger på lugnt och trivsamt läge med närhet till både tågstation, mataffär och skola.

Skynda på visning!

Typ
Bostadsrättsvilla
Boarea
149.5 kvm
Antal rum
7 rum
Månadsavgift
8 973 kr/mån
Pris
1 295 000 kr
Kontakta mäklaren för visning.

Entréplan

Här välkomnas man in i en ljus och rymlig hall med gott om både förvarings- samt avhängningsmöjligheter. På golvet ligger ett fint klinkergolv och vita väggar. På hela entréplan finns dessutom golvvärme.
Köket är praktiskt och rymmer en stor matplats. Här finns god förvaring och arbetsyta. Utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt kyl/frys. Laminatgolv och vita väggar.
Från köket nås bostadens tvättstuga, med utgång till trädgården. Här finns vask, tvättmaskin samt torktumlare.
Vardagsrummet har ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartierna. Rummet bjuder på stora sällskapsytor med plats både för en tilltagen soffgrupp samt matplats. Genom pardörrar nås den lummiga trädgården. Laminatgolv och vita väggar.
Badrummet ligger i anslutning till hallen och är utrustat med dusch, tvättställ, spegelskåp samt wc. Plastmatta på golv och målade väggar.
På entréplan finns det två sovrum. Båda är i bra storlek och enkla att möblera. På golvet vilar ett ljust laminatgolv och väggarna är vita.

Ovanvåning

Uppför trappan möts man av ett rymligt allrum, perfekt som ett extra vardagsrum eller kontor. Från allrummet nås även två sovrum till samt ett mindre rum som antingen kan användas som som klädkammare eller sovrum.
Här finns dessutom ett badrum till som är utrustat med dusch, tvättställ, spegel samt wc.

Trädgård

Stor friliggande trädgård i härlig och lugn hörntomt. Trädgården är inhängnad och har ett förråd som passar utmärkt för exempelvis trädgårdsredskap.
Bostaden har dessutom tillgång till ett garage samt parkeringsplatser som finns i anslutning till det trevliga bostadsområdet.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsvilla
Adress
Villagatan 24
Område
Mörarp
Kommun
Helsingborg
Pris
1 295 000 kr
Månadsavgift
8 973 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
7 rum
Boarea
149.5 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1990
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Värmepump frånluft
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Andel i föreningen
4.21389%
Andel av årsavgift
4.23016%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
1 780 kr
Summa
1 780 kr

Energideklaration

Förening

Namn
Brf Lingonkruset
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-9368
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades år 1990 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1989 och består av 5 flerbostadshus och 9 småhus. Föreningen har totalt 29 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt varav 9 är friliggande villor och resterande 20 bostadsrätter är radhus på ett plan.

Parkering
Det finns ett garage per bostadsrätt och parkering kan ske på föreningens p-platser utan kostnad (tillstånd krävs).

Kabel-TV & Internet (ingår inte i avgiften)
Föreningen har kabel-TV genom SAPPA 75 kr per hushåll. Internet finns via telefonjacket och boende väljer själv leverantör.

Övriga utrymmen
Föreningen har även en föreningslokal vilken kan hyras av föreningen mot en avgift.

Uppvärmning
Bostäderna värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump. Värmepumpen som står i tvättstugan innehåller elpanna, varmvattenberedare, ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt att fylla på vatten vid behov. Skötselanvisning medföljer lägenheten från förra ägaren, om det här inte finns är det den boendes skyldighet att kontakta styrelsen om en ny. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan. Föreningen har nyligen bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna. Detta utbyte har varit ett flerårigt projekt men är nu klart.

Vattenkostnaden utgör en separat avgift eftersom kostnader för förbrukningen hade stigit kraftigt. Idag är vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna. Föreningens mål är att minska vattenförbrukningen och påpekar ofta att inte slösa med vatten. Alla bostäder har en gemensam vattenmätare.

Ekonomi
BRF Lingonkruset förvaltas ekonomiskt av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum). Styrelsens syn på ekonomin är väldigt god och i början av 2017 gjorde man en mindre avgiftshöjning på 3 % och det finns ingen planerad höjning av avgiften framöver. Föreningen har nyligen blivit bättre värderad och belåningsgraden är nu 75 % istället för tidigare 85 %.

Planerade renoveringar och underhåll
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2019. Föreningen har planerat att byta del på de hus där de sett att träet ruttnar samt målning av plåt och taktvätt. Även tegel som är sönder planeras att bytas ut.

Miljöhus
Föreningen har ett avtal med NSR när det gäller sophanteringen och det finns två miljöhus i föreningen för hushållssopor.

Överlåtelse
Föreningen tar ut 2,5% av gällande basbelopp i överlåtelseavgift. Köparen betalar överlåteseavgiften.

Föreningen har en hemsida där man kan följa en hel del av föreningens arbete samt även göra felanmälan www.brflingonkruset.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2018-03-14). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Intresseanmälan