Sälj med oss Till salu Om oss Våra partners Kontakt

Erik Dahlbergs gata 33

Tågaborg

5 rok
119 kvm
3 200 000 kr
Alla bilder

Eget våningsplan högst upp i huset!

Högst upp i huset och med ett helt våningsplan för sig själv har ni nu möjligheten att bli nya ägare till denna spännande, ljusa och rymliga 5:a. Hiss finns.
Lägenheten ligger på Tågaborg, vilket av de flesta anses som ett av Helsingborgs mest attraktiva områden. Härifrån är det nära till Pålsjö Skog med sina promenadstråk, lummiga Vikingsbergparken, för att inte tala om havet som bara är en kort promenad bort. Det tar ca 10 minuter att gå till fots till Helsingborgs absoluta centrum (två minuter med cykel) samtidigt som adressen ligger lugnt, tyst och trevligt. I kvarteren finns även ICA Borgen. En välsorterad ICA-butik välkänd för sin köttkvalitet. I närheten finns även ett stort antal små, trevliga blomster-, frisör- och gourmetbutiker och apotek samt vårdcentral likväl som dagis/skola. Sammantaget en mycket trevlig våning som passar utmärkt för familjen, eller er som tröttnat på villan eller helt enkelt om man bara vill ha gott om plats. Mycket bättre än så här går det inte att bo i Helsingborg.
I trapphuset finns källarförråd, tvättstuga samt ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra.

Typ
Bostadsrättslägenhet
Pris
3 200 000 kr som utgångspris
Månadsavgift
5 542 kr/mån
Boarea
119 kvm
Antal rum
5 rum
Område
Tågaborg
Roger Billsten
Fastighetsmäklare
roger@3etage.se 0735-179333 Intresseanmälan
Kontakta mäklaren för visning på 0735-179333 alternativt roger@3etage.se

Budgivning

Bud finns. Kontakta ansvarig mäklare.

Planritning Planlösning

Rumsbeskrivning

Hall med bra avhängning och det första badrummet nås direkt till höger. Här finns plats för både dusch och tvättmaskin och det är kaklade väggar samt våtrumsmatta. Ett fönster i duschutrymmet ger bra ljus. Rakt fram kommer vi till köket som är rymligt med generös matplats och bra ljusinsläpp via fönsterkupan. Köksinredning härstammar från ombyggnationen 1988 med vit skåpsinredning. Linoleummatta ligger på golvet.
Därefter möts vi av ett luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsal. Här flödar ljuset in via alla fönster som vetter mot väster och bjuder på trevlig utsikt. På golvet ligger parkettgolv. En unik detalj är att den f.d balkongen har, förmodligen vid ombyggnationen 1988, inretts och integrerats i boendet. Dock är det en biyta och uppvärmningen här är via innehavarens elnät medans övrig uppvärmning i bostaden med fjärrvärme ingår i avgiften. Skulle man önska återställa till balkong kan det ske först efter ev godkännande från förening samt stadsbyggnadskontoret.
I passagen mot sovrummen finns en klädkammare och nu kommer vi till den privata delen av våningen. Här finns fyra bra sovrum där två vetter mot gården och två mot Erik Dahlbergs gata. I master bedroom finns en klädkammare. I samtliga rum samt passagen så ligger ekparkett. Praktiskt placerat mellan sovrummen finns ännu ett badrum som idag har en duschhörna med svängbara duschväggar men det finns plats om man önskar sätta in ett badkar. Det är kaklade väggar samt våtrumsmatta och båda badrummen renoverades i samband med stambytet 1988.

Bra att veta

Förbered dig så mycket du kan för att få bästa förutsättningar när eventuell budgivning kommer igång genom att:
•Kontakta din bank angående lånelöfte eller så ber jag vår samarbetspartner kontakta dig för ett erbjudande.
•Äger du ditt boende idag? Behöver du sälja för att kunna köpa nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och planerar din försäljning på bästa sätt.

Kort fakta

Typ
Bostadsrättslägenhet
Adress
Erik Dahlbergs gata 33
Område
Tågaborg
Kommun
Helsingborg
Pris
3 200 000 kr
Månadsavgift
5 542 kr/mån
inkl v/va, k-tv
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
5 rum
Boarea
119 kvm / Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1957 (ombyggnadsår 1988)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Renovering
Ombyggnadsår 1988 där hissar installerades, stammar och fönster byttes samt lägenheterna renoverades.
Övriga byggnader
Källarförråd, tvättstuga, gästrum med kök, badrum och bastu, cykelparkering.

Ekonomi

Andel i föreningen
6.9343%
Andel av årsavgift
8.85%
Bostaden är pantsatt
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr
Försäkring
200 kr
Summa
600 kr

Uppskattad driftkostnad. Denna summa varierar beroende på familjesammansättning, ålder på vitvaror samt vanor.

Energideklaration

Uteplats

Gemensam innergård fri att nyttja.

Bilplats

Gratis parkering på kringliggande gator, dessutom möjligheter till att hyra p-plats i närheten via externa förvaltare.

Förening

Namn
Brf Kronan 20
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769615-0619
Allmänt om föreningen
Brf Kronan 20 förvärvade fastigheten 2020 med adress Erik Dahlbergs gata 31 och 33. Den består av 19 lägenheter med en bostadsareal om 1.991kvm. Byggnadsåret är 1957 men en stor ombyggnation genomfördes 1988 där hissar installerades, stammar och fönster byttes samt lägenheterna renoverades. I dagsläget är det ej några större renoveringar beslutade utöver normalt underhåll och ej heller några beslutade avgiftsändringar. I huset finns källarförråd, tvättstuga samt ett utrustat gästrum som medlemmarna kan hyra. Huset är anslutet till Tele2 för tv och bredband.

Om området

Tågaborg ligger på Landborgen är av de flesta anses som ett av Helsingborgs mest attraktiva områden. Härifrån är det nära till Pålsjö Skog med sina promenadstråk, lummiga Vikingsbergparken, för att inte tala om havet som bara är en kort promenad bort. Det tar ca 10 minuter att gå till fots till Helsingborgs absoluta centrum (två minuter med cykel) samtidigt som adressen ligger lugnt, tyst och trevligt. I kvarteren finns även ICA Borgen. En välsorterad ICA-butik välkänd för sin köttkvalitet. I närheten finns även ett stort antal små, trevliga blomster-, frisör- och gourmetbutiker.

Intresseanmälan