Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Kullagatan 28

Centrum

4 rok
116 kvm
5 500 000 kr
Alla bilder

Top of the line!

LYXIG ETAGELÄGENHET i FÖRENING MED UTDELNING TILL SINA MEDLEMMAR!

För 2019 beslutade man att dela ut 50% av resultatet vilket med denna bostads andelstal blev 21 155 kr.
För 2020 beslutade man att dela ut 100% av resultatet vilket med denna bostads andelstal blev 38 432 kr.

Bostaden är verkligen "one of a kind" med extra allt och i mycket bra samt tilltalande skick.
För vad sägs om; en solig takterrass med utsikt över takåsarna och Kärnan, vindskaraktär med framtagna bjälkar, högt i tak, ett nytt stilrent kök med utgång till västerbalkong som överblickar Kullagatans shoppingstråk samt Konsul Olssons plats?
Detta är bara några av kvalitéerna och denna bostad rättfärdigar klyschan "måste upplevas på plats".

Vi går in genom porten bredvid tobaksaffären och går upp två våningar till bostadens entré.
Direkt när man öppnar dörren får man en hemtrevlig känsla som förstärks när man tar några steg in.
Här väntar: en praktiskt hall, ett rymligt badrum med tvättavdelning, gäst-wc, en majestätisk matsal mot det moderna och stilrena köket från vilket man når bostadens första balkong.
Upp via den mattbeklädda stentrappan når vi ovanvåningen som bjuder på: ett magiskt allrum med platsbyggd dold förvaring samt högt till tak med framtagna bjälkar, ett harmoniskt sovrum, ett helkaklat duschrum, en inredd biyta som passar som gästrum/arbetsrum och sist men inte minst - solterrassen. Här har man en mysig utsikt över takåsarna och upp mot Kärnan att njuta av samtidigt som man solbadar.

BRF Kullen västra 18 bildades 2002 i samband med att man totalrenoverade fastigheten (VA-stammar, fönster, fasad, tak, el-stigar etc). I den redan låga avgiften på 4.433kr/mån ingår värme, vatten och k-tv. Beslut om utdelning tas år för år och kan variera beroende på hur den ekonomiska föreningen går då det är resultatet samt röstningen av medlemmarna som ligger till grund för ev utdelning. För 2019 beslutade man att dela ut 50% av resultatet vilket med denna bostads andelstal blev 21 155 kr. Föreningen är troligtvis en av Helsingborgs mest välmående, de tre hyreslokalerna (Klofves optik, Holy Greens och Sjögrens tobak) bidrar såklart till detta. Föreningen äger en ekonomiska förening som hyr ut tre lokaler och på ett A-läge som detta genererar den ekonomiska föreningen ett positivt resultat vilket kan bidra till att de boende får en utdelning.

Boka visning med ansvarig mäklare Roger Billsten via e-post till: roger@3etage.se eller samtal/sms till: 0735179333.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
5 500 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
4 433 kr/mån
Boarea /biarea
116/15 kvm
Antal rum
4 rum
Område
Centrum
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Tor 20 Maj
Tidsbokning görs till Roger Billsten på 0735179333 eller roger@3etage.se
Planritning Entrévåning
Planritning Ovanvåning

Rumsbeskrivning

Planlösningen fördelar sig enligt följande:
Entré med garderobsförvaring samt plats för avhängning. Här nås den helkaklade gäst-wc´n samt även det rymliga badrummet som byggdes 2020 när man flyttade ut köket från detta utrymme. Här finns klassiskt schakrutigt golv med kaklade väggar i halvförbandssättning. Ett fönster ger ljus och vädring samt en egen tvättavdelning. Matsalen är rymlig med högt i tak, två spröjsade fönster, furugolv, takrosett samt skjutdörr mot köket. Det stilrena köket byggdes helt nytt 2020 och går i sobert mörkgrått med modern maskinell utrsutning innehållandes allt man kan önska sig. En stor köksö ger bra arbets- och förvaringsutrymme. Från köket går man ut till den västervända balkongen som överblickar Kullagatans shoppingstråk.
Stentrappan till ovanvåningen är numera mattklädd för extra komfort. Här möts man av ett fantastiskt allrum med läcker platsbyggd förvaringsvägg som även döljer tv´n. Som fräck detalj finns även en elektrisk öppen spis, Napolean Allure 50. Högt i tak samt framtagna bjälkar ger den härliga vindskänslan man så gärna vill ha.
Sovrummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng samt annan möblering. Garderob finns till förvaring och här liksom i resten av ovanvåningen ligger ekparkett. Ett extra "rum" med takfönster finns vilket är upptagen som biyta då det ursprungligen är bostadens förråd. Duschrummet är helkaklat och det har fönster samt så är det förberett för tvättmaskin här.
Som lök på laxen, gräddet på mosen så har man en privat och helt underbar solterrass med glasade skjutdörrar. Här kan man njuta av södersolen och en mysig vy över takåsarna samt Kärnan.
Terrassen har nylagt trädäck med platsbyggda möbler med förvaringsfunktion.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Kullagatan 28
Område
Centrum
Kommun
Helsingborg
Pris
5 500 000 kr
Månadsavgift
4 433 kr/mån
Inkl värme, vatten och kabel-TV.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea/biarea
116/15 kvm / Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1890 (ombyggnadsår 2002)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Hela fastigheten totalrenoverades 2002 då bl.a. stammar, el stigar, fönster, tak och alla lägenheter gjordes vid. Fasader med puts renoverades 2011. Värmesystemet renoverat 2018. Man avser att göra delvis renoveringsarbete på fasad samt tak vilket redan är finansierat och klart.
Övriga byggnader
Tvättstuga och cykelförvaring. Extra förråd finns ev att hyra för 50kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
18.4%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Summa
400 kr

Uppskattad driftkostnad per månad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Uteplats

Två balkonger, mot Kullagatan i väster samt terrass mot gården i söder. En gemensam uteplats finns även på gården.

Bilplats

Flertalet garage finns i området med varierande pris och tillgång. Parkera gratis ovanför Landborgen och promenerar 5 minuter istället kanske?

Förening

Namn
Brf Kullen Västra 18
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769609-0401
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
7 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Allmänt om föreningen
I föreningen finns det 7 lägenheter. Hyresgästerna i föreningen består av 3 lokaler som hyrs av en Tobaksbutik , Kloves optik och Holy Green som tillsammans tillför ett bra tillskott till föreningens ekonomi. Lokalerna ägs av en ekonomiska förening, Föreningen äger den ekonomiska föreningen. Detta gör föreningen till en äkta bostadsrättsförening. Man ska göra en översyn samt reperation på taket samt del av fasaden. Denna åtgärd täcks mer än väl av reperationsfonden och föranleder ingen avgiftsändring.

Om området

Här bor ni med hela stadens utbud runt hörnet! Njut av Dunkers Kulturhus, Konserthuset, Teatern eller bara den vackra omgivningen som erbjuds i vår vackra stad. Gå en promenad i Norra Hamnen eller testa någon av alla gourmet-restauranger som finns i centrum. Vill du ta ett dopp i havet ligger både Tropical Beach och Gröningen med sin badbrygga inom 5 minuters promenad. För den resglade eller pendlaren ligger Helsingborgs Central på kort gångavstånd. Veckohandlingen inhandlas smidigt på Kullagatans Ica-nära butik som ligger endast 50 meter från fastigheten. På Kullagatan har du med andra ord närhet till allt.

Intresseanmälan