Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Jönköpingsgatan 35C

Husensjö

2 rok
55 kvm
1 250 000 kr
Alla bilder
Pre sale

Attraktiv 2:a på eftertraktade Husensjö!

Varmt välkomna till denna hemtrevliga och fräscha 2:a med inglasad balkong på andra våningen! En charmig pärla som nu letar efter sin nya ägare.

Bostaden disponeras över ca 55 kvadratmetrar och ligger med fri sikt ut mot grönskan precis utanför. Bostadens kök har under 2018 blivit utbytt och är idag ett funktionellt och modernt kök med generös matplats. Lägenheten har renoverade ytskikt med ett enhetligt snyggt golv som återfinns i alla rum. Detta gjordes också 2018. Den stora inglasade balkongen nås från bostadens rymliga vardagsrum och fungerar som ett underbart extrarum under sommarhalvåret. Tack vare sitt perfekta väderstäck bjuds det på sol flera timmar om dagen. Sovrummet är lagom stort och erbjuder en stor skjutgarderob som rymmer allt och lite till. I den välkomnande hallen finns det utöver avhängning ytterligare god förvaring i form av en större klädkammare. Bostadens helkaklade badrum renoverades i samband med föreningens stambyte 2006 och det är i gott skick. En egen tvättmaskin är att föredra vilket nuvarande ägaren insåg och därför har en installerats i badrummet 2020.

Cykelturen ner till City, Campus och stranden görs på mindre än 10 minuter vilket gör bostaden mycket attraktiv för studenter men även för den som letar efter sin första bostad eller det nykära paret. I området finner vi även en rad närbutiker, apotek, parker och goda kommunikationer. Närheten till nya Söder ger dig ett stort utbud av ytterligare service och butiker.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
1 250 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 046 kr/mån
Boarea
55 kvm
Antal rum
2 rum
Område
Husensjö
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se
Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Rymlig och välkomnande entré med god förvaring i form av en klädkammare samt avhängning direkt till vänster. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar ett fint laminatgolv som återfinns i hela bostaden.

KÖK
Direkt till höger finner vi bostadens stilrena och helrenoverade kök från IKEA. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn med pyrolys, fläkt och diskmaskin. Som kontast till den mörka inredningen bryter valnötsbänken på ett smakfullt sätt. Då man tagit ned väggen till hallen rymmer matplatsen många gäster.

VARDAGSRUM
Bostadens vardagsrum är ljust och rymligt med plats för såväl en liten matgrupp som en stor och social soffa. Från vardagsrummet når vi den soliga och inglasade balkongen som vetter i ett söderläge. Här har man ingen som helst insyn tack vare grönskan precis utanför.

SOVRUM
Sovrum i perfekt storlek där såväl den stora sängen ryms men även övrigt möblemang. Rummet erbjuder en rymlig garderob bakom skjutdörrar och ett stort härligt fönster som bidrar till ett rikligt ljusinsläpp.

BADRUM
Stambytt och helkaklat badrum i ljusa toner från 2006. Idag är badrummet utrustat med duschhörna, toalett, vask, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin 2020.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt. 

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Jönköpingsgatan 35C
Område
Husensjö
Kommun
Helsingborg
Pris
1 250 000 kr
Månadsavgift
4 046 kr/mån
Inkl v/va. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg från Telia för TV och bredband på 219 kr/mån.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
Stambytt 2006
Övriga byggnader
Det finns cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum. Tvättstugan finns belägen i hus 33.

Ekonomi

Andel i föreningen
0.78566%
Andel av årsavgift
0.78566%
Bostaden är pantsatt
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr
Försäkring
175 kr
Summa
475 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-10)
Primärtenergital
201 kWh/m2/år
Energiklass
G

Uteplats

Ljuvlig inglasad balkong med fritt härligt läge mot grönskan framför. Hit bjuder man gärna över sina vänner en härlig sommarkväll. Läge: Söder

Bilplats

Fri parkering på gatan. Föreningen har tillgång till varmgarage, kallgarage och parkeringsplatser. Separat kö till de olika alternativen.

Förening

Namn
HSB Brf Vanja
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
743000-1151
Föreningen äger marken?
Nej
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Allmänt om föreningen
HSB BRF Vanja bildades 1950 och inflyttning skedde 1953. Föreningen äger fastigheterna Sebran 14 och Vanja 18 med adresserna Jönköpingsgatan 31, 33, 35, 42, 44 och 46. Föreningen har 120 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 6 658,5 m2, 1 bostadsrättslokal på 285 m2, 6 affärslokaler och 13 mindre lokaler på 821,5 m2. Föreningen har 34 garage och 39 parkeringsplatser.

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Föreningen har tecknat Bostadsrättstillägg.

De senaste åren har föreningen bland annat genomfört stambyte med badrumsrenovering (-06), fönsterbyte (-10), renoverat utemiljön (-13 & -15), omfogning av fasad samt renovering av balkongfronter (-19/-20).

Läs mer om föreningen på deras hemsida: www.BRFVanja.se

EKONOMI
Föreningen höjde avgifterna med 2% 1 Januari 2020.
Planerad avgiftsförändring om ca 1-2 % 2021.

TV OCH BREDBAND
TV och bredband (100/100) via Telia lagom genom ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 219 kr/ månad.
(Telia Fastighetsanslutning kollektiva bredbandstjänster via fiber med 3play och telefoni)

PARKERING
Föreningen har tillgång till varmgarage (450 kr/månad), kallgarage (300 kr/månad) och parkeringsplatser (145 kr /månad). Separat kö till de olika alternativen. Föreningen har ett beslut om en årlig höjning på avgifterna av garage och parkeringsplatser med 1,5 % fr.o.m. 2019-01-01.

Om området

Husensjö är ett lugnt område på ett behagligt avstånd från centrala Helsingborg. På södra delen av Jönköpingsgatan bor man granne med villakvarteren, vilket bidrar till en luftig känsla. Inom gångavstånd finns två matvaruaffärer, kommunikationer samt rekreationsområdena Fredriksdal och Jordbodalen.

Intresseanmälan