Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 250

Vikingstrand

3 rok
84.5 kvm
3 750 000 kr
Alla bilder

Vikingstrand - Badrocksavtånd tilll havet - Egen uteplats i markplan

Vikingstrand ,havet och stranden, Pålsjö skog med skogs- och ängsmark, strandpromenad mot Norra hamnen eller Sofiero, surfare i vinden och vågorna, utsikt över sundet, danska kusten i morgonsol, dimma, lugna vatten, stormande hav, solnedgång över sundet – vinterbad, sommarbad, morgonbad, kvällsbad – – detta är Vikingstrand!

Just denna bostad placerar sig på ypperligt läge i markplan. Den egna uteplatsen tillsammans med ständig kontakt med Öresund gör detta till en magisk plats att bo på. Känslan under varma sommardagar tar en till sydligare breddgrader men oavsett årstid bor man här på en av de finaste platserna som Helsingborg har att erbjuda. Uteplatsen är dessutom stor nog att man kan få bygga eget inglasat uterum - grym potential helt enkelt!

Bostaden i sig är delvis i renoveringsbehov. Standarden i badrum och kök gör att man gärna sätter sin egen prägel på det hela. Mellan kök och vardagsrum går det att riva vägg för att på så vis skapa en öppnare planlösning med trevligare rymd. Bostaden erbjuder dubbla sovrum varav det ena kan disponeras som allrum tillsammans med vardagsrummet. Förutom en bra planlösning så finner vi även praktiska avdelningar så som klädkammare och förråd vid hallen.

Brf Vikingstrand är en mycket välskött förening. Alla bostäder har en egen parkeringsplats som placeras på markplan, dessutom finner vi 3 gästparkeringar om man har gäster. Man kan även hyra "fiskarstugan" som ägs av föreningen och är perfekt att disponera för upp till fyra personer.

Sammantaget ett riktigt spännande boende men potential att bli nästa ägares drömhem att trivas i. Varmt välkommen att boka in er på visning med oss på 3etage!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 750 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift
7 999 kr/mån
Boarea
84.5 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Vikingstrand
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se
Planritning Planlösning

Hall/Entré

Stor hall och entré som delar av bostadens delar. Härifrån når vi förråd, badrum och klädkammare på vänster hand samt köket på höger hand. Parkett på golv och tapetserade väggar.

Badrum

Äldre badrum med plastmatta på golv och våtrumstapeter. Dusch, toalett, tvättställ samt förberett för tvättmaskin.

Kök

Äldre kök. Spishäll, ugn, fläkt och kyl/frys. Här går det att öppna upp mot vardagsrum för att skapa en öppnare planlösning. Från köket nås även ena sidan av uteplatsen från altandörr och man njuter av fin utsikt över Öresund.

Klädkammare samt förråd

Bra förvaringsutrymmen för praktiskt boende.

Sovrum

Ena av sovrummen. Bra till storlek och fin utsikt mot stranden och Öresund. Parkett på golv och tapetserade väggar. Förvaring genom garderober.

Vardagsrum

Vardagsrum och allrum flyter samman och kan anpassas efter behov. Här renoverades nyligen golv och väggar med 1-stavs ekparkett samt slätspacklade väggar. Planlösningen erbjuder såväl plats för soffgrupp som för matplats. Vill man så går det att ta ner väggen mot köket för att skapa ännu mer rymd och öppen planlösning. Vid sidan går det att komma ut till uteplatsen genom altandörr. Vill man bygga till ett uterum så är det här man gör det lämpligast.

Allrum/Sovrum

Även denna avdelning renoverades nyligen med 1-stavsparkett på golv och slätspacklade väggar. Perfekt som allrum/bibliotek eller sovrum.

Uteplats

En magisk uteplats i söder och västerläge omger bostaden. Mestandelen är stensatt med planteringar och mur för att skydda. Här går det att bygga till uterum som i så fall placeras på södersidan.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 250
Område
Vikingstrand
Kommun
Helsingborg
Pris
3 750 000 kr
Månadsavgift
7 999 kr/mån
Inkl. garage, värme, vatten, sopor, grundutbud av kabel TV samt bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
84.5 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1. Hiss finns.

Ekonomi

Andel i föreningen
2.69613%
Andel av årsavgift
2.69613%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr
Summa
500 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
149 kWh/m2/år
Energiklass
E

Uteplats

Riktigt stor stenlagd uteplats med fina rabatter och storslagen utsikt över sundet. Möjlighet finns att bygga till ett uterum på ena sidan (måste kontakta föreningen för att göra det)

Bilplats

Eget garage på första plan som ingår ingår i avgiften. Finns dessutom 3 gästparkeringar samt cyckelförvaring.

Förening

Namn
HSB Brf Vikingstrand
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38 st
TV/bredband
Comhem
Parkering
Egen parkeringsplats i garaget på plan 1 ingår i avgiften.
Övrigt
Vikingstrand – havet och stranden, Pålsjö skog med skogs- och ängsmark, strandpromenad mot Norra hamnen eller Sofiero, surfare i vinden och vågorna, utsikt över sundet, danska kusten i morgonsol, dimma, lugna vatten, stormande hav, solnedgång över sundet – vinterbad, sommarbad, morgonbad, kvällsbad – – detta är Vikingstrand.

Vikingstrands bostadsrättsförening omfattar tre hus med totalt 38 lägenheter och alla erbjuder storslagen utsikt över havet. Flertalet lägenheter har ett stort inglasat uterum, en del har en stor balkong. Vissa lägenheter har dessutom uteplats / terrass. Samtliga har garageplats på entréplan och hissen tar dig vidare upp i huset.

Stranden har tre badbryggor varav en är anpassad till dem som har svårighet att röra sig. Här finns också grillplatser, bord, bänkar, toaletter, bangolf med glasskiosk och ett eget strand- och badområde för hundar. På stranden finns även verksamhet som bedrivs av Vikingstrands surfklubb.

Vikingstrand ligger i direkt anslutning till Helsingborgs landborg och Pålsjö naturreservat / Pålsjö skog. Du tar trapporna upp på landborgen eller en promenad via Tinkarpsbacken. Väl uppe kan du välja mellan flera olika promenadstråk – du kan orientera dig med hjälp av kartor som är uppställda på flera platser inom området. Njut av bokskogen och vitsipporna på våren, blommande ängar, hästar i hagen, betande kor och får och utsiktsplatser med Öresund och Danmark i blickfånget.

Du når de centrala delarna i Helsingborg efter en halvtimmes promenad, femton minuter med cykel eller tio minuter med buss eller bil.
Allmänt om föreningen
Föreningen är välskött med bra ekonomi. Vart år redovisas en stabil vinst som skall täcka upp de underhållsbehov som kommer över tid.

Intresseanmälan