Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Elias follins gata 22

Slottshöjden

2 rok
51 kvm
1 495 000 kr
Alla bilder

På lugna och attraktiva Slottshöjden erbjuds nu denna stilrena tvåa om 51 kvm. Ett ytterst välplanerat och modernt hem med tidstypiska detaljer från byggnadsåret 1937. Ljusa och tidlösa materialval i form av vackra brädgolv, djupa fönsternischer, gedigen takhöjd och en känsla av rymd. En perfekt blandning av äldre attribut och modern design.

Bostadens kök är stilrent med utrymme för matgrupp. Det fräscha badrummet är helkaklat med vita väggar och svart golv. I vardagsrummet vilar en magisk fiskbensparkettgolv. Genom de massiva fönstren i såväl vardagsrummet som i sovrummet skapas ett underbart ljus i hela bostaden. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds genom klädkammaren i hallen samt garderoberna i sovrummet. Bostadens kök och sovrum vetter in mot föreningens innergård. Denna innergård är magisk och kan vara en av Slotthöjdens absolut trevligaste innergårdar.

Som boende på Slottshöjden har man gångavstånd till hela Helsingborgs utbud - centrum, kommunikationer, livsmedelsbutiker, gym, Pålsjö, campus och mycket mer. Ett perfekt boende för dig som vill bo centralt men trots det på ett lugnt läge! Sammantaget en tvåa i fint och välskött skick på populärt område med optimal planlösning som måste upplevas på plats.

Skynda på visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
51 kvm
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 539 kr/mån
Pris
1 495 000 kr
Kontakta mäklaren för visning.
Planritning

Entré

Trevlig entré med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter. Hallen är bostadens mittpunkt och leder till samtliga rum och har vitmålade väggar.

Kök

Fräscht och modernt kök med vita luckor. På bänkskiva och stänkskydd finns mosaik i en uppiggande blå färg. På golvet vilar ett fint plankgolv. Kökets maskinpark består av; häll, ugn, kyl/frys samt fläkt.

Vardagsrum

Ett härligt rum med flera tidstypiska detaljer såsom gedigen takhöjd, vacker gammal fiskbensparkett samt stora fönsterpartier med djupa fönsternischer. Rummet är generöst till ytan och rymmer såväl soffa och matplats. Vitmålade väggar.

Sovrum

Lagom stort sovrum med vackert brädgolv och vitmålade väggar. Här finner vi en garderober i sober färg. Rummet är lugnt beläget mot föreningens innergård. Fönstret är stort och bidrar till ett härligt ljusinsläpp.

Badrum

Ljusa och moderna materialval i form av vitt kakel på väggar samt svart kakel på golv. Våtutrymmena renoverades i samband med föreningens stambyte -10/-11 och är än idag i gott skick. Badrummet består av en toalett, kommod med spegel ovan samt dusch.

Område

Slottshöjden är beläget i stadens norra delar och härifrån har man gångavstånd till stora delar av dess utbud. Service och kommunikation finns nära tillhands på Stattena centrum och till Helsingborgs city är det inte mer än 7-8 minuters gångväg. För rekreation och motion finns både fotbollsarenan Olympia, Idrottens Hus, Helsingborgs Arena samt Fredriksdals friluftsmuseum endast ett par minuter från bostaden.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Elias follins gata 22
Område
Slottshöjden
Kommun
Helsingborg
Pris
1 495 000 kr
Månadsavgift
3 539 kr/mån
Inkl. värme, vatten, kabel-Tv. Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån för bredband.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
51 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1937
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
- Stambyte av avlopp- och vattenstammar gjordes 2010/2011
- Renovering av skorstenar samt ventilation, 2014
- Handikapshiss installerad i hus nummer 20, 2012

Ekonomi

Andel i föreningen
2.774%
Andel av årsavgift
2.762%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Uteplats

En halv trappa ner finner vi föreningens magiska innergård. Här finner vi en egen liten oas med en uppskattad pergola, vacker grönska och flertalet uteplatser.

Bilplats

Fri parkering på gatorna i området.

Förening

Namn
Brf Pilen Norra
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769611-4052
Föreningen äger marken?
Nej
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
Brf Pilen Norra bildades 2004 och är en äkta bostadsrättsförening och har adressen Elias Follins gata 20,22 samt 24. Föreningen innehar 32 bostadsrätter varav 1 hyresrätt och fastigheten är uppbyggd 1937. Det är tre välskötta fastigheter med bostäder med mycket charm. Föreningens förvaltning sker genom Örehus fastighetsförvaltning AB. I övrigt har ett stambyte skett under 2010-2011 i samtliga bostäder, en renovering för fastigheternas ventilation och skorstenar har skett under 2014. I övrigt har föreningen en av Slottshöjdens trevligaste innergårdar. En riktigt trevlig plats att avnjuta en middag med vänner eller helgfrukosten.

Ett plus i kanten är möjligheten till att duscha nere i föreningens gemensamma duschrum/toalett om man exempelvis har gäster på besök.

För mer information, se föreningens årsredovisning.

Intresseanmälan