Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Nedre Långvinkelsgatan 7

Centrum

3 rok
85 kvm
4 250 000 kr
Alla bilder

Lyxig sekelskiftestrea mitt i city!

2019 GENERERADE FÖRENINGEN EN UTDELNING PÅ 49 595 KR FÖR NUVARANDE ÄGARE

Föreningen är troligtvis Helsingborgs mest välmående, de tre hyreslokalerna (Kloves optik, Holy Greens och tobaksaffären) bidrar så klart till detta.
Detta är en lyxig och totalrenoverad trea med magisk sekelskifteskänsla.

Centrums kanske vackraste trea har ett gavelläge med sju stycken spröjsade fönster som ger ett magiskt ljusinsläpp och som framhäver sekelskifteskänslan på ett enastående sätt. Sällskapsrummet med kök och vardagsrum i öppen planlösning är verkligen något utöver det vanliga. Här ryms verkligen stora middagsbjudningar och/eller kan man njuta av mysiga höstkvällar. Intill det snygga och sociala köket ligger en av bostadens två balkonger, den placeras i västerläge och här har man verkligen kontakt med stadens vimmel. Den andra balkongen placeras lugnt och skönt mot gården. Master bedroom har en hel vägg med garderober och entrén till gästrummet är genom två pardörrar i en vägg av industriglas. En smart detalj som släpper igenom rikligt med ljus. I bostaden finns även ett lyxigt och helkaklat badrum med tvättmaskin!

BRF Kullen västra 18 bildades 2002 i samband med att man totalrenoverade fastigheten (VA-stammar, fönster, fasad, tak, el-stigar etc). Föreningen äger en ekonomiska förening som hyr ut tre lokaler. På ett A-läge som detta genererar den ekonomiska föreningen ett positivt resultat vilket kan bidra till att de boende för en utdelning. För 2019 innebar det att nuvarande ägare fick ut 49 595 kr. Beslut om utdelning tas år för år och kan variera beroende på hur den ekonomiska föreningen går. Beroende på Covid-19 har man skjutit på sitt beslut angående utdelning för detta året. Under hösten kommer föreningen ha en extra stämma för att ta beslut om hur stor den eventuella utdelning blir för 2019. I den redan låga avgiften på 3252kr/mån ingår värme, vatten, tv och internet.

Sammantaget är detta nog centrums vackraste trea i Helsingborgs mest välmående förening. Varmt välkomna att boka visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Boarea
85 kvm
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
3 253 kr/mån
Pris
4 250 000 kr som utgångspris
Fastighetsmäklare
Martin Persson
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Sön 27 September kl 11:15 - 11:45
Anmälan krävs!
Planritning Nedre långvinkelsg 7

Rumsbeskrivning

HALL/ENTRÉ
Välkomnande hall med möjlighet till förvaring. Härifrån når man även den första av bostadens två balkonger. Fiskbensparkett på golv och målade väggar.

GÄSTRUM
Om cirka 9-10 kvm med plats för dubbelsäng. Vackra pardörrar i väl smidet industriglas ger ett härligt ljusinsläpp. Enstavsgolv och snygga gråa väggar.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och arbetshörna. En vägg med skjutdörrar utgör förvaring. Enstavsparkettgolv.

VARDAGSRUM OCH KÖK
Boendets hjärta är detta magiska gavelrum med stora ytor för såväl matgrupp och soffhörna. Sex fönster plus glasade balkongdörrar vandrar runt hela rummet och ger ett underbart ljusinsläpp. Det moderna köket med den stora köksön bildar en naturlig samlingsplats innan man slår sig ner till bords. Öppnar man balkongdörrarna får man dessutom ta del av stadens puls. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, micro, häll med integrerad fläkt, kaffemaskin och tallriksvärmare.

BADRUM
Exklusivt och helkaklat badrum i grått. Utrustat med dusch med glasdörr, kommod med vask, spegel med belysning, handdukstork samt toalett. Golvvärme och spotlights i taket samt förberett för tvättmaskin!

KVARTER
Lev ett underbart Cityliv med omedelbar tillgång till stans shopping, restauranger, fik, uteliv och det rika kulturlivet. En kort promenad bort finns Knutpunkten med kommunikation både via tåg, buss och båt. Stranden är även den en kort promenad bort och även flertalet parker.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Nedre Långvinkelsgatan 7
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
4 250 000 kr
Månadsavgift
3 253 kr/mån
Inkl värme, vatten och Kabel-TV.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm / Areauppgift enligt säljaren

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1890
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Hela fastigheten totalrenoverades 2002 då bl.a. stammar, el stigar, fönster, tak och alla lägenheter gjordes vid.

Ekonomi

Andel i föreningen
13.5%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
125 kr
Summa
375 kr

Energideklaration

Prestanda
127 kWh/m2/år

Uteplats

Två balkonger, mot Kullagatan samt mot gården. En gemensam uteplats finns även på gården.

Bilplats

Flertalet garage finns i området med varierande pris och tillgång. Parkera gratis ovanför Landborgen och promenerar 5 minuter istället kanske?

Förening

Namn
Brf Kullen Västra 18
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-0401
Föreningen äger marken?
Nej
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
I föreningen finns det 7 lägenheter. Hyresgästerna i föreningen består av 3 lokaler som hyrs av en Tobaksbutik , Kloves optik och Holy Green som tillsammans tillför ett bra tillskott till föreningens ekonomi. Lokalerna ägs av en ekonomiska förening, Föreningen äger den ekonomiska föreningen. Detta gör föreningen till en äkta bostadsrättsförening. Under 2019 kunde föreningens medlemmar ta ut en utdelning från den ekonomiska föreningen som täckte hela årsavgiften för respektive bostad.

Intresseanmälan