Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Nedre Långvinkelsgatan 6

Centrum

2 rok
66 kvm
2 250 000 kr
Alla bilder

Magiskt läge i klassisk miljö!

A N N O 1 8 0 0 - T A L !
Inom en radie på 100m finns centrums äldsta men samtidigt mest välbevarade kulturbyggnader. Här mitt på Tycho Braheplatsen kan man nu bli stolt ägare till en bostadsrätt med staden vid sina fötter. Förutom det optimala läget stoltserar fastigheten även med en av Helsingborgs vackraste innergårdar som få fått nöjet att besöka.
Byggnaden är en del av kvarteret Springposten som har sitt ursprung från 1800-talet vilket man noterar så snart man kliver in genom gatuporten.
Trapphuset med dess naturstensgolv och till viss del även väggar i sten har den anrika känslan man så gärna vill ha och så snart man tagit sig en våning upp möts man av en lägenhet som man knappt vill lämna när man stigit in.

Direkt i hallen slås man av takhöjden och det ljusa golvet. Siktlinjen rakt fram leder till köket, dess fönster och vidare ut. Men vi stannar kvar i hallen och öppnar dörren till höger nås det helkaklade duschrummet som har stor kommod/vask, wc, vikbara duschväggar samt komfortvärme under klinkergolvet. Det är även förberett för tvättmaskin. Köket är stor med generös skåpsförvaring i vitt samt med rostfri maskinpark bestående av; kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn samt fläkt. Matplatsen rymmer 4-6 personer och på golvet ligger klinker. Sovrummet är mysigt med generös garderobsförvaring, två vackra fönster och samma fina golv som i hallen. Vardagsrummet är rymligt och med en takhöjd på strax över 3 meter får man en pampig volym som förstärks via de två stora fönsterna. Här får man åter igen njuta av det ljusa golvet och det finns plats med både matsalsdel och sällskapsdel. Utsikten mot Tycho Braheplatsen, Jacob Hansens hus och hela Fågelsångsgatan är trollbindande. Fönsterna är ljudisolerande så man väljer själv om man önskar ta del av citypulsen eller ej.
Bilderna är fina men verkligheten är bättre så välkomna på visning!

Stabil och lågt belånad förening som ägt fastigheten Springposten 7 sedan 1980-talet.
Besök gärna föreningens hemsida www.springposten.nu

Tycho Braheplatsen, namnet på den öppna platsen vid Nedre Långvinkelsgatan/Norra Storgatan intill den s.k. Roothska fastigheten mitt emot Jacob Hansens hus. Under många år efter 1843 kallades platsen allmänt Kungstorget sedan de svenska och danska kungarna Oscar I och Kristian VIII med familjer jämte flera andra kungligheter gästat konsul Carl Henrik Rooth i den intilliggande fastigheten. I samband med att platsen ställdes i ordning 1927 tillkom Tycho Brahebrunnen och namnet ändrades till det nuvarande.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 250 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
3 606 kr/mån
Boarea
66 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Centrum
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Ons 25 November kl 17:00 - 17:45
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Sön 29 November kl 14:00 - 14:45
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Historik kring fastigheten

Fastigheten Springposten 7
Den äldsta delen av fastigheten är tvåvåningshuset Norra Storgatan 16, som uppfördes i korsvirke 1778 men har ändrats vid ett flertal tillfällen. Den nuvarande klassiserande fasaden i rosa färg och slät puts härstammar från 1875 då också den stora inkörsporten togs upp. Den norra delen av fastigheten mot Norra Storgatan och gaveln mot Tycho Braheplatsen genomgick en omfattande ombyggnad på 1920-talet då också den del av byggnaden uppfördes som binder samman hörnhuset och det gamla magasinet. Hörnhuset är uppfört 1823 men nuvarande utseende med den gröna putsen, vita pilastrar som bär upp andra våningen mellan stora skyltfönster och fönstersatt gavel ritades på 1920-talet av Arnold Salomon-Sörensen.
Det f.d. magasinet i backen, Nedre Långvinkelsgatan 8, uppfördes 1825. Över porten in till gården syns Carl Henric Rooths initialer. Han ägde och byggde upp en av de mest förmögna köpmansgårdarna i stan i början av 1820-talet.
I fastighetens nordöstra hörn står ett nybygge från 1983, även om det är uppfört som snarlik kopia av det föregående huset. Det vänder gaveln mot gatan och är putsat i rosa.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Nedre Långvinkelsgatan 6
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
2 250 000 kr
Månadsavgift
3 606 kr/mån
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
66 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1823-1825
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga, vinkällare, samlingslokal/gästrum och cykelparkering,

Ekonomi

Andel i föreningen
1.97%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Energideklaration

Status
Utförd (2019-08-15)
Primärtenergital
121 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Den kringbyggda innergården är en oas mitt i stan med gammal kullersten. Innergården disponeras fritt av medlemmarna. Det finns dynor till utemöbler och solsängar i en dynlåda under trappan i trapphuset för 8A. Både gasolgrill och kolgrill får användas av medlemmarna, kol och briketter står man själv för men föreningen står för gasolen.

Bilplats

Det finns flertalet garage i City med mycket varierande tillgång och prisbild. Vill man parkera gratis är det möjligt om man vill promenera en bit bort ovanför Landborgen.

Förening

Namn
BRF Springposten 7
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716407-1230
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Antal lokaler
7 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
BRF Springposten 7 är en av Helsingborgs äldre bostadsrättsföreningar och bildades på 1980-talet.
Man har en väldigt stabil ekonomi och så sent som årsskiftet till 2020 sänkte man avgiften 5%.
Föreningen äger fastigheten Springposten 7, på fastigheten finns 5 bostadshus som byggdes mellan
1778 och 1986. Fastigheterna har 22 lägenheter och 7 affärslokaler.
Gjorda renoveringar: 2019-2020 byttes fönsterna mot gatan ut mot ljudisolerade fönster. Man målade trapphusen och bytte ut belysningen 2020. Gemensam vinkällare stod klar 2018.Takterrass mot innergården renoverad mars-april 2014. Föreningen har renoverat värmesystemet med start hösten 2013 för att optimera och minska energianvändningen. Fasaderna totalrenoverades 2002. Fastigheten totalrenoverades 1983 då värme-, vatten-, avlopps- och elledningar byttes ut.
Gemensamma utrymmen: Föreningen erbjuder en tvättstuga, cykelparkering på innergården, vinkällare samt en lokal med kök och sovmöjligheter som hyrs ut för 150kr/natt.
Se föreningens informativa hemsida för mer info: www.springposten.nu/
Föreningen står för bostadsrättstillägget i försäkringen. Som medlemmar behöver ni alltså inte teckna till något extra bostadsrättstillägg i er egen hemförsäkring.
2 gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten har man gemensamma städdagar. Då hjälps alla medlemmar åt med att göra fint på innergården, städa miljörum, städa trapphus mm. Man försöker göra det som behövs inför sommar respektive vinter. Oftast avslutar man med gemensam grillning.

Intresseanmälan