Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Fågelsångsgatan 25

Centrum

3 rok
94 kvm
2 995 000 kr
Alla bilder

Vackert renoverad bostad på charmiga Fågelsångsgatan

Fastigheten Kullen Västra 5 uppfördes redan 1924–1925 efter ritningar av den tidigare stadsarkitekten Mauritz Frohms son Claes. En vacker byggnad i klassiskt brunt Helsingborgstegel med spröjsade fönster.

Genom ett magiskt vackert trapphus och två trappor upp nås denna fantastiska bostad. Här finner vi dubbla entréer, en som leder in till köksdelen och en annan som leder in till en stor och ståtlig hall. Hela bostaden har från 2015 blivit totalrenoverad med genomgående exklusiva materialval. Här kombineras det moderna 20-talets charm på absolut bästa sätt. Som ägare av bostaden frossar man i vackra takstuckaturer, charmiga snickerier, djupa fönsternischer och gedigen takhöjd. På sommaren njuter du av solen på balkongen som är belägen i klockrent västerläge, och på vinter förhöjs mysfaktor med en öppen spis som är eldningsbar. Detta är verkligen en lägenhet utöver det vanliga och en bostad som rättfärdigar uttrycket "måste upplevas på plats". Rummen i fil, ut mot Fågelsångsgatan, kan användas efter behov. Det ena som seperat sovrum eller dubbla sociala avdelningar. Pardörrarna dem emellan är fantastiska, likaså är fonden som Öresundsparken skapar. Lugnt placerat inåt gården placeras sovrummet tillsammans med den rymliga balkongen. Köket är välanpassat och flyter på bästa vis ihop med serveringsgången, köksingången och mängder med bevarade attribut.

På charmiga Fågelsångsgatan bor du lugnt och skönt men med närhet till allt. BRF Öresundsparken stoltserar med en välskött och renoverad fastighet samt med väldigt god ekonomi. Sammantaget är detta en bostad som verkligen har det lilla extra. Charmen följer som en röd tråd genom hela hemmet och dispositionen är riktigt bra. För er som söker en våning utöver det vanliga så är ni varmt välkomna att boka in er på visning med oss!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 176 kr/mån
Boarea
94 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Centrum
Alexander Persson
Fastighetsmäklare
alexander@3etage.se 0735-179331 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179331 alternativt alexander@3etage.se
Planritning Planlösning

Entré

Till bostaden finns två entréer. Genom ena entrén välkomnas man in till en större pampig hall som leder vidare in till matsalsdelen och som nuvarande ägare disponerar som en sovalkov. Den andra entrén leder oss in till en mindre hall vid köksdelen. Är man i behov av två sovrum använder man förslagsvis entrén vid köksdelen. Vill man disponera bostaden med en lyxig matsal med karaktär används med fördel den större entrén.

Matsal

Via ett valv från den större entrén nås nuvarande matsal. Ett underbart rum med vackra stuckaturer. Den fungerande eldstaden ger extra karaktär och höjer mysfaktorn under vinterhalvåret. Matplatsen är generös och rymmer utan vidare 8-10 personer. Detta rum kan även användas som sovrum och förslagsvis gör man om entrén till ett dressing-room isåfall. Samtliga väggar är släta och vitmålade, och på golvet vilar vacker fiskbensparkett.

VARDAGSRUM

Matsal och vardagsrum är tidsenligt placerade i fil. Från matsalen välkomnas man in i vardagsrummet genom praktfulla pardörrar. Även i detta rum finns vackra takstuckaturer och härligt ljusinsläpp. Rummet är stort med plats för soffgrupp samt övrigt möblemang. Här vilar ett fantastiskt fint brädgolv och samtliga väggar är vitmålade.

BADRUM

Vita kaklade väggar samt snyggt klinkergolv i svart och vitt. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasdörrar, kommod, spegelskåp samt toalett och tvättmaskin.

KÖK

Fint kök med vita luckor, ljus bänkskiva samt stänkskydd i riktigt fint kakel. Här har man låtit inredningen bevaras vilket skapat gott om förvaringsutrymmen som även uppfyller den kräsnes krav. Köket är givetvis fullutrustat med vitvaror genom Kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis samt rostfri fläkt. Här ryms även en mindre matplats.

SOVRUM

Sovrummet är lugnt och skönt beläget mot gården. Härifrån nås även balkongen i bästa västerläge med mysig vy. Ljusa brädgolv och vitmålade väggar. Dessutom en rejäl klädkammare samt dubbla garderober.

SERVRINGSGÅNG

Ett smått fantastiskt rum med gott om förvaring genom serveringskåpen. Dessutom finner vi ännu en förvaring genom dörr mellan sovrum och kök. På golvet vilar vackra brädgolv.

BALKONG

Stor balkong i soligt västerläge som nås från sovrummet.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Fågelsångsgatan 25
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 176 kr/mån
Inkl värme, vatten och sopor, obligatoriskt tillägg för Kabel-TV om 105 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
94 kvm / Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnad

Byggnadsår
1924-25
Fönster
2-glasfönster med spröjs
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3. Hiss finns ej.
Renovering
Huset är i bra skick. Nyligen byggdes balkonger samt genomfördes relining för endast några år sedan. Just nu håller föreningen på att renovera ett utrymme i källaren som kommer användas som sammanträdesrum för föreningen samt gästrum.
Övriga byggnader
Fin innergård, gästrum under byggnation, lägenhet i källare som hyrs ut, cykelrum, förråd, tvättstuga och torkrum.

Ekonomi

Andel i föreningen
10.07%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Renhållning
3 kr
Summa
353 kr

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
115 kWh/m2/år

Uteplats

Förutom egen balkong så finner vi en fin innergård som föreningens medlemmar disponerar.

Förening

Namn
Brf Öresundsparken
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
BRF Öresundsparken i Helsingborg bildades 2006. Föreningen består av 13 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen amorterar friskt på sina lån och har dessutom den senaste tiden sänkt sina räntekostnader en hel del, vilket resulterat i sänkta avgifter med cirka 10%. Ekonomiskt sett går föreningen mycket bra. Just nu, 2020, håller föreningen på att renovera ännu en lokal i källaren som skall fungera som samlingslokal samt ska det finnas gästrum, dusch och toalett.

Föreningen har investerat en hel del i fastigheten de senaste åren:
2018 Nya balkonger plus balkongdörrar
2017 renovering av rökkanaler och skorstenar
2016 Byte av ventiler och termostater i alla element
2015 Målning och renovering av rum i källaren
2013 Ny värmeväxlare
2012 Målning av miljöhus
2012 Byte av stuprännor framsidan
2011 Injustering radiatorer
2011 Trädgårdsåtgärder: nytt gräs, träd, buskar
2010 Renovering fasadsockel innergård
2010 Målning i trapphus
2010 Fönsterrenovering
2010 Relining avloppsstammar
2009 Relining ventilation
2009 Byte till nytt låssystem
2009 Omdragning el i trapphus
2009 Byte staket innergård

Intresseanmälan