Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Karl X Gustavs Gata 34

Tågaborg

3 rok
122 kvm
3 650 000 kr
Alla bilder

Sekelskiftesdröm på Tågaborg

Alldeles ovanför Tågabacken, endast 5 minuters gång från centrums kärna och lika nära havet och stranden, ligger Helsingborgs kanske allra vackraste stadsdel och Karl X Gustavs gata 34. En förtrollande bostad och en sann dröm för dig som älskar originaldetaljer. Såväl de bevarade och tidstypiska detaljerna från sekelskiftets början som inslagen från den omsorgsfulla renoveringen är lätta att älska. Eller vad sägs om takhöjd på över tre meter med stuckaturer och takrosetter, vackra fönsterpartier av generös storlek, tre rum i fil och en vacker kakelugn.

Bostaden i sig är en välrenoverad pärla med hög klass rakt igenom och de nuvarande ägarna har ändrat om och planerat planlösningen för att utnyttja varje kvadratmeter på absolut bästa sätt. Det finns två separata ingångar till bostaden och en av dessa är placerade i köket så att man under sommarhalvåret enklare har tillgång till föreningens magiska innergård där man kan grilla och njuta av den stundande vårsolen. Både kök och badrum har blivit renoverade med kvalitet i fokus och badrummet med en riktigt exklusiv touch.

BRF Safiren stoltserar med Tågaborgs troligen i särklass mest nyrenoverade fastighet och lät under åren 2017-2019 byta ut samtliga fönster, lade nytt/renoverad taket och utförde releining av avloppsstammarna. Även nya hängrännor, stuprör samt övriga plåtarbeten byttes ut till koppar och man både putsade och målade om fasaden. I samband med dessa renoveringar elsäkrade man hela fastigheten och varje bostad.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 650 000 kr Utgångspris
Månadsavgift
6 088 kr/mån
Boarea
122 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Tågaborg
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179337 alternativt ella@3etage.se
Planritning Karl x Gustavs gata 34 ritning

GENERELLT

I lägenheten är takhöjden cirka 3,4 m. 2017 slipades och mattlackades samtliga golv. Alla väggar och tak är släta.

ENTRÉ

Rymlig hall med stavparkettgolv och ljusa släta väggar. Platsbyggda garderober utgör förvaring.

VARDAGSRUM

I centrum av bostaden finns ett pampigt rum med gott om plats för soffgrupp och matplats. Ett enormt fönster med båge ger ett magiskt ljusinsläpp. Genomgående fiksbensparkett, höga golvlister och takstukaturer.

SOVRUM/HÖRNUM

Den rundade ytterväggen och de två enorma fönsterpartierna gör detta till ett magiskt rum. Ljusa målade väggar, fiskbensparkett, pardörrar och vackra snickerier. Här ryms både sängen, arbetsplatsen och extra förvaring. Här finns en klädkammare med inredning från Ikea.

SOVRUM 2

Ytterligare ett rymligt rum med pardörrar ligger på andra sidan vardagsrummet. Även här ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i gry nyans. Den vackra kakelugnen smälter in perfekt i en pampig bostad som denna.

KÖK

Totalrenoverat 2020 från IKEA. Här finns en utgång som gör att föreningens innergård blir som er trädgård. I köksdelen ryms matbord för 4-6 personer. Lite om materialet: Vita luckor, bänkskiva i sten och glas som stänkskydd. Utrustat med blandare med sensor, elektrisk lådöppning för sopsortering, ugn Electrolux Steambake, diskmaskin Electrolux med belysning, kyl/frys Samsung Chef Collection, häll från IKEA med integrerad fläkt, micro Bosch AccentLine, tapet Dahlia Garden Falsterbo (köpt på Colorama) och nytt golv Noble Oak Soho behandlat med hårdvaxolja.

BADRUM

Badrummet renoverades 2020 av fackman. Kommod från Vedum Flow med tvättställ Top Solid (gjutkomposit), högskåp INR Viskan solid, dusch och blandare från Tapwell, nhnddukstork Nordhem Nääs, duschdörrar Svedbergs Nischdörr spegel m. belysning Scanbad, toalett Duravit Me by Starck, toalettsits Pressalit Sway, golvbrunn Unidrain, elektrisk golvvärme, tvättmaskin (2018) & torktumlare (2020) från Electrolux, plattorna är 60x60 och heter Marca Corona Springstone Beige. Kakelsättaren har enligt säljaren gjort det riktigt bra och satt en fog på endast 1 mm.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Karl X Gustavs Gata 34
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
3 650 000 kr
Månadsavgift
6 088 kr/mån
I avgiften ingår värme och vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
122 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1907
Fönster
3-glas (nya) och 2-glas
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Renovering
Kök och badrum renoverat 2020

Under 2017-2019 har man bytt samtliga fönster, lagt nytt/renoverat taket i koppar, nya hängrännor och stuprör samt övriga "plåtarbete" också de i koppar, putsat och målat om fasaden, elsäkrat hela fastigheten och varje bostad, samt releinat avloppsstammarna.
Övriga byggnader
Finns förråd och tvättstuga i källaren (Hiss går dit)

Ekonomi

Andel i föreningen
6.42%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
125 kr
Summa
425 kr

Driftkostnaderna är individuella och skiljer sig efter avtal och förbrukning

Energideklaration

Status
Utförd (2014-06-27)

Uteplats

Gemensam innergård med sittgrupp som nås enkelt via trapphuset.
Blir nästan som bostadens trädgård.

Förening

Namn
BRF Safiren i Helsingborg
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-4652
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
TV/bredband
ComHem
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga med torkrum och varje lägenhet har ett tillhörande källarförråd.
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2014 och består av 20 lägenheter, 18 upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.
Föreningen har under 2017-2019 satt in nya fönster, renoverat fasad, tak och samtliga plåtarbeten, releinat avloppsstammarna samt elsäkrat hela fastigheten.
Med andra ord är där inga större renoveringar på gång.

Intresseanmälan