Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 118

Norr

3 rok
124 kvm
5 250 000 kr
Alla bilder

Sekelskiftsvåning högt upp i huset!

Vacker och renoverad sekelskifteslägenhet belägen på fjärde våningen (hiss) med balkong i västerläge.

Med sina förträdgårdar inhängnade med låga gjutjärnsstaket radar dom upp sig, fyra vackra sekelskiftesfastigheter ritade av några av våra mest välkända arkitekter som var verksamma för cirka120 år sedan. Just Drottninggatan 118 ritades av Ola Andersson och är uppförd mellan 1899-1900. Fyra våningar plus mansaradtak och sedemera inredd vind. På 80-talet ritades lägenheterna om och delades upp i mindre mer anpassade bostäder. Föreningen är väldigt lågt belånad, har en fastighet i gott skick, samt i källaren finns förråd, tvättstuga samt övernattningslägenhet och bastu!

På fjärde våningen ligger en av föreningens vackraste bostäder. En väldigt generös trea (man kan flytta köket från nuvarande rum till matsalen för att skapa centrums vackraste 4rok) som har många av de attribut man drömmer om. Högt i tak, genomgående fiskbensparkett och en lyxig social planlösning för att nämna några av de saker som är tilltalande. Adderar man till att bostaden är utrustad med västerbalkong, gästtoalett och det höga våningsplanet så finns här inte mycket att klaga på.

På anrika Norr promenerar man i badrock till stranden för morgondopp, lunchen njuter man av i Norra hamnen och på kvällen går man till teatern och stadens puls på fem minuter. I området finns några restauranger i toppklass samt Ica hamilton förser dig med ett välsorterat sortiment. Detta är en bostad för den medvetna Helsingborgaren som värdesätter känsla och kvalité. En bostad att umgås och trivas i tillsammans med vänner och familj.

Ni är varmt välkomna att boka visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 250 000 kr Utgångspris
Månadsavgift
4 694 kr/mån
Boarea
124 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Norr
Martin Persson
Fastighetsmäklare
martin@3etage.se 0735-179338 Intresseanmälan
Ons 28 Oktober kl 16:55 - 17:30
Anmälan krävs!
Tor 29 Oktober kl 16:20 - 16:50
Anmälan krävs!
Planritning Drottningg 118
Planritning Alternativ planlösning

Entré

Rymlig hall i vinkel med plats för avhängning. Fiskbensparkett, släta målade väggar och dimbara spotlights i taket.

Vardagsrum

Vackra spröjsade pardörrar leder in till vardagsrum. Här flyter fiskbensparketten mellan vardagsrum och matsal, samtliga väggar är släta och målade och taken är vita och i perfekt skick. Takrosetter och stuckaturer, gedigen takhöjd, vackra fönster och burspråk. Ytorna är väl tilltagna och här ryms allt man kan önska sig. Utgång till balkong.

Balkong

Två pardörrar som öppnas inåt. Djup och relativt rymlig balkong i perfekt västerläge med sol större delen av dagen. Vacker cityvy över Drottninggatans längd från norr till söder.

Matsal

Vill man skapa ytterligare ett sovrum, kan man relativt smidigt flytta köket från nuvarande rum till matsalen. Då skapar man en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två perfekta sovrum baktill.

Kök

Snyggt kök med gråa spegel luckor, vitt falsat kakel och grå bänkskiva. Väl utnyttjat takhöjden med skåpsluckor hela vägen upp. Köket är utrustat med hel kyl och frys, diskmaskin, fläkt, häll och ugn plus Microsoft i arbetshöjd. Här ryms matbord för 6-8 personer.

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng. Tyst och svalt beläget mot gården. En hel vägg med skjutdörrsgarderob utgör förvaring och som extra mysfaktor ligger här en snygg heltäckningsmatta.

Badrum

Riktigt lyxigt och nyrenoverat badrum. Golvet är klätt i hexagon plattor av marmor och väggarna är vita. Till detta finns golvvärme och spotlights i taket. Dusch med glasvägg, kommod, spegel, toalett samt handdukstork. Ägaren har tänkt till och smart placerat tvättmaskin och torktumlare i en nisch inne i hörnan. Ett riktigt sobert och snyggt badrum!

Gästtoalett

Vid entrén finns en gästtoalett utrustad med toalett och vask.

Inre Hall

Mellan kök och matsal finns en luftig inre hall med platsbyggd serveringsskåp, klädkammare samt en perfekt hörna för exempelvis skrivbord.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 118
Område
Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
5 250 000 kr
Månadsavgift
4 694 kr/mån
Ingår värme och vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
124 kvm

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1898
Våningsplan
4 av 6. Hiss finns.
Renovering
1987 stambyte, fasadrenovering, hissrenovering, elstambyte, renovering balkonger, omläggning tak.
2004 målning fönsterbågar
2007 översyn värmesystem
2009 renovering av gårdsbalkonger
2012 installation av ny porttelefon
2013 renovering av trapphus, byte av armatur, installation av postboxar
2014 översyn värmesystem och installation av värmepump

Ekonomi

Andel i föreningen
0.055431%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
275 kr
Försäkring
125 kr
Summa
400 kr

Energideklaration

Prestanda
139 kWh/m2/år

Förening

Namn
Drottningsund
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769605-1098
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Brf Drottningsund bildades 1999. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2000 och består av ett flerbostadshus om 6 våningar med 22 lägenheter. Lågt belånad förening med välskött fastighet. I källaren finns tvättstuga samt övernattningslägenhet och bastu.

Besök gärna föreningens hemsida http://drottningsund.bostadsratterna.se/

Intresseanmälan