Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Drottninggatan 84

Centrum-Norr

2 rok
85 kvm
3 750 000 kr
Alla bilder

Unik vindslägenhet på optimalt läge!

I vackert townhouse anno 1863 samt på attraktivt läge i gränslandet mellan Centrum och Norr saluförs nu denna ljuvliga vindsvåning. Här bor man högst upp på eget våningsplan om ca 85 kvm boarea, men med fler kvadrat i totalarea då golvytan är ca 100 kvm.

Vinden är i genomgående toppskick med en makalös kombination av smakfulla val och karaktär. Bostaden karaktäriseras av öppen social planlösning med en häpnadsväckande rymd tack vare luftig takhöjd samt generösa ljusinsläpp. Framtagna bjälkar, högt i tak samt läcker utsikt över Norra Hamnens takåsar och vidare över sundet och Danmark, är bara några attribut man kan stoltsera med. Det här är en vindsvåning för den kräsne, och det är bara att flytta in och njuta!

Ett "stenkast" från bad & stad! Här bor man i Helsingborgs kanske hetaste område. Du har havet på badrocksavstånd, Centrum med sitt rika kultur- och shoppingliv bara några minuter bort samt närhet till en uppsjö av restauranger och mysiga promenadstråk.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 750 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 200 kr/mån
Boarea
85 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Centrum-Norr
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Direkt när lägenhetsdörren öppnas får man en magisk wow-känsla.
Man slås av volymen, alla bjälkar och ljuset som flödar in.
Hela lägenheten totalrenoverades 2015/2016 till den höga och smakfull standarden som finns i dag samt som kommer hålla sig för lång tid framåt.

Praktiskt nog finns en förvaringsnisch vid entrén för ytterkläderna och här liksom i resten av bostaden ligger ett ljust laserat brädgolv.
Allrummet, matplatsen och köket går i öppen planlösning och här kan man ha stora middagsbjudningar utan problem. Köket har en exklusiv känsla med kombinationen av de vita skåpen, rostfria maskinparken samt den kulörta stenskivan. Maskinparken består av kyl, frys, induktionshäll, inbyggnadsugn samt micro, diskmaskin, fläkt samt vinkyl. För extra komfort har man även kombinerad tvättmaskin/torktumlare om man ej vill nyttja den gemensamma tvättstugan varje gång.
Innan sovrummet nås finn en klädkammare samt en wc.
Man har praktiskt nyttjat ytan vid stödbenen till extra förvaring.
Sovrummet ligger lugnt och skönt mot innergården och här finns en väldigt unik lösning som jag under mina 20 år som mäklare aldrig stött på, nämligen en öppen dusch mot sovrummet. Häftig golvläggning där klinker (med golvvärme under) möter brädgolvet på ett naturligt sätt. Vattenburen golvvärme i sovrummet samt elgolvvärme i duschen.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Drottninggatan 84
Område
Centrum-Norr
Kommun
Helsingborg
Pris
3 750 000 kr
Månadsavgift
4 200 kr/mån
Inkl v/va
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
85 kvm / Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1863 (Ombyggnadsår 1984)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga, cykelparkering

Ekonomi

Andel i föreningen
23.51%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Beakta att driftskostnaden skiljer sig åt efter familjesammansättning, förbrukningsvanor, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Uteplats

Gemensam innergård, fri att nyttja för medlemmarna.

Bilplats

Garage via externa uthyrare finns i området. Pris och tillgång varierar. Parkering på kringliggande gator erbjuds också.

Förening

Namn
Brf Pål Ibb 6
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716417-8357
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
4 st
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
Förening om 4 bostadsrätter som bildades 1982. Huset byggdes om 1984, med vindsinredning, fönsterbyten, ny entrédörr och nytt tak med betongpannor. Mot gatan sattes takfönster in och mot gården byggdes en lång takkupa. Fasaden bibehölls i övrigt. För 9år sedan byttes fönsterna, fasaden och trapphuset målades. Ny värmepump installerades för 2 år sedan och då fräschades även tvättstugan till. Fiber är indraget till alla lägenheter. Trots alla ombyggnationer finns mycket av 1800-talskaraktären kvar. Man har i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar. Närmast på tur är att måla fönsterblecken.

Om området

Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller bara den vackra omgivningen som erbjuds i vår vackra stad. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp i havet ligger både Tropical Beach och Gröningen med sin badbrygga inom 5 minuters promenad. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på gångavstånd. Veckohandlingen inhandlas smidigt på Kullagatans Ica-nära butik som är en kort promenad bort. På Norr har du med andra ord närhet till "allt".

Intresseanmälan