Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Hövitsmansgatan 9

Olympia

2 rok
89 kvm
2 895 000 kr
Alla bilder

Bodröm i Olympias Fågelkvarter

Magisk lägenhet som är belägen i vacker och välskött patriciervilla där många av kriterierna för en drömbostad kan bockas av.
För vad sägs om bland annat; helt egen entré från huset, generös balkong i väster, högt i tak, välvda fönster, plankgolv, stuckaturer, rymligt vardagsrum, lugnt harmonisk sovrum, stilrent och modernt kök samt snyggt badrum?
Ord är överflödiga så njut av bilderna och med denna slående bostad rättfärdigas klyschan "måste ses på plats".

Området kring de klassiska "fågelkvarteren" med dess vackra patriciervillor bör rimligen vara ett av Helsingborgs absolut mest välbelägna. Här har man bekvämt avstånd till Slottshagens underbara parkmiljö samt Olympias aktivitetsområde. Centrums utbud av service, nöjen och kultur tar det ca 10-15 min att promenera till och likaså till Helsingborgs Central samt Tropical Beach.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
2 895 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 650 kr/mån
Boarea
89 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Olympia
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Lör 17 April kl 11:45 - 12:15
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Vi tar oss in till lägenheten via den egna entrén och när vi tar ett par steg in står vi i farstun där det bjuds på plats för avhängning av kläder och skor.

Därefter kommer vi till kökets matplats och det inbjudande köket som renoverades 2017 och som går i stilfullt grått med både rostfri samt integrerad maskinpark. Diskmaskinen är från 2021 och här liksom i resten av bostaden pryds golvet av ljust plankgolv.

Vardagsrummet är pampigt med karaktärsfull väld vägg innehållandes stort spröjsat fönster som ger fantastiskt ljusinsläpp. Här får man utan problem plats med stora bjudningar och avkoppling i soffmöblerna. Från vardagsrummet nås den stora möblerbara balkongen som ligger lugnt och skönt samt i västerläge.

Sovrummet är ett hörnrum med fönster i två väderstreck och då det ligger bort från gatan är det lugnt och skönt här. Förvaring ges via flertalet garderober och det finns mer plats för övrig möblering om så önskas.

Badrummet har belagts med microcement nyligen för ett stilrent och industriellt intryck. Under är det helkaklat och inredningen är modern med ett designat badkar.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Hövitsmansgatan 9
Område
Olympia
Kommun
Helsingborg
Pris
2 895 000 kr
Månadsavgift
4 650 kr/mån
inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
89 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1926 (ombyggnadsår 1988)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga, torkrum och cykelrum. Övernattningsrum finns att hyra.

Ekonomi

Andel i föreningen
8.2961%
Andel av årsavgift
8.29497%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
150 kr
Summa
450 kr

Beakta att driftskostnaden skiljer sig åt efter familjesammansättning, förbrukningsvanor, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Status
Utförd (2012-10-02)
Primärtenergital
129 kWh/m2/år

Uteplats

Gemensam uteplats i föreningens trädgård.

Bilplats

P-plats finns via föreningen för 400kr/mån. Kösystem tillämpas.

Förening

Namn
Olympiaärlan
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716439-1075
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
Brf Olympiaärlan bildades 2005 och den består av 10 st lägenheter. Föreningens fastighet är väl underhållen och en större renovering (inklusive stambyte) genomfördes 1988. Man har ingen större renovering planerad i dagsläget utöver löpande underhåll. De senaste åren har fönsterna, taket och fasaden renoverats. Värmeväxlaren byttes ut 2020 med. Man avser att måla trapphus samt fönster. Avgfiten justerades 2% årsskiftet 2020/2021.

Om området

Bebyggelsen i Olympia omges av grönska på flera sätt. Strax väster om stadsdelen ligger parken Slottshagen, som omger det medeltida befästningstornet Kärnan, och som måste ses som den mest lättillgängliga större parken i området. För sport och rekreation finns det stora Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner. Det är gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg med cirka tio minuters promenad. Både stadsbussar och regionbussar åker igenom området Olympia och därav går bussarna från och till Olympia väldigt ofta. I området kring Olympia finns Helsingborgs Lasarett, pizzerior, café, livsmedelsbutik och, det som stadsdelen kanske mest är känt för, fotbollsarenan Olympia med tillhörande Idrottens hus. i Idrottens hus finns tillgång att utöva tennis, badminton, handboll, innebandy, basket, volleyboll, brottning, boxning och ishockey.

Intresseanmälan