Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

S:t Clemens gata 5

Slottshöjden/Centrum

3 rok
85 kvm
4 995 000 kr
Alla bilder

Stans bästa läge!

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning!
På Landborgens yttersta kant kan man från denna inbjudande bostad njuta av en fantastisk vy över centrums takåsar, Rådhusets torn, men även Öresund och Helsingörs kustlinje. En utsikt man blir helt förtrollad av och eftersom den stora balkongen är inglasad kan man även sitta skyddat under merparten av året. Från sin balkong kan man även via en mindre yttre trapp ta sig ut direkt till föreningens trädgård om man vill spela kubb, ha grillbjudningar eller solbada.

Lägenheten är välrenoverad och välskött med spatiös planlösning och den underbara utsikten kan avnjutas från det luftiga vardagsrummet, köket samt balkongen. Ett smakfullt helkaklat duschrum finns samt även ett gästwc och en praktisk avdelning för klädvård samt tvätt. Två bra sovrum bjuds det på och det finns bra med förvaring i hela bostaden. Här kan man direkt flytta in och börja njuta av en magisk bostad.

Bostadsrättsföreningen är en av stadens stabilaste där den låga månadsavgiften även inkluderar ett garage med fjärrstyrd port. Som medlem har man ett privat förråd, men även fri nyttjanderätt till; tvättstuga, cykelrum, gym, bastu och dusch samt gästrum.

Detta är ett unikt förekommande tillfälle då medlemmarna sällan flyttar från S:t Clemens Gata 1-5.

Välkomna att kontakta mäklare Roger Billsten för mer information samt för att boka visning. Telefon: 0735179333 och e-post: roger@3etage.se

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
4 995 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
3 267 kr/mån
Boarea
85 kvm
Antal rum
3 rum
Område
Slottshöjden/Centrum
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Lör 17 April
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Bostaden genomgick en totalrenovering 2009 där samtliga ytskikt renoverades och lägenheten handikappanpassades avs nivåer och dörröppningar. Alla klinkerbelagda ytor har golvvärme och övriga golv är av enstavig parkett. Badrum och gästwc renoverades smakfullt och ett grovkök byggdes. Köket renoverades och ut mot den inglasade balkongen sattes skjutdörrar in. Även till övriga rum förutom badrum och gästwc, sattes skjutdörrar in.

Planlösningen fördelar sig enligt följande:
Entré med grått klinkergolv och bra plats för avhängning. I entrén nås gästwc´t som har klinkergolv samt kaklade väggar. Vägghängd wc samt vask. Vidare mellan entré och kök finns en praktisk arbetsdel eller grovkök med tvättmaskin, bänkskåp, bänkskiva och överskåp. Här ligger samma fina klinkergolv som i entrén och det slingrar sig vidare till köket. Arbetsdelen innehåller dessutom generös förvaring bakom skjutdörrar. Köket har gott om förvaring och all maskinell utrustning som kan önskas där kyl/frys byttes ut 2016 och spisen 2021. Övrig maskinpark är från 2009. Från matplatsen når man den inglasade balkongen via skjutdörrar. Vardagsrummet är luftigt och väldigt ljust med stort fönsterparti mot väster och man kan även gå ut till balkongen från detta rum. Balkongen glasades in 2008 och golvet är klätt med klinker.
Badrummet är helkaklat och det har golvvärme och här finns stor dusch med svängda duschdörrar, vägghängd wc, bidé, vask med kommod och handdukstork.
Sovrummen har båda förvaring via skjutdörrsgarderober och på golvet finns samma fina enstaviga parkett som i vardagsrummet.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
S:t Clemens gata 5
Område
Slottshöjden/Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
4 995 000 kr
Månadsavgift
3 267 kr/mån
inkl v/va, garage
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1972 (ombyggnadsår 2009)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader
Som medlem har man ett privat förråd, men även fri nyttjanderätt till, gym, bastu och dusch, gästrum, tvättstuga, cykelrum och trädgården.

Ekonomi

Andel i föreningen
5.219%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr
Försäkring
150 kr
Summa
500 kr

Beakta att driftskostnaden skiljer sig åt efter familjesammansättning, förbrukningsvanor, kvalité på maskinell utrustning samt abonnemangsform.

Energideklaration

Uteplats

Gemensam uteplats i trädgård.

Bilplats

Garageplats med nät mellan platserna. Porten öppnas med fjärrkontroll.

Förening

Namn
S:t Clemens Bostadsrättsförening
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-3306
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
15 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
Mycket välskött och nästan skuldfri förening med väl underhållen fastighet. Utöver löpande underhåll så la man om taket samt drog in fiber 2018. Söderfasaden renoverades 2017 och 2008 sattes nya fönster in. Man avser framöver att se över och renovera samtliga balkonger och terrasser. Någon avgiftshöjning är inte aktuell i dagsläget.

Om området

Slottshöjden är väldigt attraktivt beläget med 5 minuters promenad ner till City med dess fullständiga utbud av nöje, shopping, kultur och kommunikationer.
I kvarteren finns mataffär, restauranger och övrig service man kan tänkas behöva.
Rekreation kan fås genom några av de närliggande parkerna som Slottshagen (Kärnan-parken) samt Öresundsparken.

Intresseanmälan