Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Villagatan 12

Mörarp

7 rok
150 kvm
1 395 000 kr
Alla bilder

Perfekt tillfälle att förvärva denna bostadsrättsvilla på 1,5 plan om hela 150 kvm. Här erbjuds ett komfortabelt och modernt boende fördelat på 4-5 sovrum, två fräscha badrum, ett stilrent kök, ett rymligt vardagsrum samt tvättstuga. Bostaden ligger placerad på en hörntomt med stor inhängnad trädgård med tillhörande förråd som gjorts om till ett extra rum. Pricken över i:et är det påkostade trädgården, med både jacuzzi, pool och rastgård till hundarna!

Här bor man med det bästa av två världar - friheten med en friliggande villa med förmånen av en bostadsrättsförening. Allt yttre underhåll av byggnaden sköts av välskötta Brf Lingonkruset. Föreningen har ansvaret ifall t.ex. värmepannan går sönder. I månadsavgiften ingår dessutom en garageplats. På den gemensamma parkeringen till de nio bostadsrättsvillorna finns det åtta parkeringsplatser som de boende delar på. Villagatan 12 ligger på lugnt och trivsamt läge med närhet till både tågstation, mataffär och skola.

Skynda på visning!

Typ
Bostadsrättsvilla
Pris
1 395 000 kr
Månadsavgift
8 973 kr/mån
Boarea
150 kvm
Antal rum
7 rum
Område
Mörarp
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179337 alternativt ella@3etage.se
Planritning
Planritning

Kort fakta

Typ
Bostadsrättsvilla
Adress
Villagatan 12
Område
Mörarp
Kommun
Helsingborg
Pris
1 395 000 kr
Månadsavgift
8 973 kr/mån
I avgiften ingår renhållning, 1 garageplats, 2 parkeringsplatser, vatten och kabel-TV.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
7 rum
Boarea
150 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1990
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Självdrag

Ekonomi

Andel i föreningen
4.21389%
Andel av årsavgift
4.23016%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
1 882 kr
Försäkring
300 kr
Summa
2 182 kr

Driftskostnader är individuella och varierar från person till person. I elen ingår både värme och vatten.

Förening

Namn
Brf Lingonkruset
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716438-9368
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades år 1990 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1989 och består av 5 flerbostadshus och 9 småhus. Föreningen har totalt 29 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt varav 9 är friliggande villor och resterande 20 bostadsrätter är radhus på ett plan.

Parkering
Det finns ett garage per bostadsrätt och parkering kan ske på föreningens p-platser utan kostnad (tillstånd krävs).

Kabel-TV & Internet (ingår inte i avgiften)
Föreningen har kabel-TV genom SAPPA 75 kr per hushåll. Internet finns via telefonjacket och boende väljer själv leverantör.

Övriga utrymmen
Föreningen har även en föreningslokal vilken kan hyras av föreningen mot en avgift.

Uppvärmning
Bostäderna värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump. Värmepumpen som står i tvättstugan innehåller elpanna, varmvattenberedare, ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt att fylla på vatten vid behov. Skötselanvisning medföljer lägenheten från förra ägaren, om det här inte finns är det den boendes skyldighet att kontakta styrelsen om en ny. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan. Föreningen har nyligen bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna. Detta utbyte har varit ett flerårigt projekt men är nu klart.

Vattenkostnaden utgör en separat avgift eftersom kostnader för förbrukningen hade stigit kraftigt. Idag är vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna. Föreningens mål är att minska vattenförbrukningen och påpekar ofta att inte slösa med vatten. Alla bostäder har en gemensam vattenmätare.

Ekonomi
BRF Lingonkruset förvaltas ekonomiskt av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum). Styrelsens syn på ekonomin är väldigt god och i början av 2017 gjorde man en mindre avgiftshöjning på 3 % och det finns ingen planerad höjning av avgiften framöver. Föreningen har nyligen blivit bättre värderad och belåningsgraden är nu 75 % istället för tidigare 85 %.

Planerade renoveringar och underhåll
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2019. Föreningen har planerat att byta del på de hus där de sett att träet ruttnar samt målning av plåt och taktvätt. Även tegel som är sönder planeras att bytas ut.

Miljöhus
Föreningen har ett avtal med NSR när det gäller sophanteringen och det finns två miljöhus i föreningen för hushållssopor.

Överlåtelse
Föreningen tar ut 2,5% av gällande basbelopp i överlåtelseavgift. Köparen betalar överlåteseavgiften.

Föreningen har en hemsida där man kan följa en hel del av föreningens arbete samt även göra felanmälan www.brflingonkruset.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2018-03-14). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Intresseanmälan