Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Hofverbergsgatan 3

Stattena

2 rok
62 kvm
2 175 000 kr
Alla bilder
Pre sale

2:A STATTENA

En av föreningens absolut bästa lägenheter finns nu till salu! Perfekt läge på våning 2 med fri utsikt över innergård från inglasad balkong! Dessutom en riktigt välplanerad och påkostad interiör. Dessa ingredienser gör detta till en riktig pärla!

I mitten på 1950-talet lät HSB uppföra fem sammankopplade byggnader i vad som skulle bli BRF Nyponet. Byggnaderna är tre till fyra våningar höga med putsade fasader och sadeltak. Denna tilltalade bostad ligger på våning 2 i huset, är genomgående och har en inglasad balkong, vilket ger ett härligt ljusflöde i lägenhetens alla rum.

Entrén till lägenheten sker via säkerhetsdörr och väl inne möts vi av en rymlig och välkomnande hall med hel vägg med förvaring genom garderober med vita dörrar. Givetvis finns även avhängningsmöjlighet just innanför dörren på vänster hand.
Golvet är ljus Lönnparkett genomgående i hela lägenheten förutom kök och badrum, där det är klinker.
Golvet ger en genomgående exklusiv och ljus känsla.

Hallen öppnar sig in mot lägenhetens medelpunkt, den stora matplatsen som har plats för många om så önskas.
Matplatsen ligger i anslutning till köket och har även en öppen planlösning mot vardagsrummet som badar i ljus! Även här är hela ytan belagd med ljus Lönnparkett.

Från vardagsrummet finns utgången till den inglasade balkongen som ligger i perfekt västerläge med sol från ungefär lunch tills den går ner bakom husen en bra bit bort åt nordväst. Lägenhetens läge på andra våningen och läget i huset ger en fin och insynsskyddad vy över föreningens innergård med grillplats! Balkongen är försedd med en eldriven markis för skugga extra soliga dagar.

Köket är ett fint och stilrent Kvik-kök inrett med släta vita luckor och bänkskiva i massiv valnöt. Golvet är Höganäsklinker och utrustningen består av integrerad diskmaskin från 2016 samt integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn och induktionshäll.

Badrummet är helkaklat i samband med föreningens stambyte men inrett med mycket tillval på både kakel, klinker, handdukstork och golvvärme samt spotlights i taket! Mer smakfullt än de flesta andra i huset! Det finns även ett praktiskt fönster i badrummet för vädring och ljus.

Sovrummet är rymligt med likadant Lönnparkettgolv som övriga bostaden. Inbyggd garderob finns och även plats för ytterligare förvaring i t ex en fristående byrå eller garderob vid behov.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 175 000 kr utgångspris
Månadsavgift
3 502 kr/mån
Boarea
62 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Stattena
Andreas Schultz
Fastighetsmäklare
andreas@3etage.se 0735-179334 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179334 alternativt andreas@3etage.se
Planritning Planlösning

HALL

Hall med gott om förvaring i garderobsvägg med vita garderobsdörrar och luckor. Golv i ljus Lönnparkett vilket det även är i de flesta övriga av lägenhetens ytor.

MATPLATS

Lägenhetens mittpunkt med gott om plats för många sittande. Belägen mellan kök och vardagsrum. In mot vardagsrummet är det en stor öppning vilket kopplar samman rummen på ett bra sätt och ger ett härligt flöde av ljus genom hela bostaden.

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust med Lönnparkett på golvet och utgång till balkongen i västerläge.

BALKONG

Inglasad balkong med klinker på golvet och med fin vy över föreningens innergård med grönska och grillplats. Här finns också eldriven markis för svalka under extra varma sommardagar.

KÖK

Mycket stilrent Kvik-kök med släta vita skåpsluckor och Valnötsbänkskiva. Integrerad kyl och frys, inbyggnadsugn, induktionshäll samt integrerad diskmaskin.

SOVRUM

Lönnparkettgolv i ljus nyans även här, gott om plats för både säng och ytterligare möblering samt att det finns en mindre, inbyggd garderob i rummets ena hörn.

BADRUM

Riktigt snyggt inrett med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Extra komfort med golvvärme och spotlights i taket.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hofverbergsgatan 3
Område
Stattena
Kommun
Helsingborg
Pris
2 175 000 kr
Månadsavgift
3 502 kr/mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 95 kr/månad för bredband via fiber.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Det finns tvättstuga i källaren, cykelrum, samlingslokal samt lägenhetsförråd både på vind och i källaren.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.78565%
Andel av årsavgift
0.78565%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Övrigt
95 kr
Summa
445 kr

I driftkostnaderna ingår hushållsström (uppskattad kostnad) samt den faktiska, obligatoriska kostnaden för bredband (95 kr/mån) som alla i föreningen betalar.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-16)
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Härlig inglasad balkong i sydvästläge med sol från ca lunch fram till den går ner.
Extra varma dagar är det skönt att kunna utnyttja den eldrivna markisen för lite skugga! Golvet är klinkerlagt och ovan detta ligger trätrall.

Bilplats

Garageplats. Går att hyra. Separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra. Separat kö.
Utöver föreningens egna platser så finns det även relativt gott om gratis parkering i närområdet.

Förening

Namn
Brf Nyponet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1144
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
128 st
Antal lokaler
2 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 128 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslokaler samt 8 förråd. Föreningen har 25 garage och 34 parkeringsplatser. Man har genomgått stambyte under 2004-2005 då man även renoverade balkonger, fasad och trapphus. Under 2009 har underhållsåtgärder och utbyte skett av källardörrar, postboxar, torktumlare, entrédörrar och garage. Under -09 sattes även nya porttelefoner in (med möjlighet till kamera) samt nyckelfritt låssystem med "taggar". Under 2015 sattes nya källardörrar och nya dörrar till tvättstugorna in. Föreningen gjorde 2016 en gemensam och obligatorisk installation av fiber i alla lägenheter till en kostnad om 95 kr / månad.
Under 2016 installerades säkerhetsdörrar i alla lägenheter. 2022 planeras fönsterbyte och inom 10 år takrenovering. Amorteringar och fonderingar för detta ändamål har kontinuerligt gjorts under flera år vilket gör att föreningen inte räknar med att behöva höja avgifterna pga detta.

Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Intresseanmälan